[Bialy92] amatorsko
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
Aż mi się jeszcze cieplej zrobiło na widok tego ciepłego widoku :P
Kojarzy mi się z beztroskimi wakacjami i leżeniem w zbożu i patrzeniu w niebo przez długie godziny.
To były piekne czasy
Fotka przyjemna.
Wrzucaj więcej
Komentarz
-
-
Zdjęcie w pionie, ponieważ z prawej były nie za fajne krzaki :/ Strasznie słabo mi jakościowo wychodzą zdjęcia. Może to wina kita?Komentarz
-
-
-
Zielenie się zlewają a niebo też w lekką zieleń wpada. Sprawdzałem na dwóch skalibrowanych monitorach i to samo. A kitem da się świetne zdjęcia robić, przez 2 lata używałem i było ok. Wrzuć coś jeszcze bo 1 fota to trochę mało
Komentarz
-
Co do jakości:
- za długi czas naświetlania, zdjęcie jest poruszone (stabilizacja stabilizacją ale zboże i liście ruszają się nawet przy minimalnych ruchach powietrza i IS obiektywu tego ruchu nie zamrozi)Zamieszczone przez exif# Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 1/15 second ===> 0.06667 second
# Lens F-Number / F-Stop = 14/1 ===> ƒ/14
- f/14 - jakość optyczna zooma, takiego jak kit, przy domykaniu powyżej f/11 spada dość drastycznie.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
-
Lipcowe Tatry.
Witam Was po tygodniowej przerwie
Ostatni tydzień lipca spędziłem w moim ulubionym miejscu Polski w Tatrach. Pogoda niestety nie dopisała. W góry poszedłem z dziewczyną tylko raz i zrobiliśmy małą trasę. Z Brzezin do Murowańca na hali gąsienicowej. Z niej się wybraliśmy na przełęcz Karb od strony przełęczy świnickiej. Zeszliśmy do Czarnego Stawu Gąsienicowego i do Murowańca znowu. Później przez dolinę Jaworzynki do Kuźnic. Tyle w skrócie o wyprawie
Zdjęcia wydają się robione w różne dni ale pogoda diametralnie się zmieniała. Na razie cztery fotografie razem z panoramą.
1. Na początek mała panorama.
Miniaturka do dużej rozdzielczości.
Jakoś trochę padła znowu :/
2.Widok na Kasprowy Wierch.
3.Potok pod przełęczą.
4.Widok na Kościelec i przełęcz Karb z Murowańca.
Tylko tyle narazie obrobiłem. Później będzie więcej
Chciałem także zaznaczyć, że to pierwsza wyprawa z moim C50D no i fotografie robione w RAW. Widzę, że duża jest różnica między JPG.
Wszelkie wskazówki mile widziane
Komentarz
-
zdecydowanie musisz popracowac nad kompozycja. zdjecia troche jakby bez pomyslu. chmury na 1 i 4 brzydko przepalone. najlepsza wydaje sie panorama ale brakuje jej troche ostrosci chyba. ale pokazuj co masz jeszcze w zanadrzu.Komentarz
-
-
A teraz pora na kolejną porę zdjęć.
5.W tle Kościelec
6.Widok z Przełęczy Karb na Czarny Staw Gąsienicowy.
7.Mały Kościelec
8.Może nie do końca zdjęcie którym chcę się pochwalić, a za to mały quiz
Znajdź jeden szczegół wyróżniający się. Jeśli będzie trudno dam podpowiedź co to 
Za wszelkie kolejne wskazówki dziękuję
Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz