Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
qrwa kiedy bedzie mozna strzelac do zlodzieji
sprzet byl w bagazniku czy na tylnym siedzieniu?
tzn czy widzieli cos czy strzelali na chybil i niestety trafil a moze ktos po prostu wiedzial gdzie to masz i cie pilnowali
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Współczuję
Aż mi się gorąco zrobiło jak to przeczytałem.
Zgłosiłeś kradzież na policję? To może być bardzo przydatne przy późniejszych próbach odzyskania sprzętu.
Często takie rzeczy leżą jakiś czas u paserów aż "ostygną". Czasem policja przy okazji jakiegoś większego nalotu odzyskuje też kradzioną elektronikę.
AUWO! Tą 135/2.0 to chyba miałeś może z kilka dni!!!!
Stary 3maj się mocno bo ja bym chyba nie wytrzymał.
Jak weszli do auta???
Powiedz mi jeszcze że torba była na widoku, a sam Cię trzasnę
O mamo... nie wiem czy w życiu nawet taki sprzęt na oczy zobaczę...
Pzyłączam się z ogromnymi wyrazami współczucia. A swoja drogą mmsza ma rację - co Cię podkusiło żeby takie bogactwo zostawiać w aucie? (pewnie niewiele się rózniącym wartością od tej torby... :-| )
Obawiam się tylko, że ktoś nie jest na tyle głupi żeby wystawiać coś z tego na allegro.
Ale miejmy nadzieje.
Byle z tym nie pojada gdzies za granice. Zapodaj moze info na inne fora zagraniczne. Niemcy itd.
tego też nie rozumiem??? napad czy co? w biały dzień???
co sie kur** dzieje???
Mnie ostatnio jak wracałem z uczelni napadło 5 dresów, ładnie przypakowanych mówiąc do mnie grzecznie że jak nie oddam telefonu to mi wpie**olą że się nie pozbieram. Telefon oddałem w trosce o swoje zdrowie. Dobrze że nie nosze aparatu ze sobą na uczelnie. Była godzina 15
Sprawe zgłosiłem na policję i okazało się że jak już zgłaszałem na posterunku to policja ich zgarnęła bo sobie chodzili i zaczepiali każdego kogo spotkali na swej drodze. Wiem że może to nie taka sama sytuacja, ale może twój sprzęt się znajdzie, czego życze.
Chyba niektórzy ludzie wolą napadać na innych bo łatwiej zdobyć w ten sposób kase niż pracować To nie jest normalne, kraj dziczeje...... brak słów
no i pięknie, mam się kłaść spać a tutaj się mocno w****iam z powodu zwyczajnej bezradności...
dojdzie do tego, że ludzie zaczną wymierzać sprawiedliwość na własną rękę.
co po niektórzy już to zrobili, ale wiadomo jak jest w PL
nikt jeszcze na tym dobrze nie wyszedl
ponosi większe końsekwencje od bandziora
ciekawe co Kaczyński zdziała?
w sumie to jeżdzę dosyć często PKP obładowany całymi moimi gratami, więc może warto by było zaopatrzyć się w jakąś maczetę
różne słuchy o PKP mnie doszły
nawet nie wiecie jak mnie to wszystko wkur***
dodam że na śląsku gdzie mieszkam to nie obawiam się żadnych dresów czy innych śmieci bo w sumie miasteczko jest za małe żeby ktoś sobie pozwolił na tego typu napad...
ale tutaj w W-wie to trza się pilnować
rozumię, że samotne focenie nocami odpada???
gdzie trzeba najbardziej uważać w W-wie???
w sumie to jeżdzę dosyć często PKP obładowany całymi moimi gratami, więc może warto by było zaopatrzyć się w jakąś maczetę
Na szczęscie ja korzystam z lini Tarnów->Kraków - bardzo bezpieczna.
Na tyle że można odpalić laptopa i oglądać film. Wtedy droga niesamowicie sie skraca.
nawet nie wiecie jak mnie to wszystko wkur***
Tylko że niestety predzej ty trafisz do pierdla za to że zrobiłeś krzywde złodziejowi niż on za to że ci ukradł aparat..... Czy to nie jest chore?
Komentarz