Filtr pol-cir do kita 18-55 II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korben
    Bywalec
    • 2010
    • 115

Filtr pol-cir do kita 18-55 II

Witam wszytkich nastało w pełnej krasie lato i raj dla foto.Szukam dobrego polara na kit-a, w zasadzie moje wątpliwości budzi fakt czy fitr polaryzacyjny bedzie działał z kitem, tzn jak każdy wie polar się obraca ręcznie, a z kolei kit kręci noskiem, więc jak się to ma praktyce, bo jakoś trudno mi to sobie wyoabrazićproszę o techniczną poradę jak to jest w praktyce, nie pytam jaki filtr stosować bo to jest sprawa indywidualna, boję się że jak wydam kaskę co i tak w praktyce nie będzie spełniało swojej roli
    pozdrawiam

50d+kit
    50D+szkło
  • MC_
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3444

W praktyce to najpierw ustawiasz ostrość a potem kręcisz filtrem. Trochę to męczące, ale da się zrobić.

Komentarz

• sbogdan1
      Początki nałogu
      • 2007
      • 359

Spokojne dasz radę a wykorzystanie polara nawet w kicie jak najbardziej się sprawdza , nie masz się czego obawiać , wybierasz sobie interesujący Cie obiekt , czy co tam chcesz uwiecznić ,i tak jak pisał MC ostrość po czym kręcisz polarem wybierając zadowalający Cię efekt i gotowe. I tak każda zmian pozycji obiektywu względem słońca okupiona jest kręceniem pierścieniem w polarze niezależnie czy szkło kręci noskiem czy nie.
      EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• korben
        Bywalec
        • 2010
        • 115

ufff,trochę lżej ( i nocka spokojniejsza:-D), a już myślałem że bedę musiał kase zbierać na obiektyw( to swoją drogą hehe), który nie będzie kręcił przodem , a lato mi ucieknie i zima mnie zastanie jak uzbieram na szkło.Porad na temat polarka poszukam na forum bo wiem że jest tego sporothenks
        I z polarkiem pewnie dam rade na kicie
        50D+szkło

Komentarz

Pracuję...