[FunWorld] Ciężkie początki.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Podobają mi się zdjęcia nr 4 i 5, 8 za ciemna , 6 za mało kontrastowa, 2 fajna kaczuszka, ale zwiekszylabym nasycienie zieleni trawy. Czekam na dalsze prace
http://www.makrofotografia.ovh.org/
Canon 40D, Tamron 17-50 f/2.8, Tamron 90/2.8 Di, Canon 70-300 IS + szkła m42 -
no i tutaj juz jest bardzo fajnie
oczywiscie 3,6,8 mogło by być jaśniej ale nie jest źle moje początki były dużo gorsze
postaraj się unikać w większości centralnych kadrów a jak juz łapiesz to szukaj czegoś na inne mocne punkty żeby kompozycja była spoko
łap też skosy jak Ci to wyszło(nie wiem czy zamierzone ale wyszło) na 7
jedynka bardzo ładnie świetne kolorki tylko własnie ten centralny kadr
pokombinuj jeszcze z kompozycją
jest całkiem ok, podobają mi się Twoje zdjęcia. Co do kwestii czy jest dobrze naświetlone zdjęcie to polecam patrzeć na histogram (szczególnie przy robieniu zdjęć)dwie puszki, dwa m42, s 70-300Komentarz
-
Dziękuję. Miło to przeczytać.
Masz całkowitą rację z histogramem. Nie sprawdzałem wcześniej moich zdjęć pod tym kątem.
Dzięki za cenną radę.Komentarz
-
Bardzo fajne zdjęcia. Pszczółka jest debeściarska.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Wpuściłeś więcej słońca w ostatniej serii, stąd też bardziej mi się podoba. Trudno wymyśleć coś nowego w tej materii dlatego też kadry mocno schematyczne.Komentarz
-
No właśnie... Dało mi to trochę do myślenia. Chyba nie ma nic łatwiejszego do fotografowania jeśli ma się tele/makro. Postaram się podwyższyć trochę poprzeczkę i popstrykać coś ambitniejszego. Na początek może ptaszki? Jakieś pomysły na trening?Trudno wymyśleć coś nowego w tej materii dlatego też kadry mocno schematyczne.
12.
13.
14.
15.
Komentarz
-
Wypłosz...
Kolejne fotki.
16.
17.
18. Bez cropa :cool: . Mam jednak wrażenie, że głowa jest trochę nieostra
19.
20.
21.
22.
Niestety tylko tyle udało mi się uzyskać. Pomimo, że dzień był bardzo ciemny i deszczowy wiem, że dało się złapać je dużo lepiej. Większość robiona na ISO 800 / 1/200 / f:5.6 / 250mmKomentarz
-
-
Trochę czasu i kilka tysięcy fotek upłynęło od ostatnich ocen więc postaram się coś wrzucić do krytykowania. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
23:
24:
25:
26:
27:
28:
29:
A tu zmarnowana okazja. Byłem w okolicach Seahouses w sztormową pogodę i chociaż bardzo żałuję nic mi się z tego nie udało wyciągnąć. Może ktoś zna jakieś źródło opisujące fotografie w tak ciężkich warunkach???
Komentarz
-
Pozbawiłeś konia nóg, co nie wygląda dobrze
, poza tym znaczącym minusem zdjęcie dobre. Paw -ok, ale zbyt centralnie, zwłaszcza, że ptak złapany jest z profilu. Reszta ok.
7D + 400/5,6 + 18-55IS + wielkie plany.
www.wilus.art.pl - niepełna galeria, problemy z oglądaniem, rzadko uzupełniana, ale jest!Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 

Komentarz