Tokina 193 19-35 3,5-4,5 do cyfry

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DarekSzu
    Bywalec
    • 2004
    • 170

Tokina 193 19-35 3,5-4,5 do cyfry

Nie żebym zadawał pytanie ale proponuję ten obiektyw do cyfry. Niedawno zakupiłem w porównaniu do nadal stosowanego przeze mnie Obiektywu sigma 28-70 f 2.8 sprawuje się bardzo dobrze. W moim wypadku odpadała sigma DC bo nie mógłbym z niej korzystać na analogowym sprzęcie jaki stosuję nadal z upodobania. Kto ma dylemat jaki i ja przechodziłem to poleca ale oczywiście z dedykowaną osłoną przeciwłoneczną - trzeba kupować oddzielnie. Obiektyw bardzo ładnie rysuje ma niezauważalne zniekształcenia optyczne i prawidłowo pracuje pod światło. Z dedykowaną lampą bez problemu nastawia ostrość nawet w złym oświetleniu. Polecam bo sam jestem baaardzo zadowolony.
    Analog i cyfra
  • p13ka
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1013

Miałem kiedyś ten obiektyw. Był dokręcony do D60. Rzeczywiście, na mój gust to ładnie odwzorowuje kolory. Z rozrzewnieniem go wspominam bo był to mój pierwszy szeroki kąt jaki kupiłem (ponad 2 lata temu). Teraz, od okazji do okazji, używam Tamrona 19-35 f/3.5-4.5. Jestem bardzo zadowolony. Jest lżejszy i krótszy od Tokiny. Ale, jeżeli masz ochotę to proponuję, żebyś opisał Tokinę 19-35 może w sekcji "Ogólne" i "Testy sprzętu". Czy Moderator przeniesie ten wątek do "Obiektywy i lampy błyskowe"?
    Pozdrawiam.

Komentarz

• DarekSzu
      Bywalec
      • 2004
      • 170

JA też mam go dokręconego do D60 i czasami do EOSa 33 bo zawsze mi go brakowało - tzn szerokiego szkiełka. Pod światło blikuje więc trzeba ostrożnie ale chyba ze wszystkimi szerokimi szkłami tak trezba uwazać
      Analog i cyfra

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

jak za te pieniadze nic lepszego nie znajdziesz.. kolega robil nim z Nikosiem F90'tka i przy 30x45cm jest calkiem przyzwoicie
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• zabol
          Uzależniony
          • 2005
          • 643

jaki jest AF? taki jak w kit czy wolniejszy? No i czy z 20D to będzie smigało?
          Ostatnio edytowany przez zabol; 1635.

Komentarz

• Silent Planet
            Uzależniony
            • 2004
            • 832

http://canon-board.info/showthread.php?t=7460
            is SILENCE
            "Enjoy the silence."
            ---
            Wróciłem...!
            analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

Pracuję...