Problem z ZoomBrowserem 5.5

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hekselman
    Uzależniony
    • 2005
    • 568

Problem z ZoomBrowserem 5.5

Witam.
    Jak na wstępie: po upgradowaniu do ostatniej dostępnej wersji 5.5 nie mogę ściągać fotek z aparatu!Ani z EOSa 10 ani z 20.Nie otwiera się wcale okno Camera Window.Jaki błąd popełniłem?
  • MarekC
    Uzależniony
    • 2005
    • 647

Zamieszczone przez hekselman
    Witam.
    Jak na wstępie: po upgradowaniu do ostatniej dostępnej wersji 5.5 nie mogę ściągać fotek z aparatu!Ani z EOSa 10 ani z 20.Nie otwiera się wcale okno Camera Window.Jaki błąd popełniłem?
    Mnie taki problem zniknął po zassaniu i zainstalowaniu najświeższych sterowników. Chyba ZB5.5 updater nie instaluje ich, trzeba osobno
    Pozdrawiam
    Marek

Komentarz

• Oakhallow
      Początki nałogu
      • 2005
      • 258

Potrzebujesz najnowszego EOS Capture. Bez niego krzaczy się również DPP. Plik waży około 5mb.

Oakhallow

Komentarz

• hekselman
        Uzależniony
        • 2005
        • 568

Ten Capture sam się instaluje z upgradowaniem: mam wersję 1.5 jako najnowszą....i nadal kicha.Sterownik też nie...Podglądam coś i wychodzi na to że klucze w Rejestrze kierujące otwieraniem (CameraWindowCommand) prowadzą do niewłaściwych CLSID.To jest często pozostawiane po odinstalowaniu oprogramowania...Hmmm...Nie jestem taki mądry - wyczytałem to z okienka CCleanera.On proponuje usunąć te wpisy z Rejestru - ale usuwa je - i wracają!Ręcznie - też się nie dają usunąć!Pousuwałem już chyba wszystko związane z tematem, poinstalowałem od nowa - ale wciąż te klucze zostają.To prawdopodobnie pozostałości po upgradowym usuwaniu satrszej wersji ZB na rzecz nowej.No - więc nie tylko BF/FF!Nie no - żartowałem...Tylko już pomysłów mi brak.Więc - może ktos jeszcze?...Może ktoś ma wersję ZoomBrowsera pomiędzy 4.6 (tę mam na płycie) a 5.5.To była bodajże 5.1 czy 5.3..?Moze jakbym ją wstawił to dałoby się wreszcie ją do końca usunąć?Eeee - tak sobie kombinuję bo sie nie znam..A KTO SIĘ ZNA?
        Ostatnio edytowany przez hekselman; 2827.

Komentarz

• kris6000
          Coś już napisał
          • 2005
          • 85

Witam wszystkich miałem podobny problem. U mnie pomogło odinstalowanie programu a potem wyczyszczenie rejestru programem jv16 PowerTools i ponowne zainstalowanie ZoomBrowsea w wersji 5.5

Komentarz

• Oakhallow
            Początki nałogu
            • 2005
            • 258

Możliwe...
            Ja z aparatem dostałem Zooma 5.1. Potem chciałem uaktualnić DPP do najnowszej wersji, ale zaczął się krzaczyć. Na stronie Canona wyczytałem w "drobnym druku", że wymaga najnowszego EOS Capture. No to już ściągnałem wszystko co na stronie było.
            Iaktualniałe w następujący sposób: najpierw sam EOS Capture - DPP - na koniec Zomm. Na dwóch kompach i działa bez problemu.
            Może koliduje Wam coś z innymi programami.

Oakhallow

Komentarz

• kris6000
              Coś już napisał
              • 2005
              • 85

Tak masz rację, dzisiaj instalowaliśmy na innym komputerze oprogramowanie Canona w najnowszych wersjach i nie było najmniejszego problemu wszystko chodzi ok.

Komentarz

• Nicram
                Bywalec
                • 2005
                • 232

Zamieszczone przez Oakhallow
                Iaktualniałe w następujący sposób: najpierw sam EOS Capture - DPP - na koniec Zomm.
                Oakhallow
                Dzięki za rade
                jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• hekselman
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 568

Trochę mnie nie było - ale już jestem i do eksperymentów!Eeee - nawet jestem skłonny przeinstalować Win'a bo kupiłem sobie taką płytkę do PCI co umożliwia stały powrót do prawidłowo działającej wersji - takie niby odzyskiwanie systemu co pozwala nawet wrócic po formatowaniu dysku(!).Więc - chyba zacznę od tego a potem będę instalował i usuwał, instalował i usuwał : DO SKUTKU!

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

nawet jestem skłonny przeinstalować Win'a bo kupiłem sobie taką płytkę do PCI co umożliwia stały powrót do prawidłowo działającej wersji - takie niby odzyskiwanie systemu co pozwala nawet wrócic po formatowaniu dysku(!).Więc - chyba zacznę od tego a potem będę instalował i usuwał, instalował i usuwał : DO SKUTKU!

To trzeba az plytki na PCI? Mi wystarcza:
                    - dobrze zainstalowana, skonfigurowana,zupdejtowana wersja Windows
                    - Norton Ghost
                    - obraz z Ghosta zapisany na DVD
                    - Plyta startowa Norton Ghosta

I wszystko smiga - w razie potrzeby w pare minut odzyskany system ze stanu jaki mi sie podoba 8)

Komentarz

• hekselman
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 568

No tak - na pewno masz rację - ale do tego nie potrzebna żadna wiedza fachowa no i - chyba Nortona Ghosta nie kupię za 39.00 zet - a tyle to moje kosztowało.W uzyciu praktycznym dla laika jest chyba prostsze :-)
                      Czy ktoś z kolegów byłby skłonny przegrać; przesłać mi ZoomBrowsera w wersji 5.1 - dołączanego bodajże z 350D?Jakos mi te 5.5 mniej leży a tamten miałem ze strony Canona jako upgrade - teraz już nieaktualne....
                      Proszę o ew kontakt : [email protected]

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

W uzyciu praktycznym dla laika jest chyba prostsze :-)
                        A teraz wyobraznia pracuje... komp ci sie przegrzewa i pali (procek,plyta+ co tam w gniazdach plyty siedzialo)/zalewa woda/piorun strzela/wybuch EMP itp ...
                        Ile ci zostanie w takim przypadku z tego co zachowales na plytce PCI?
                        Jak wiele wiecej "efektow specjalnych" moze przetrzymac plytka DVD z nagranym obrazem plyty i wyslana np do rodzicow na wies by sasiedzi przetrzymali w wodoszczelnym opakowaniu w piwnicy ?
                        Naprawde uwazasz ze na backupie danych nalezy oszczedzac zlotowki?
                        Obys sie kiedys bolesnie nie przekonal ze nie warto .

Komentarz

• hekselman
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 568

...miałes rację...

Komentarz

Pracuję...