no to mam 20D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

no to mam 20D

i póki co powiem kilka rzeczy,

- od nowości (pudełko zaplombowane oryginalnie) miałem na matrycy paproch jak stodoła Ach! Ten Wspaniały Canon!

- włącznik to chyba magister inżynier ds. utrudniania życia wymyślił, włącznik 300D to przy nim szyt osiągnięć Colaniego... na wój mi rozruch w 0,2s skoro muszę paznokcie połamać, by go włączyć???

- chropowatej obudowy super imają się wszystkie paprochy, suchy naskórek itp, body mam już szare nie czarne

- klapka od karty siakaś taka tandetnie plastikowa, 300D miał z innego plastiku i była masywniejsza...

- wyświetlacz mały, oj mały, nie miałbym nic przeciwko, by wsadzili ten od 300D, bo to jednak fajna rzecz mieć podgląd na ustawienia z tyłu a nie z góry, z góry to tylko do statywu było wygodne a z tyłu tak do chodzenia było jednak idealnie...

- [dodane] ciemny wyświetlacz w porównaniu do 300D, jeżeli nie ustawię jasności na max niewiele widać, w 300D miałem jeszcze zapas 2 poziomów...

są i zalety,

- lepiej w rękach leży, nie przez kształt, ale gumę pod palcami, lepiej trzyma, sam kształt jest średni,

- joystick bardzo mi się podoba

- ZNOWU MAM TYLNE KÓŁKO!!!

- z Sigmą 18-50/2,8 przyjemnie ciężki (żona odmówiła noszenia go dostanie A610 na gwiazdkę )

- 150 euro cashback miło będzie wydać na EX430 (a za nią dostanę 50 euro cashback za co kupię wężyk i coś jeszcze)

sądzę, że za tydzień powiem dużo więcej
    Ostatnio edytowany przez Tytus; 289.
    20Dset
    maj łeb...
  • Auwo
    Uzależniony
    • 2004
    • 928

Zamieszczone przez Tytus
    sądzę, że za tydzień powiem dużo więcej
    I może zmienisz nieco zdanie

Miłej zabawy 20-ką

Komentarz

• birez
      Uzależniony
      • 2005
      • 609

Zamieszczone przez Tytus
      - włącznik to chyba magister inżynier ds. utrudniania życia wymyślił, włącznik 300D to przy nim szyt osiągnięć Colaniego... na wój mi rozruch w 0,2s skoro muszę paznokcie połamać, by go włączyć???
      To chyba kwestia praktyki (albo zmeczenia materialu ) - ja jestem w stanie wlaczyc mojego opuszkiem kciuka, nie odrywajac oka od wizjera

Zamieszczone przez Tytus
      - chropowatej obudowy super imają się wszystkie paprochy, suchy naskórek itp, body mam już szare nie czarne
      Ale czy nie jest sexy ?

Komentarz

• Tytus
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1358

Zamieszczone przez Auwo
        I może zmienisz nieco zdanie
        JA MAM NADZIEJĘ, ŻE ZMIENIĘ ZDANIE
        poza tym zdjęć jeszcze nie oglądałem dokładnie...
        a jak nie wystawiam za dwa tygdnie na allegro, cena wywoławcza BCM 3600 zł.

Zamieszczone przez Auwo
        Miłej zabawy 20-ką
        Dzięks
        20Dset
        maj łeb...

Komentarz

• Tytus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1358

Zamieszczone przez birez
          To chyba kwestia praktyki (albo zmeczenia materialu ) - ja jestem w stanie wlaczyc mojego opuszkiem kciuka, nie odrywajac oka od wizjera

Ale czy nie jest sexy ?
          sexy to byłby, jakby był ciepły i miekki

za ciężko chodzi na takie włączanie, a na marginesie, Sigma też ciężko kręci, i strasznie ciężko obiektywy na body się zakładają...

ale 70-300IS jest super!
          20Dset
          maj łeb...

