[polan.ownlog.com] - skateboard, snowboard itp.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PanPolan

[polan.ownlog.com] - skateboard, snowboard itp.

Witam.
    Od jakiegoś czasu zajmuję się fotografią sportów typu extreme. Zapraszam do oglądania, komentowania i konstruktywnej krytyki

1.

2.

3.

4.

5.
  • gonzo44
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1304

Jak dla mnie poza trzecim reszta za szeroko.
    Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• PanPolan

Wydaje mi się, że wtedy widać byłoby samego ridera bez żadnego punktu odniesienia.

6.

7.

8.

Komentarz

• FotoRomek
        • 2009
        • 12

Wciąż czekam na jakieś wskazówki
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Napisałem przypadkiem z konta znajomego
        Ostatnio edytowany przez FotoRomek; 26651. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Amok
          Początki nałogu
          • 2008
          • 256

hmm...
          Co tu dużo mówić, musisz oglądać dość sporo zdjęć ex... :]

lampa zew. to nie podstawa... widzę, że jest chyba na każdym zdjęciu...

co do zdjęć;
          1. nie wiem dokładnie co chciałeś pokazać? robiłeś reklame the north face i w tle gościa który robi triczek?
          2. przekrzywione-ciężko skupić się spokojnie na zdjęciu, poza tym mało pokazuje(rider itp.)
          3. zdjęcie-typu "klimacik" przyłóż sobie kartkę do monitora-wywalając flasha z kadru-wg. mnie 30x lepiej
          4. musisz popracować nad oświetleniem moment (indy) OK.
          5. wygląda jakby spadał z deski... darowałbym sobie to zdjęcie
          6.średnie do analizy-ani nie pokazuje to triku(domyślam się, że może to być bsflip, lub coś z primo), ale ktoś kto nie interesuje się deską, nie będzie wiedział OCB.
          7. też typu "klimacik" wy&^% tego flasha-będzie dużo lepiej
          8. jest OK, jednak dla mnie chyba ciut za szeroko... oko nie skupia się do końca na tym co ma... ciekawie wyglądałoby -kwadratowy kadr(samego środku)

Czekam na więcej
          / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
          http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
          http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Komentarz

• PanPolan

Wielkie dzięki za odpowiedź

Zamieszczone przez Amok
            Co tu dużo mówić, musisz oglądać dość sporo zdjęć ex... :]
            Chodzi Ci o to, że powinienem sporo oglądać czy, że widać że dużo oglądam ? Bo owszem staram się odwiedzać stronki i blogi o tej tematyce, poza tym sam kiedyś trochę jeździłem więc "ogarniam temat"

Zamieszczone przez Amok
            6.średnie do analizy-ani nie pokazuje to triku(domyślam się, że może to być bsflip, lub coś z primo), ale ktoś kto nie interesuje się deską, nie będzie wiedział OCB.
            Dokładnie to był bsflip. Też obawiałem się że będzie wyglądać jak jakieś primo.

Postaram się poprawić błędy a następne zdjęcia prawdopodobnie z jakiejś sesji street'owej

Komentarz

• merger
              Uzależniony
              • 2006
              • 619

krzywo i slabe swiatlo, a i troche balagan w kadrach
              5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
              430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Amok
                Początki nałogu
                • 2008
                • 256

Zamieszczone przez PanPolan
                Wielkie dzięki za odpowiedź

Chodzi Ci o to, że powinienem sporo oglądać czy, że widać że dużo oglądam ? Bo owszem staram się odwiedzać stronki i blogi o tej tematyce, poza tym sam kiedyś trochę jeździłem więc "ogarniam temat"
                chodzi mi -że musisz oglądać dużo więcej zdjęć -im więcej będziesz oglądał, tym lepiej
                / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
                http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
                http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Jedynie 8ka jest zjadliwa, na reszcie bałagan. 8 jako ilustracja przedstawiająca całą sytuację jest ok, teraz trzeba się skupić na postaci i później detalu.

Komentarz

Pracuję...