[Kaidzeim] Wawel

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kaidzeim
    • 2010
    • 1

[Kaidzeim] Wawel

Witam to mój pierwszy wątek i perwsza prezentacja zdjęć szerszemu gronu Dopiero zaczynam więc nie bądźcie surowi:-D
    1.2.3.4.
  • Kaidzeim
    • 2010
    • 1

Czyli kicha?

Komentarz

• x-mac
      Początki nałogu
      • 2009
      • 285

Zamieszczone przez Kaidzeim
      Czyli kicha?
      Szukasz jakichś nowych kadrów, których nie ma na standardowych widokówkach - to na plus.
      Wykonanie i obróbka - ...próbuj dalej, powodzenia!
      #1 - kompozycję bym przesunął - wieża bardziej w lewo, z możliwością wyprostowania
      #2 - przyjemnie miękkie przejścia tonacji, aż za jasne te cienie na kostce!
      #3 - krata bynajmniej nie buduje tego kadru, nieciekawe
      #4 - za dużo dołu, źle dobrana ostrość - lepiej by krawędź muru odcinała wyraźnie pierwszy plan od tła, jeśli chciałeś poeksperymentować z GO. generalnie bardziej wolę b-w niż sepię.

1 2 3

Komentarz

• Kaidzeim
        • 2010
        • 1

Dzięki za łagodną ocenę w większości się zgadzam i będę pracował nad tym Może ktoś jeszcze się wypowie? Krytyki nigdy za wiele.

Komentarz

• tryton
          Uzależniony
          • 2008
          • 557

Podoba mi się zdjęcie 2. Całkiem przyjemnie skomponowany kadr, bardzo miło się na nie patrzy. Czepiając się na siłę do tej 2 to może mniej tego obramowania ciemnego ...ale nie jestem pewien.
          Pozostałe trochę słabsze, 1 ewentualnie może się bronić, ale 3 i 4 chyba już nie (choć trochę wyczuwam chęć jakiegoś pomysłu) - próbuj dalej.
          Tryton
          --------------------------------------------------------------
          5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Komentarz

• Kaidzeim
            • 2010
            • 1

Tak myślałem że 1 i 2 coś warte a dwa pozostałe trochę mniej

Komentarz

Pracuję...