Wężyk spustowy do Canon EOS 300V

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gaca

Wężyk spustowy do Canon EOS 300V

Witam
    Szukam schematu wężyka spustowego do Canona eos 300V. Ze względu na dość dużą cenę tego elementu u producenta wolałbym sam ją zrobić. Zapewne sklada sie jedynie z kilku rezystorów lu jedynie z mikroprzełączników lecz dokładnie nie wiem.

Z góry dziekuję i prodrawiam
  • jharv
    Bywalec
    • 2005
    • 121

Zamieszczone przez gaca
    Witam
    Szukam schematu wężyka spustowego do Canona eos 300V. Ze względu na dość dużą cenę tego elementu u producenta wolałbym sam ją zrobić. Zapewne sklada sie jedynie z kilku rezystorów lu jedynie z mikroprzełączników lecz dokładnie nie wiem.

Z góry dziekuję i prodrawiam

Wężyk spustowy, nie ma żadnych rezystorów, tylko przełączniki, a działa tak:

są 3 przewody 0, 1, 2. Najpierw 0 stykamy z 1, ostrzy nam af i mierzymy światło, potem przykładamy do całości przewód nr 2 i wyzwalamy migawkę.

połączenie 1 z 2 nic nie da bo nie wyzwolimy migawki, żeby wyzwolić migawkę wszystkie przewody muszą być zwarte.

w korpusie jes małe gniazdo (chyba micro, czy mini jack). Żeby sprawdzić co gdzie najlepiej przylutować do jacka przewody i sprawdzić. Przy błędnym połączeniu nic nie wyzwolimy, a aparat z tego powodu nie ulegnie uszkodzeniu.
    Ostatnio edytowany przez jharv; 3270.

Komentarz

• Silent Planet
      Uzależniony
      • 2004
      • 832

A to wszystko w 300v wchodzi mini-jackiem stereo.
      0 podłączasz pod masę, a 1 i 2 pod kanały. Jak nie działa, to odwrotnie i po kłopocie.
      is SILENCE
      "Enjoy the silence."
      ---
      Wróciłem...!
      analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• GaGacek
        Bywalec
        • 2005
        • 235

OPCJA 1

OPCJA 2

Wykorzystanie OPCJI 1 i 2 daje taki efekt
        Ostatnio edytowany przez GaGacek; 2991.
        Are you brave enough?

Komentarz

• gaca