Orion Trekker II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nastier
    Uzależniony
    • 2005
    • 686

Orion Trekker II

powaznie zastanawiam sie nad zakupem tego plecaka. cena jest dosc zachecaja, firma solidna.
    przejrzalem forum i w zasadzie niewiele jest tu o nim. troche czytalem o mini trekkerze, ale ten odpada, bo po prostu mi sie nie podoba wizualnie

czy ktos, kto ma ten model mogby podzielic sie wrazeniami, moze mala ecenzja z fotkami?

bylbym wdzieczny.

fotoblog
  • smedawa

Miałem podobny problem i po namyśle zdecydowałem się na Lowepro Rover AW II ze względu na możliwość podwieszenia statywu (Sherpa 250R).Pszeszedłem z tym zestawem ładne kilkadziesiąt kilometrów i nie było żadnych problemów.Bardzo wygodne rozwiązanie. Pod tym adresem są dokładne informacje http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=10052 i jeszcze tu http://www.lowepro.com/Products/Back...ver_AW_II.aspx
    Ostatnio edytowany przez Gość; 1796.

Komentarz

• nastier
      Uzależniony
      • 2005
      • 686

Zamieszczone przez smedawa
      Miałem podobny problem i po namyśle zdecydowałem się na Lowepro Rover AW II ze względu na możliwość podwieszenia statywu (Sherpa 250R).Pszeszedłem z tym zestawem ładne kilkadziesiąt kilometrów i nie było żadnych problemów.Bardzo wygodne rozwiązanie. Pod tym adresem są dokładne informacje http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=10052 i jeszcze tu http://www.lowepro.com/Products/Back...ver_AW_II.aspx

tiaa... fajny, nawet fajniejszy niz trekker, ale cena automatycznie w gore o 160 zl :/

fotoblog

Komentarz

• smedawa

Tak to prawda ale sprzęt bardzo wygodny i nieprzemakalny

Komentarz

• nastier
          Uzależniony
          • 2005
          • 686

Zamieszczone przez smedawa
          Tak to prawda ale sprzęt bardzo wygodny i nieprzemakalny
          ale chyba poza mozliwoscia mocowania statywu nie ma znaczacych roznic miedzy nimi, prawda?

fotoblog

Komentarz

• gr86
            Początki nałogu
            • 2005
            • 328

chyba jest troszke większy,
            mam pierwszy model Oriona i bardzo sobie chwale

Komentarz

• nastier
              Uzależniony
              • 2005
              • 686

jedynka tez jest fajna.
              moglbys cos wiecej o niej ?
              nie chodzi mi o wymiary materialy itd.bo to sobie juz poczytalem, tylko o twoje prywatne wrazenia.

fotoblog

Komentarz

• jacam
                Bywalec
                • 2005
                • 202

posiadam jedynkę, i też sobie chwalę,
                nieduży plecak dla mnie jest idealny na jednodniowe wypady z rodzinką.

Plecak jest dosyć długi i wygodnie leży na plecach, posiada pas biodrowy.
                Podzielony jest na dwie komory, dolna sztywna z przegródkami na sprzęt foto, górna na pozostałe szpargały.
                W dolnej mieści mi się sprzęt, który mam w stopce.
                Do górnej potrafię zmieścić kurtkę przeciwdeszczową moją i dzieciaka, kanapki, 0,5 litrową butelkę wody.
                W wewnętrznej kieszonce górnej komory mieszczę databank, baterie itp. do zewnętrznej mieści się mapa i etui na filtry.

Przy zamku z dolnej komory są dwa oczka, ja przez nie przeciągnąłem rzepy i mogę przytroczyć np. polar,

Największym minusem jest brak uchwytu na statyw.

