1/100s i poruszone....??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • VANT
    Bywalec
    • 2005
    • 185

1/100s i poruszone....??

Czy zdjęcie z czasem 1/100 i najmniejszą ogniskową tzn. 18mm może wyjść poruszone?? Nie chodzi mi o jakieś superszybko poruszające się przedmioty ale np. idący szybko człowiek.....wczoraj właśnie takie zdjęcie zrobiłem i widać końcówki rąk są rozmyte...........
    Ostatnio edytowany przez VANT; 3494.
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
  • TommyTheCat
    Bywalec
    • 2005
    • 222

wszystko zalezy od tego jak szybko ten czlowiek rekami machal
    Canon 30D

Komentarz

• iczek
      Uzależniony
      • 2004
      • 711

oczywiscie ze tak. Jak napisal Tommy - zlezy od szybkosci ruchu fotografowanego przedmiotu, a takze odleglosci od niego.
      FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
      Ptaki
      Portrety
      Pejzaż

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

moze i wyszlo chyba czas kolo 1/250 gwarantuje nieporusznia idacych luddzi co innego w sporcie tam raczej ponizej 1/500 bym nie schodzil..
        Instagram

Komentarz

• VANT
          Bywalec
          • 2005
          • 185

uff to dobrze....myślałem że z aparatem coś nie tak...
          Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Komentarz

• perlpa
            Początki nałogu
            • 2005
            • 350

Zamieszczone przez VANT
            uff to dobrze....myślałem że z aparatem coś nie tak...
            Poruszenie zdjęcia a rozmazanie poruszających się osób/przedmiotów to dwie zupełnie różne sprawy. O ile to pierwsze w większości przypadków załatwi Ci stronienie od czasów dłuższych od odwrotności ogniskowej to w przypadku poruszających się osób/przedmiotów, tak jak napisali przedmówcy (przedpiszcy ), wszystko zależy od szybkości ruchu, odległości od przedmiotu i osi po której się porusza tzn. wzdłuż czy w poprzek osio obiektywu.
            Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...