czy takie coś istnieje ? czy see wymyśliłem?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • droog
    Coś już napisał
    • 2008
    • 88

czy takie coś istnieje ? czy see wymyśliłem?

Witam
    poszukuję ŚRUBY, ale bez głowicy, tak, jakby była z dwóch stron z gwintem.. jest coś takiego? gdzie to kupić?

dla zobrazowania - pomyśl, że chcę złączyć dwa korpusy ze sobą poprzez dziurę na śrubę u spodu korpusu

dzięki za pomoc
    WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl
  • Maggot
    Początki nałogu
    • 2008
    • 286

witam
    czy istnieje? nie wiem, ale jak bys nie znalazl fabrycznego to daj znac. Zrobi sie.

pozdrawiam

Komentarz

• enter
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1201

napisz do tego użytkownika
      http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=8907

miał kiedyś długie śruby
      główkę odetniesz

Komentarz

• SeaMan
        Coś już napisał
        • 2010
        • 60

jest coś takiego i dostaniesz to w sklepie metalowym a jak nie, to wystarczy kawałek pręta i gwintownik i da się zrobić jak sam nie dasz rady to podejdź do jakiegoś małego mechanika samochodowego to Ci zrobi dobrze :P
        450D+grip l C EF-S 18-55/3.5-5.6IS l C EF 55-200 mm f/4.5-5.6 II USM l C EF 50mm f/1.8 II l C 380 EX

Komentarz

• enter
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1201

Zamieszczone przez SeaMan
          jest coś takiego i dostaniesz to w sklepie metalowym a jak nie, to wystarczy kawałek pręta i gwintownik i da się zrobić jak sam nie dasz rady to podejdź do jakiegoś małego mechanika samochodowego to Ci zrobi dobrze :P
          a wiesz gdzie można kupić gwintownik zewn i wewn - chętnie kupię

Komentarz

• xxkomarxx
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1456

po co gwintowniki itp. Idź do jakiegoś tokarza. Zrobi ci dokładnie to co chcesz z materiału jakiego potrzebujesz. Nic nie będziesz musiał kombinować.

Komentarz

• piast9
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3267

W sklepach z narzędziami skrawającymi. Poszukaj w książkach tel. Calowe nie są tak popularne ale bywają.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Albo tu:
              Hurtownia narzędzi AWAR oferuje szeroki wybór narzędzi budowlanych: papier ścierny, ściernice, gwintowniki, piły tarczowe, imadła, krążki fibrowe, tarcze listkowe, wiertła, młotki, siekiery, poziomnice i wiele innych. Zajmujemy się dystrybucją takich marek jak: Globus, Klingspor, Norton, Fanar, Juco itp. Zapraszamy do zakupów online.
              Ostatnio edytowany przez piast9; 3154. Powód: Automerged Doublepost
              650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• jacapa
                Początki nałogu
                • 2007
                • 453

Zamieszczone przez enter
                a wiesz gdzie można kupić gwintownik zewn i wewn - chętnie kupię
                Pozwolę sobie napisać wprost

Narzynkę , bo jeszcze ktoś naprawdę kupi gwintownik i nijak nie nagwintuje tym śruby
                Jacek Paduszyński
                40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• xxkomarxx
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1456

Zamieszczone przez jacapa

Narzynkę , bo jeszcze ktoś naprawdę kupi gwintownik i nijak nie nagwintuje tym śruby

I z wyczuciem żeby niczego nie urwać :P
                  Zapomniałem dodać. Ważna sprawa, jak chcesz to gdzieś wkręcać to musisz wiedzieć jaki jest skok gwintu, narzynek jest bardzo wiele, i tylko ta jedna będzie pasować.
                  Ostatnio edytowany przez xxkomarxx; 10391. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Opa_Apo
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 226

właśnie z tym skokiem jest największy problem, bo też to przerabiałem jak chciałem sobie "stabilizację" zrobić. No chyba, że tokarz u którego ja byłem kit mi wciskał. Z tego co pamiętam to skok był 1/4 albo 3/4 cala. Twierdził, że on takiej narzynki nie ma i nie wie skąd wziąć. W końcu się jednak ulitował i zrobił mi to po prostu na tokarce

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

W aparatach jest gwint 1/4" ze skokiem 20/cal. Czasami w statywach bywa gwint 3/8" ze skokiem 16/cal. Oznacza się to jako "1/4-20" and "3/8-16". Istotne jest, żeby to był gwint Whitworth'a czyli z kątem 55 stopni
                      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• enter
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1201

Zamieszczone przez piast9
                        W sklepach z narzędziami skrawającymi. Poszukaj w książkach tel. Calowe nie są tak popularne ale bywają.
                        Albo tu:
                        http://www.awar.pl/index.php/pMenuId/6/pCatId/56
                        zwiedziłem pół miastka i nikt nie ma z dane 1/4 cala czy 3/8 cala nie wystarczają - bo pytałem, a nie wiem co jeszcze mam podać
                        potrzebuję 2 komplety

w tym sklepie jak podałeś to patrzę na 6 różnych nazw calowych i nie wiem które to.

Zamieszczone przez jacapa

Tak tak masz rację narzynkę
                        ja znów szukam kompletu do śruby i do dziury
                        narzynka plus gwintownik najlepiej maszynowy

Zamieszczone przez xxkomarxx
                        I z wyczuciem żeby niczego nie urwać :P
                        Zapomniałem dodać. Ważna sprawa, jak chcesz to gdzieś wkręcać to musisz wiedzieć jaki jest skok gwintu, narzynek jest bardzo wiele, i tylko ta jedna będzie pasować.
                        dokładnie, a ludziki jak w hurtowniach szukałem to tylko numery potrzebują - tylko nie wiem skąd je wziąć
                        Zamieszczone przez dinderi
                        W aparatach jest gwint 1/4" ze skokiem 20/cal. Czasami w statywach bywa gwint 3/8" ze skokiem 16/cal. Oznacza się to jako "1/4-20" and "3/8-16". Istotne jest, żeby to był gwint Whitworth'a czyli z kątem 55 stopni
                        takie same oznaczenia są dla gwintownika i narzynki?
                        Ostatnio edytowany przez enter; 3349. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Zamieszczone przez enter
                          takie same oznaczenia są dla gwintownika i narzynki?
                          Narzynka http://www.awar.pl/index.php/pMenuId...1051848/pCmd/1

A tu komplet : http://www.marek-sklep.com.pl/Gwinto..._39el-239.html

Linka do gwintownika nie moge znaleźć, ale oznaczenia są te same.
                          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• piast9
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3267

Zamieszczone przez enter
                            w tym sklepie jak podałeś to patrzę na 6 różnych nazw calowych i nie wiem które to.
                            Według mnie te:
                            Narzynka 1/4" Whitwortha
                            Komplet gwintowników ręcznych 1/4"
                            Maszynowych calowych nie mają jak widzę. Dlaczego chcesz maszynowy? Masz w co go włożyć?
                            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• mc_iek
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 790

Skok 3/4 cala to w bączkach (takich zabawkach) był...
                              Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

Pracuję...