Nowy regulamin NK - Nasza Klasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mastercheat
    Początki nałogu
    • 2008
    • 477

Nowy regulamin NK - Nasza Klasa

Pewnie wielu z Was zauważyło nowy regulamin na NK.

Wszyscy kruszą kopie o wykorzystanie wizerunku w reklamach.

A ja chciałem się spytać jak to jest w wykorzystanie praw do danego zdjęcia.

Załóżmy, że zrobiliście komuś foty, dostał je do osobistego wykorzystania i umieścił na NK żeby się znajomym pochwalić, że ma fajne fotki. Na koncie miał zaznaczona zgodę na wykorzystanie wizerunku.

aż tu nagle pewnego dnia widzicie w TV reklamę banku a tam wasza fotka...

Co myślicie o tym temacie?
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.
  • Czapa
    Bywalec
    • 2010
    • 179

To chyba powinno wylądować w innym dziale ,)
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Komentarz

• caveman
      Bywalec
      • 2007
      • 239

Nie bez powodow od momentu wejscia w zycie nowego regulaminu ludzie likwiduja konta na nk...

Komentarz

• UrGuR
        Początki nałogu
        • 2009
        • 300

Ten portal i tak już umiera śmiercią naturalną. To marna podróbka facebook'a. Po co użytkować podróbkę, skoro można założyć konto na facebook'u, który jest o wiele ciekawszy.
        https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
        C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Komentarz

• jahjah1986
          Bywalec
          • 2010
          • 161

kazdy portal spolecznosciowy to strata czasu i nerwów
          To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Komentarz

• gervee
            Początki nałogu
            • 2004
            • 371

No właśnie ... zlikwidowałem konto.

Drobna uwaga dla nieświadomych: usunięcie konta nie usuwa danych osobowych zgromadzonych przez NK. Trzeba wystąpić do nich z żądaniem usunięcia tych danych poprzez formularz kontaktowy a i po ty nie usuwają ich od razu.
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez UrGuR
            Ten portal i tak już umiera śmiercią naturalną. To marna podróbka facebook'a. Po co użytkować podróbkę, skoro można założyć konto na facebook'u, który jest o wiele ciekawszy.
            No co Ty .. facebookowy chaos "nie czuję tego" . Też poszło do kosza. Szkoda czasu.
            Ostatnio edytowany przez gervee; 209. Powód: Automerged Doublepost
            ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• UrGuR
              Początki nałogu
              • 2009
              • 300

Facebook'a nikt nie czuje na początku, ale trzeba trochę sie z tym obyć i naprawdę widać przewagę. Dla mnie możliwość wrzucenia ciekawych linków itp. na fb prosto ze strony źródłowej, bez potrzeby wchodzenia bezpośrednio na fb i wklejania tego linku to świetna sprawa. Jeśli ma sie w znajomych dużo ludzi o podobnych zainteresowaniach, gustujących w podobnej muzyce itp. to super opcja. Podobnie ma sie rzecz jeśli chodzi o informacje o ciekawych eventach i zbieraniu informacji kto sie pojawi. Mając w znajomych sklepy internetowe, w których często robię zakupy np. ubrania, to wystarczy, że wejdę na fb i od razu widzę co nowego w ofercie, jakie ceny, promocje. Często jakieś proste konkursy na fb, dzięki którym w prosty sposób można wygrać kod rabatowy w danym skepie. I to wszystko na jednym portalu, nie muszę sprawdzać ogromu stron żeby dowiedzieć się co nowego, wystarczy, że regularnie wchodzę na fb i wiem wszystko. Nie wspominam o ogromie mniej, lub bardziej śmiesznych aplikacji i quizów, które rozwiązywane przez większą liczbę znajomych tworzą ciekawą rozrywkę. Fakt, ze wrzucam wpis z daną propozycją na wieczór, czy wyjazd i mam pewność, że zobaczą to wszyscy znajomi to też świetna sprawa.

