Czym robicie galerie do www???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

Czym robicie galerie do www???

szukam programu, który zrobiłby za mnie i mial wiele gotowców do wyboru
    od razu powiem, że testowałem właśnie PS i zupełnie mi sie nie podoba to co nim uzyskałem...bleeee

jakieś propozycje???

P.S. dobrze, gdyby dało sie modyfikować wygląd strony przed jej stworzeniem, PS wali gotowe rozwiązanie i potem na kilkudziesięciu czasami stronach trzeba wywalać baner albo inne cholerstwo....
    20Dset
    maj łeb...
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Odnosnie P.S. - w Arlesie da sie zmodyfikowac wszystko, wlacznie z wywalaniem bannera, dodawaniem wlasnego bannera, wklejaniem wlasnego layoutu, ikonek, gifow itp kodu html.

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Ja póki co uzywam Gallery zainstalowanego w zaprzyjaźnionej firmie (link w stopce). Przymierzam się jednak do przejścia na własne rozwiązanie - skrypt generujący statyczny HTML, thumbnaile itp., bo tylko to daje pełną kontrolę. Mam to już w zasadzie napisane, tylko nie mogę się zabrać za przerobienie całego archiwum fotek
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Tytus
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1358

Zamieszczone przez Vitez
        http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=162&start=0

Odnosnie P.S. - w Arlesie da sie zmodyfikowac wszystko, wlacznie z wywalaniem bannera, dodawaniem wlasnego bannera, wklejaniem wlasnego layoutu, ikonek, gifow itp kodu html.
        dzięki, tego nie znalazłem, moi automaniacy także polecają mi Arlesa :wink:

[ Dodano: 1 Sierpień 2004 ]
        Zamieszczone przez muflon
        Ja póki co uzywam Gallery zainstalowanego w zaprzyjaźnionej firmie (link w stopce). Przymierzam się jednak do przejścia na własne rozwiązanie - skrypt generujący statyczny HTML, thumbnaile itp., bo tylko to daje pełną kontrolę. Mam to już w zasadzie napisane, tylko nie mogę się zabrać za przerobienie całego archiwum fotek
        taaa, to ja mogę tylko pomarzyć o takiej ilości wolnego czasu, by do tego się zabrać,
        póki co mam go mało nawet na robienie zdjęć...
        20Dset
        maj łeb...

Komentarz

• JaW
          Początki nałogu
          • 2004
          • 258

Moja galeria Fotojaw - od poczatku do konca Arles + recznie wpisywane html-owe dodatki. Mozna dodawac najrozniejsze bajery, ale nie bardzo widze sens. Jak na moje skromne potrzeby to spokojnie wystarcza. Jest bardzo prosty - z pomocą Viteza obsluge opanowałem w godzinę. Polecam.
          Pozdr - JaW
          Moja galeria Fotojaw
          Moje zdjęcia na plfoto
          Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Mi gallery nie przypadło do gustu, używam www.webpicturecreator.com. Ma sporo możliwości customizowania, własne szablony można pisać.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez JaW
              Moja galeria Fotojaw - od poczatku do konca Arles + recznie wpisywane html-owe dodatki. Mozna dodawac najrozniejsze bajery, ale nie bardzo widze sens. Jak na moje skromne potrzeby to spokojnie wystarcza. Jest bardzo prosty - z pomocą Viteza obsluge opanowałem w godzinę. Polecam.
              no dobra, to teraz przekaż tę wiedzę innym, jak wybrać i przejrzeć szablony, jak edytować strony przed ostatecznym powieleniem wszystkiego itp
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• JaW
                Początki nałogu
                • 2004
                • 258

Zamieszczone przez Tytus
                no dobra, to teraz przekaż tę wiedzę innym, jak wybrać i przejrzeć szablony, jak edytować strony przed ostatecznym powieleniem wszystkiego itp
                To chyba troche za duzo pisania... Arles ma dosc dobrze rozbudowana pomoc, poza tym sama obsluga programu jest dosc intuicyjna i prosta. Wymagana znajomosc podstaw angielskiego, troche czasu na eksperymentowanie i kazdy da sobie rade. Natomiast z checia odpowiem na konkretne, szczegolowe pytanka - o ile zdołam
                Pozdr - JaW
                Moja galeria Fotojaw
                Moje zdjęcia na plfoto
                Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Tytus
                  Zamieszczone przez JaW
                  Ja sie Arlesa uczylem tak, jak zazwyczaj ucze sie nowej aplikacji - wybralem kilka zdjec do oddzielnego katalogu, poklikalem po opcjach, powlaczalem/powylaczalem co sie da, a ze znam angielski i html to wiedzialem co i jak powlaczac by uzyskac to co chce uzyskac 8)

Komentarz

• Tytus
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                    Zamieszczone przez Tytus
                    Zamieszczone przez JaW
                    Ja sie Arlesa uczylem tak, jak zazwyczaj ucze sie nowej aplikacji - wybralem kilka zdjec do oddzielnego katalogu, poklikalem po opcjach, powlaczalem/powylaczalem co sie da, a ze znam angielski i html to wiedzialem co i jak powlaczac by uzyskac to co chce uzyskac 8)
                    oprócz html z resztą dam sobie radę, ale jeżeli podgląd jest wyłącznie w formie skryptu a nie wyswyg, to daleko nie pojadę....
                    20Dset
                    maj łeb...

Komentarz

• JaW
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 258

Zamieszczone przez Tytus
                      oprócz html z resztą dam sobie radę, ale jeżeli podgląd jest wyłącznie w formie skryptu a nie wyswyg, to daleko nie pojadę....
                      Za pomocą przycisku SHOW masz podglad na aktualny stan pracy nad galerią. Podgląd jest rzeczywisty, czyli ogladasz efekty w Twojej przegladarce netowej. A html-a wcale nie musisz stosowac aby zrobic wersję podstawową galerii.
                      Pozdr - JaW
                      Moja galeria Fotojaw
                      Moje zdjęcia na plfoto

Komentarz

• Tytus
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1358

Zamieszczone przez JaW
                        Zamieszczone przez Tytus
                        Za pomocą przycisku SHOW masz podglad na aktualny stan pracy nad galerią. Podgląd jest rzeczywisty, czyli ogladasz efekty w Twojej przegladarce netowej. A html-a wcale nie musisz stosowac aby zrobic wersję podstawową galerii.
                        dzięki, sorry, że pytam a nie sam testuję program, normalnie tak robię, ale ostatnio ciągle jestem w niedoczasie

a jeszcze męcząc, czy potem można taką galerię modyfikować, np. zakładać podgalerie itp???, pewnie można, tylko znowu pytanie jak
                        20Dset
                        maj łeb...

Komentarz

• JaW
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 258

Zamieszczone przez Tytus
                          a jeszcze męcząc, czy potem można taką galerię modyfikować, np. zakładać podgalerie itp???, pewnie można, tylko znowu pytanie jak
                          Mozna modyfikowac do bólu.
                          Podgalerie robisz tak samo jak zwykłe galerie, umieszczasz je tylko w odpowiednim katalogu i linkujesz uzywajac wbudowanego w Arles Browsera. Potrenuj w wolnej chwili
                          Pozdr - JaW
                          Moja galeria Fotojaw
                          Moje zdjęcia na plfoto

Komentarz

• Tytus
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1358

Zamieszczone przez JaW
                            Zamieszczone przez Tytus
                            Mozna modyfikowac do bólu.
                            Podgalerie robisz tak samo jak zwykłe galerie, umieszczasz je tylko w odpowiednim katalogu i linkujesz uzywajac wbudowanego w Arles Browsera. Potrenuj w wolnej chwili
                            zaczynam chwytać, tworzysz strukturę z folderów, która następnie jest przekonwertowywana na tak samo złożona strukturę strony www, interesujące :wink:
                            20Dset
                            maj łeb...

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

A pozniejsze modyfikowanie polega na tym ze po stworzeniu stronki zapisujesz sobie caly projekt, potem mozesz otworzyc i modyfikowac znowu.
                              Warunkiem prawidlowej pozniejszej modyfikacji jest jednak by wszystkie pliki byly w tych samych katalogach co przy tworzeniu pierwotnego, zapisanego projektu.

Komentarz

Pracuję...