Lampa 430EX

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nniikktt
    • 2005
    • 10

Lampa 430EX

Przepraszam, za moze naiwne pytanie, ale wszedzie czytam , ze przy pomiarze światła E-TTL i E-TTL II następuje przedbłysk lampy . Czy powiniemen go widziec?

Pozdrawiam, Krzysiek
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

nie, chybaze masz ustawiony blysk na druga kurtyne i dluzszy czas naswietlania wtedy przedblysk pomiarowy bedzie na poczatku a blysk glowny na koniec robienia zdjecia
    Instagram

Komentarz

• Zielony
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2928

wszystko o co prosisz będzie Ci dane...

> http://www.canon-board.info/showthre...ighlight=E-TTL

zacznij od czytania, najlepiej od pierwszego posta !

jeszcze jakieś wątpliwości ?
      sigpic

Komentarz

• Zielony
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2928

Zamieszczone przez nniikktt
        Przepraszam, za moze naiwne pytanie...
        a więc w twoim przypadku w tym momencie limit naiwnych pytań został wyczerpany :wink:

zawsze sercz, sercz i jeszcze raz sercz zanim cokolwiek będziesz chciał napisać !
        sigpic

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez Jac
          nie, chyba ze masz ustawiony blysk na druga kurtyne...
          Niekoniecznie.
          Nie wiem jak inni, ale ja ten przedbłysk widze przy każdorazowym użyciu lampy, w moim przypadku zewnętrznej EX, bo wbudowanej jeszcze nie użyłem (nawet nie wiem czy działa ;-)) Cały ficzer polega na tym, że nie patrzę w lampę, a do wizjera :-)
          Przecież kiedy robimy zdjęcie z lampą, to w wizjerze wyraźnie widać błysk - przynajmniej ja widzę za każdym razem. Bynajmniej nie może to być błysk główny, ponieważ wtedy jest podniesione lustro i otwarta migawka. Wiec co to widzimy w wizjerze? No właśnie przedbłysk pomiarowy E-TTL.
          Spróbujcie, zobaczcie, przemyślcie to i wyciągnijcie odpowiednie wnioski :-)
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• nniikktt
            • 2005
            • 10

Dziekuje wszystkim, sprawdziłem, działa. i ..... postaram sie wiecej nie zadawać tak prastych pytań
            Dzięki. Krzysiek

Komentarz

Pracuję...