Komentarz

• gervee
                Początki nałogu
                • 2004
                • 371

Zamieszczone przez UrGuR
                Facebook'a nikt nie czuje na początku, ale trzeba trochę sie z tym obyć i naprawdę widać przewagę. Dla mnie możliwość wrzucenia ciekawych linków itp. na fb prosto ze strony źródłowej, bez potrzeby wchodzenia bezpośrednio na fb i wklejania tego linku to świetna sprawa. Jeśli ma sie w znajomych dużo ludzi o podobnych zainteresowaniach, gustujących w podobnej muzyce itp. to super opcja. Podobnie ma sie rzecz jeśli chodzi o informacje o ciekawych eventach i zbieraniu informacji kto sie pojawi. Mając w znajomych sklepy internetowe, w których często robię zakupy np. ubrania, to wystarczy, że wejdę na fb i od razu widzę co nowego w ofercie, jakie ceny, promocje. Często jakieś proste konkursy na fb, dzięki którym w prosty sposób można wygrać kod rabatowy w danym skepie. I to wszystko na jednym portalu, nie muszę sprawdzać ogromu stron żeby dowiedzieć się co nowego, wystarczy, że regularnie wchodzę na fb i wiem wszystko. Nie wspominam o ogromie mniej, lub bardziej śmiesznych aplikacji i quizów, które rozwiązywane przez większą liczbę znajomych tworzą ciekawą rozrywkę. Fakt, ze wrzucam wpis z daną propozycją na wieczór, czy wyjazd i mam pewność, że zobaczą to wszyscy znajomi to też świetna sprawa.
                A głównym celem tego wszystkiego jest pozostawać ciągłym konsumentem ....kupować, kupować, kupować. No a gdzie refleksja nad być - czy tylko "mieć" ma ją zastąpić? Promocje, ceny, oferty ... jak chcę to patrzę i bez FB. Cały ten FB to nowoczesna wizja "wielkiego brata", z którym mi chyba nie po drodze.
                ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• poko
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 19

Facebook podobno ma podobne zapisy w regulaminie tylko wprowadzane po cichu bez szumu przy okazji innych zmian. Nie wczytywałem się osobiście głębiej w regulamin, ktoś może potwierdzić?
                  Z tego co słyszałem nk twierdzi, że jak do tej pory odsetek osób likwidujących konta po ostatnich zmianach wynosi ok 1%.

Komentarz

• UrGuR
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 300

Z moich znajomych już mało kto ma naszą klasę.

A co do Wielkiego brata, to poniekąd prawda, tu się zgodzę. Być? Dla mnie tym być jest to, że wiem co danego dnia się wydarzy i gdzie mogę miło spędzić czas.

Komentarz

• dr_bonzo
                      Coś już napisał
                      • 2009
                      • 74

Zamieszczone przez gervee
                      A głównym celem tego wszystkiego jest pozostawać ciągłym konsumentem ....kupować, kupować, kupować. No a gdzie refleksja nad być - czy tylko "mieć" ma ją zastąpić? Promocje, ceny, oferty ... jak chcę to patrzę i bez FB. Cały ten FB to nowoczesna wizja "wielkiego brata", z którym mi chyba nie po drodze.
                      Z tego co tu czytam, to FB ulatwia komunikacje z wieloma odbiorcami - ze znajomymi, sklepami. Robisz to w jednym miejscu zamiast skakac po dziesiatkach stron.

Konsumentem moze i sie pozostaje uzywajac FB - ale jest jeszcze cala reszta dnia gdzie mozna robic cos zupelnie innego

Komentarz

• ahaed
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 146

A co to ma wspólnego z fotografią?
                        Nabijamy sobie tutaj posty czy jak?
                        fotografia
                        akwarystyka

Komentarz

• dr_bonzo
                          Coś już napisał
                          • 2009
                          • 74

Zamieszczone przez ahaed
                          Tak nabijamy - duza ilosc postow to mega lans i cos co mnie podnieca. Jak napisze 100 postow na dobe to moge spokojnie isc spac. Miejsca na serwerze nie ubedzie znacznie od kilku postow - wiec nie ma co sie tak burzyc.

Komentarz

• BRS
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 116

Zamieszczone przez ahaed
                            wkoncu nasza klasa opiera sie na "sweet fociach" wiec powiazanie jest:P

a co do zmian......
                            zawsze mialem tylko lewe konto do podgladania,wiec roznicy mi to niezrobilo
                            ale przyznam sie ze czekalem az wymysla cos co dobije ten portal
                            Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
                            http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Komentarz

• ahaed
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 146

Oj dobra już.
                              Przecież się nie "burzę"
                              fotografia
                              akwarystyka

Komentarz

Pracuję...