Komentarz

• gienioo
            Coś już napisał
            • 2005
            • 65

Czołem,
            Ta sigma jest troszke wstydliwa. Rozkręci się i będzie trzymała fason
            pzdr
            g

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez gienioo
              Czołem,
              Ta sigma jest troszke wstydliwa. Rozkręci się i będzie trzymała fason
              pzdr
              g
              za tydzień odbieram 17-85, robię test porównawczy i zostawiam co mi będzie pasiło bardziej...skłaniam się ku Canonowi, po pierwszych doświadczeniach z IS...
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• drrrl
                Coś już napisał
                • 2004
                • 94

Zamieszczone przez Tytus
                Tym się akurat nie przejmuj.
                Ja swojego włączam jak wyciągam z plecaka i tak już zostaje włączony aż nie stwierdzę, że koniec zdjęć na dzisiaj. 1-minutowy power off jest milutki, i wtedy doceniasz te 0,2s

A teraz nie narzekać, tylko zdjęcia robić! ;-)
                Kupa złomu i Lightroom

Komentarz

• Czacha
                  fotograf
                  • 2004
                  • 4868

a Tytus znowu marudzi.. kup ty w koncu nikona
                  https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Czacha
                    Przeciez widac ze specjalnie marudzi by nie bylo ze wreszcie ma cos wyraznie lepszego od 300D .
                    A wady ktore wymienia na pewno znaczaco wplywaja na jakosc i wygode robienia zdjec

Komentarz

• Tytus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Zamieszczone przez Czacha
                      chciałem, nie ma, już o tym pisałem
                      20Dset
                      maj łeb...

Komentarz

• Tytus
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                        P
                        A wady ktore wymienia na pewno znaczaco wplywaja na jakosc i wygode robienia zdjec
                        w przeciwieństwie do niektórych mój aparat się nie kurzy...

a o wadach pisałem półtora roku temu, gdyby nie marudzenie dalej focilibyście Łomo...

nie ma o czym gadać, jadę rano w teren, zobaczy się,

co jeszcze mi się nie podoba? kombinacja klawiszy do servo i na opóźnienie jest kosmiczna, jakiejś szczególnej palcówki będzie trzeba się nauczyć

no i ta lampeczka do redukcji czerwonych oczu...oni naprawdę nie słuchają co się do nich mówi, nawet żona się uśmiała jak jej ją zaprezentowałem...

EOT ta dyskusja do niczego nie zmierza...brać się koledzy za focenie, u mnie ciągle 24 stC, trzeba to wykorzystać...
                        Ostatnio edytowany przez Tytus; 289.
                        20Dset
                        maj łeb...

Komentarz

• KuchateK
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 4895

Tez te rzeczy o ktorych piszesz draznily mnie po przesiadce z trzysetki. Ale to kwestia czasu i zmienisz zdanie...

Obudowa po jakims czasie tak nie lapie syfu (wyslizga sie troszke), do wyswietlacza bedzie tak samo daleko jak w 300D a wlacznik i tak jest malo uzywany bo puszka swietnie dziala na samym usypianiu i praktycznie tylko wkladajac ja do torby trzeba ja wylaczyc. Zostaje klapka na karte, ale nie mozna miec wszystkiego
                          ...

Komentarz

• Przemek Białek
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 832

[QUOTE=KuchateK]Tez te rzeczy o ktorych piszesz draznily mnie po przesiadce z trzysetki. Ale to kwestia czasu i zmienisz zdanie...

z kilka dni tez sie o tym przekonam, gdyby nie swieto to juz moze we wtorek
                            a tak to tylko gripa moge poglaskac
                            dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                            "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• sal
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1122

Zamieszczone przez Tytus
                              - 150 euro cashback miło będzie wydać na EX430 (a za nią dostanę 50 euro cashback za co kupię wężyk i coś jeszcze)
                              Z cashbacku możesz skorzystać tylko raz. I skąd pomysł, że 'do wydania' 150E? Chyba, że to coś innego niż www.canonextrapromotion.com?
                              Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

Pracuję...