Roczny rozkład cen

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kami74
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1492

Roczny rozkład cen

Takie naszły mnie watpliwości a propos cen aparatów. To pytanie do praktyków sledzacych rynek foto. Jak to jest z przełomem lat . Czy po nowym roku sprzęt stanieje (myślę o styczniu no max luty). Bo na logikę to teraz przed świętami ceny beda stałe lub nieco zawyżone a po nowym roku powinny zjechać. Z drugiej strony czasem na święta "rzucają" jakieś promocje. Jaki jest trend generalnie ? kiedy najlepiej kupować
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

W ktoryms watku troche o tym dyskutowalismy - nie pamietam juz gdzie. Ogolnie takie "eventy" jak swieta czy wakacje powoduja spadek cen, a nie ich podwyzke, czy tez sztuczne trzymanie na zawyzonym poziomie.

Pracuje od 2 lat w sklepie fotograficznym i mowie to z wlasnego doswiadczenia - lepiej sprzedac wiecej i tanio, niz mniej a drogo
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• kami74
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1492

Pocieszam się, że może po nowym roku utrzymają ceny z promocji świątecznych.
      5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
      MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• b'Art
        Początki nałogu
        • 2005
        • 370

W styczniu ceny powinny spaść - tak kupowałem swojego 300D blacka, oszczędności spore około 1200 PLN. Wiadomo ceny po-świąteczne!!

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Wypuszczenie nowych modeli (w lutym maja byc targi PMA) powoduje spadek cen starych.
          ...

Komentarz

Pracuję...