Plecak używam kiedy wybieram się w góry, na rower i dłuższe piesze wycieczki.
                canon | tylko zdjęcia pamiątkowe

Komentarz

• nastier
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 686

Zamieszczone przez jacam

Plecak używam kiedy wybieram się w góry, na rower i dłuższe piesze wycieczki.

i wlasnie ten minus jest dosc powazny. najwyzej zatrudnie babcie i mi cos doszyje z boku...

ja dokladnie do tego samego potrzebuej tego plecaka.
                  jak laze po miescie to mam torbe, ktora zreszta dla bezpieczenstwa i wygody pakuje do zwyklego plecaka

fotoblog

Komentarz

• gr86
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 328

Zamieszczone przez nastier
                    ja dokladnie do tego samego potrzebuej tego plecaka.
                    jak laze po miescie to mam torbe, ktora zreszta dla bezpieczenstwa i wygody pakuje do zwyklego plecaka
                    zaletą tego plecaka jest że wogóle nierzuca się w oczy, chyba że ktoś miał do czynienia z fotografią i pozna logo producenta:-D

Komentarz

• nastier
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 686

Zamieszczone przez gr86
                      zaletą tego plecaka jest że wogóle nierzuca się w oczy, chyba że ktoś miał do czynienia z fotografią i pozna logo producenta:-D

logo i tak zapewne odpruje... wtedy juz wogole nie rzuca sie w oczy i wygladam jak typowy turysta, ktory ma w plecaku w kij ciuchow i konserw

fotoblog

Komentarz

• pantomas
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 117

Zamieszczone przez jacam
                        W dolnej mieści mi się sprzęt, który mam w stopce.
                        Do górnej potrafię zmieścić kurtkę przeciwdeszczową moją i dzieciaka, kanapki, 0,5 litrową butelkę wody.
                        W wewnętrznej kieszonce górnej komory mieszczę databank, baterie itp. do zewnętrznej mieści się mapa i etui na filtry.

Na pierwszym zdjęciu widzę , że jak dojdzie jeszcze coś do kolekcji to możesz mieć problem , bo już może się nie zmieścić - u mnie właśnie nadszedł kres wydolności dołu , a pakując na wycieczkę na górę musi wejść butla wody , 4 kurtki p/deszcz , małe conieco , mikroapteczka i jeszcze trochę innych dupereli więc miejsca dramatycznie brakuje równiez tam. Statyw? Młodzi noszą statyw ...

IMHO największy i chyba jedyny minus to konieczność zdjęcia i postawienia plecaka na stabilnym podłożu jeżeli chcesz bezpiecznie wyjąć sprzęt ( ja straciłbym lampę gdyby nie refleks Starszego ) i potwierdza to mój znajomy który ostrzegał mnie przed tym , ale mu nie wierzyłem .
                        Teraz wierzę.

Komentarz

• dentharg
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 867

To jest plecak na wypad za miasto i bieganie do pracy po miescie. Wkladasz lustrzanke ze spacerowym obiektywem i idziesz z tym do pracy. Na dole sprzet, na gorze kanapki. W drodze do/z pracy mijasz fajny temat, siegasz po sprzet i cykasz. W gory sie nadaje jak poza ww. sprzetem nic nie masz
                          Ja jeszcze mieszcze sigme apo, ale niepodpieta: jak podepne to juz nie schowam aparatu.
                          Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• gr86
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 328

Zamieszczone przez nastier
                            logo i tak zapewne odpruje... wtedy juz wogole nie rzuca sie w oczy i wygladam jak typowy turysta, ktory ma w plecaku w kij ciuchow i konserw
                            logo możesz zostawić a tak na poważnie minki niektórych moich zanajomych są bardzo ciekawe jak otwieram plecak a tak aparat i pełno gratów :grin: i co bardzo ważne kanapki w górnej częsci, bardzo spasował mi ten plecaczek, jeszcze musze pomyśleć nad jakąś solidną torbą ale to się jeszcze zobaczy może Tamrac

Komentarz

• nastier
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 686

a mnie sie odmienilo niedawno... i raczej Rover AW II zakupie, a raczej.. dostane pod choinke dobrze byc mlodziakiem, nad ktorym ulitowali sie rodzice i postanowili, ze wspomoga moje inwestycje. jeden zakup mniej, za kase na plecak bedzie polarek

fotoblog

Komentarz

Pracuję...