Karty CF Sandisk Ultra II 1GB-pirackie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • konradmal

Karty CF Sandisk Ultra II 1GB-pirackie

W jednym z warszawskich sklepów fotograficznych zostałem ostrzeżony przed kupnem pirackich kart Sandisk Ultra II pojawiających sie na allegro w podejrzanie niskiej cenie.Czy ktos z Was słyszał może o pirackich kartach CF?
    Czy ktoś może potwierdzic te informacje?
  • Rootsman
    Coś już napisał
    • 2005
    • 61

taaa... no proste że w każdym sklepie woleli by żebyś kupił u nich niż na allegro

Komentarz

• konradmal

To oczywiste.Jednak sprzedawca nie namawiał mnie na kupno u nich karty,tylko ostrzegał podczas rozmowy o kartach o pirackich kartach na allegro.Tym bardziej chcialbym sprawe wyjasnić.Wiem że te karty można kupic juz za 250 pln w internecie,a cena hurtowa u jedynego dystrybutora na Polske, firmy Hama wynosi 300 pln.Karty te maja tez różne opakowania co jest pierwszym znakiem rozpoznawczym pirata.

Komentarz

• mxdanish
        Uzależniony
        • 2005
        • 632

Eeee tam... kupowałem tą akurat kartę na allegro już prawie rok temu i wszystko gra jak w szwajcarskim zegarku
        A cena też była bardzo korzystna
        5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
        RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• konradmal

Własnie o takie opinie mi chodzi.przymierzam sie do zakupu takiej karty, a nie chcialbym przepłacic , ani kupic jakiegos badziewia.

Komentarz

• Polaco
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1135

A pomijajac pudelko (a raczej jego brak) to po czym mozna rozpoznac taka piracka karte ? Z drugiej strony SanDisk milczy, wiec chyba problem nie jest zbyt powazny...
            Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
            Troche moich knotow

Komentarz

• mxdanish
              Uzależniony
              • 2005
              • 632

Też mi się tak wydaje
              Po prostu sprzedawca nie bardzo lubił zakupy przez internet i chciał Ciebie zniechęcić
              5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
              RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• KMV10
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2320

Czy ktoś mi może wytłumaczyć dziwne przywiązanie klientów (szczególnie z Wawy) do zakupów wyrobów _typowo komputerowych_ (np. CF) drożej w sklepach foto a nie na WGE www.wge.pl? Że też chce się im po prostu przepłacać. Przecież to już nawet lepiej w komputroniku kupić (www.komputronik.pl) będzie taniej, solidniej i wybór większy niż w jakimś zapchlonym sklepie foto, gdzie karty flash to towar dodatkowy i leży na półce albo wisi gdzieś zakurzony na ścianie....

Komentarz

• mxdanish
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 632

Lenistwo?

Komentarz

• ripek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1486

Zamieszczone przez mxdanish
                    Eeee tam... kupowałem tą akurat kartę na allegro już prawie rok temu i wszystko gra jak w szwajcarskim zegarku
                    A cena też była bardzo korzystna

Jeśli tak to czy mają pirackie 1ds II ?
                    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Marfackib
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 169

Kupuje tylko karty Sandisk Ultra II i zawsze na Allegro. Karty były zawsze w orginalnych opakowaniach. O piratach nawet nie słyszalem. Niska cena winika z tego , że karty są sprowadzane z USA. A tam ceny w sklepach niższe niż w polsce w hutrowniach.
                      20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L

Komentarz

• max1

Czy oprócz Sandiska próbowaliście innych kart np.Pretec Cheeteh? z danych które podają wynika ,że są szybkie. Nie wiem jak z jakością-sam używam Sandiska.

Komentarz

• konradmal

Pirackie różnią się od oryginału przedewszystkim opakowaniem.Orginalne karty są zapakowane w plastikowe opakowanie stojace.Tzn takie rozszerzajace sie ku dołowi ktore mozna postawić.Pirackie sa na takiej samej dekturce,tez posiadaja hologram,ale dekturka jest zapakowana w cieńszy plastik,jednakowej grubości na dole i górze..Przypominam że powtarzam słowa sprzedawcy.Rzekomo Sandisk robi tylko ten drugi rodzaj opakowań.
                          Sklep w którym byłem jest sklepem internetowym,kupowałem u nich aparat i pojechałem osobiście odebrać.Mają status supersprzedawcy i handlują juz długo na allegro.Znalazłem wiele pozytywnych opini o tym sklepie na forach.350D które u nich kupiłem było najtaniej na allegro(w Warszawie).nowe,sprawne,pelna satysfakcja.Tym bardziej zdziwiła mnie cena kart u nich,gdzie inne artykuły maja znacznie tańsze.I tak sie wywiazala rozmowa o kartach.

Komentarz

• konradmal

Do max1-Używałem kart tej firmy(dwóch) i czesto miałem z nimi problemy.Nie ten model,ale tez firmy Pretec.Czesto sie wieszały,wiele zdjęć przez to straciłem.teraz mam Sandiska ,ale zwykłego nie Ultra II i jestem bardzo zadowolony.Żadnych problemów(jak na razie).

Komentarz

• Tomasz1972
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3042

Zamieszczone przez max1
                              Czy oprócz Sandiska próbowaliście innych kart np.Pretec Cheeteh? z danych które podają wynika ,że są szybkie. Nie wiem jak z jakością-sam używam Sandiska.
                              Osobiście używam dwóch kart 2GB Pretec Cheeteh 80x . Jak na razie działają bez problemów .

Komentarz

Pracuję...