Richard Bona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Richard Bona

Witam.
    Czy moze ktos z Was wybiera sie (posluchac i pofocic) na koncert tego wspanialego basisty do fabryki trzciny 6-tego grudnia o 20.00

pozdrawiam
    pikczer
  • karczmarz
    Coś już napisał
    • 2005
    • 76

Witaj,

Bardzo prawdopodobne. Znasz organizatora lub orientowałeś się jakie panują zasady fotografowania na tym koncercie?

pozdrawiam
    j.
    www.karczmarzyk.com
    www.karczmarzyk.eu

Komentarz

• Pikczer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2578

Z tego co wiem, to pewnie bedzie pierwsze 5 minut dla fotoreporterow i tyle

Komentarz

• Arkan
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1401

Zamieszczone przez Pikczer
        Z tego co wiem, to pewnie bedzie pierwsze 5 minut dla fotoreporterow i tyle
        Różnie bywa - na Lipnickiej i Porterze można było jechać cały czas. Na innych koncertach można było focić z miejsca gdzie się siedziało. Ale ad rem: niewykluczone, ze się z żoną wybierzemy.
        Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• Pikczer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2578

Zamieszczone przez Arkan
          Różnie bywa - na Lipnickiej i Porterze można było jechać cały czas. Na innych koncertach można było focić z miejsca gdzie się siedziało. Ale ad rem: niewykluczone, ze się z żoną wybierzemy.
          To milo, moze sie spotkamy. Ja tez ide z zona. Juz mamy bilety.
          A jesli chodzi o czas focenia, to znam pana Richarda, i jak sie jest najlepszym (a przynajmniej jednym z najlepszych) basistow na swiecie, to nie pozwala sie cykac przez caly koncert

ps
          pytalem sie rowniez bileterki w Palacu Kultury i potwierdzila. Ale wszysko sie moze zmienic :grin:
          Badzmy dobrej mysli.

Komentarz

• karczmarz
            Coś już napisał
            • 2005
            • 76

Zamieszczone przez Pikczer
            A jesli chodzi o czas focenia, to znam pana Richarda, i jak sie jest najlepszym (a przynajmniej jednym z najlepszych) basistow na swiecie, to nie pozwala sie cykac przez caly koncert
            Witam,

I ja idę z żoną. Rozmawiałem dzisiaj z organizatorem i powiedział, że z foceniem moż nie być łatwo, ponieważ będzie TV i jak zrozumiałem im to przeszkadza.
            Przy okazji zapytam, jaki obiekwtywami się posługujecie w takich warunkach? Możliwie jasny, czy jakieś tele np. z IS + flesz.

pozdrawiam
            jarek
            www.karczmarzyk.com
            www.karczmarzyk.eu

Komentarz

• Robson01
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1574

Najepiej to jasne tele + IS i raczej bez palnika.
              Canon
              Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Pikczer
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2578

Zamieszczone przez karczmarz
                Witam,

I ja idę z żoną. Rozmawiałem dzisiaj z organizatorem i powiedział, że z foceniem moż nie być łatwo, ponieważ będzie TV i jak zrozumiałem im to przeszkadza.
                Przy okazji zapytam, jaki obiekwtywami się posługujecie w takich warunkach? Możliwie jasny, czy jakieś tele np. z IS + flesz.

pozdrawiam
                jarek
                Telewizja byla tez na WSDJ 2005 a kilka minut fotografofie dostali.
                Co do szkiel, to ja bede 24-70 f2.8 - BEZ FLASHA

Komentarz

• Pikczer
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2578

To co panowie. Koniec. Nikt wiecej nie idzie dzis na Richarda chocby pofocic?

Komentarz

• karczmarz
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 76

no i jakie efekty? Ja stanąłem w połowie sali i jedynie z obiektywu o światle 2,8 coś wyszło. Z 100-400 Canona nawet IS nie pomógł.
                    Jednak najważniejsze; koncert przerósł moje oczekiwania.

pozdrawiam
                    jarek
                    www.karczmarzyk.com
                    www.karczmarzyk.eu

Komentarz

• Jac
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4813

no wlasnie jak sie udalo, kto byl i jakie fotki zrobil?
                      Instagram

Komentarz

• Jurek Plieth
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2087

Zamieszczone przez karczmarz
                        no i jakie efekty? Ja stanąłem w połowie sali i jedynie z obiektywu o światle 2,8 coś wyszło. Z 100-400 Canona nawet IS nie pomógł.
                        Jednak najważniejsze; koncert przerósł moje oczekiwania.
                        Ja oglądałem w TVP Kultura i potwierdzam, koncert był absolutnie superowy!
                        Przy tej okazji jedna uwaga. Fascynuje mnie czułośc jak i inne parametry kamer telewizyjnych. Robiąc w tych samych warunkach zdjęcia mam niewielki uzysk zdjęć poprawnych technicznie, podczas gdy film w TV jest absolutnie bezbłędny, ostrość zawsze w punkt, idealne operowanie głębią ostrości, itd., itd.
                        http://plieth.com

Komentarz

• Jac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4813

obrazy ruchome wydaja sie ostrzejsze niz sa w rzeczywistosci na stopklatce juz tak pieknie nie jest... ale rzeczywiscie tez nieraz sie zastanawialm jak oni to robia ze moga a my nie :-)
                          Instagram

Komentarz

• Pikczer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2578

Panowie - bylem, siedzialem (w pierwszym rzedze!!!) i... z miejsca cykalem foty. Jak wczoraj podgladalem (23.30), to bylem zadowolony i mam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo do dnia dzisiejszego
                            Wystawie fotki moze nawet i dzisiaj. Zapraszam wiec do ogladania i komentowania.

Komentarz

• Jurek Plieth
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2087

Zamieszczone przez Jac
                              obrazy ruchome wydaja sie ostrzejsze niz sa w rzeczywistosci na stopklatce juz tak pieknie nie jest...
                              Jacku, ja to wiem! Jednak mimo wszystko, to nie tłumaczy dlaczego na filmach przyrodniczych latające ptaki mają ostrość ustawioną w punkt, a jak sam wiesz, fotografując choćby głupie mewy uzysk ostrych fotek nie jest wcale tak duży
                              http://plieth.com

Komentarz

Pracuję...