Jaki aparat wybrać ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marta1

Jaki aparat wybrać ???

Dzień dobry jestem tutaj nowa, chcę sobie kupić aparat cyfrowy (wcześniej miałam zenita) chciałabym, żeby miał funkcie manualne (tak jak zenit). Patrzałam w fotojokerze na canona 510/520. Poradezcie coś, czy będę mogła zrobić powiększenia 24-38 z tego aparatu, bo chciałabym mieć trochę lepszą jakość (czy 3mega piksele wystarczą ?)

Szukałam już na forum, ale nic nie znalazłam, niech ktoś mi pomoże
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

Moim zdaniem potrzebny ci lepszy kompakt jak s1/s2 IS 24/38 rozumiem że cm? to 3 mpix troche mało.... za ok 1800-2000 kupisz używane 300D i wtedy będzie to prawdziwy aparat niestety kompakty w rodzaju 510 choć wcale nienajgorsze mogą cie rozczarowac swoją zabawkowością....

Komentarz

• nastier
      Uzależniony
      • 2005
      • 686

zgadzam sie. przesiadka z analoga w cyfraka moze w niedlugim czasie wywolac flustracje i rozczarowanie lepiej odlozyc na lustrzanke

fotoblog

Komentarz

• marta1

Zamieszczone przez popmart
        Moim zdaniem potrzebny ci lepszy kompakt jak s1/s2 IS 24/38 rozumiem że cm? to 3 mpix troche mało.... za ok 1800-2000 kupisz używane 300D i wtedy będzie to prawdziwy aparat niestety kompakty w rodzaju 510 choć wcale nienajgorsze mogą cie rozczarowac swoją zabawkowością....

Niestety mam tylko 900-1000zł na aparat i nie dam rady uzbierać więcej. Czy naprawdę ten aparat jest taki zabawkowy ?

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72883434
          http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74260112

to już znacznie lepsze choć nadal 3,2 mpix

radzę się zapoznać z tematem na spokojnie i coś wybierzesz za 1000pln lepszego niż 510

dobrym miejscem na rozglądanie jest allegro popatrz też na inne marki jak Fuji, Nikon, Olympus, i inne dobre firmy foto - broń Boże nie HP czy jakieś benq

Komentarz

• TOKIN
            Początki nałogu
            • 2005
            • 353

Witaj,
            głupio kogoś pakować w koszty ale skoro jesteś przyzwyczajona do zenita to raczej nie ładuj się w kompakta. Wiem co mówię bo sama to przerabiałam - miałam A75 ale po pół roku zrobiło mi się z nim ciasno, przesiadłam się na "hybrydę" i ... wytrzymałam 2 miesiące. Kupiłam lustrzankę i mam co chciałam. W sumie jak policzę ile straciłam na tych odsprzedażach to chyba lepiej od razu było kupić lustrzankę..? Z drugiej strony wiem że pieniądze nie są z gumy i jak jest limit to często nie da się go dowolnie kształtować.
            Co do odbitek w rozmiarze o którym piszesz to z takiej matrycy - mogą być "niejakie" problemy z jakością. Operowanie MF wyda Ci się bardzo karkołomne, ale chyba najbardziej będzie brakowac prawdziwego wizjera - takiego w który patrzysz i widzisz; LCD ma wiele zalet ale i wadę - przy mocnym świetle po prostu niewiele widać, stosowanie filtrów też jest mało wykonalne. No i zapomnij o ISO wyższych od 100.
            A może zakup ratalny?
            TOKIN(ka)
            Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• marta1

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72883434
              http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74260112

to już znacznie lepsze choć nadal 3,2 mpix

radzę się zapoznać z tematem na spokojnie i coś wybierzesz za 1000pln lepszego niż 510

dobrym miejscem na rozglądanie jest allegro popatrz też na inne marki jak Fuji, Nikon, Olympus, i inne dobre firmy foto - broń Boże nie HP czy jakieś benq
              W tym problem, że chcę go kupić w sklepie żebym mogła go w razie czego reklamować jak się popsuje, a do allegro nie mam zaufania.

Komentarz

• popmart
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1721

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74142144

to chyba też jest warte coś ale niech się inni wypowiedzą bo ja w kompaktach tylko teoretycznie....

Komentarz

• popmart
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1721

ale to sklepy sprzedają poszukaj w swojej okolicy....

Komentarz

• marta1

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74142144

to chyba też jest warte coś ale niech się inni wypowiedzą bo ja w kompaktach tylko teoretycznie....

Sprzedawca mi jeszcze zachwalał HP-945, mówił, że jest bardzo dobry (5mpikseli), ale jakoś nie mam przekonania. Może się mylę

Komentarz

• popmart
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1721

eeee tylko nie HPeeeeeeeeeeeeeeee
                      lipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Komentarz

• marta1

eeee tylko nie HPeeeeeeeeeeeeeeee
                        lipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ale ma 5mpikseli i wydawało mi się, że moze być lepszy (choć jak mówię nie mam przekonania)

Komentarz

• popmart
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1721

mpix to nie jest taka ważna sprawa...... są ważniejsze

Komentarz

• marta1

mpix to nie jest taka ważna sprawa...... są ważniejsze
                            A możesz powiedzieć jakie, bo już nie wiem czym się kierować ?

Komentarz

• TOKIN
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 353

O aparatach firmy HP wiem jedno - są bardzo awaryjne! Niestety gwarancja w wykonaniu firmy HP właściwie nie istnieje...tzn - wysyłasz do serwisu a oni Ci odpisują że musisz częściowo pokryć koszty naprawy a sama naprawa trwa i trwa - z różnym skutkiem.
                              TOKIN(ka)
                              Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

Pracuję...