wyswietlanie jpg na telewizorze poprzez aparat

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gonzo44
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1304

wyswietlanie jpg na telewizorze poprzez aparat

Witam

Zbieram sie na dlugi weekend do rodziny (brak kompa) i pomyslalem, ze pomniejsze troche zdjecia, nagram na karte i uzyje 350D do wyswietlenia ich na TV. I pojawil sie problem, swoje fotki 350D odczytuje bez problemu (zmniejszone), ale na wakacjach robilismy na dwa aparaty (jakis kompakt) i z tymi zdjeciami juz sobie nie radzi. Mozliwe, ze problemem jest inny Exif, a mozliwe ze cos jeszcze.
    Podpowiedzcie mi jak usunac calego exifa - moze to pomoze. Mam akurat PS CS2 (9.0) ACD SEE, i to co bylo na plytkach do aparatu.
    Wszelkie sugestie mile widziane.

EDIT:
    Zapisanie w PS "for web" usuwa exifa, ale nie pomoglo :-(

EDIT2:
    Znalazlem!
    ZoomBrowser ma funkcje "acquires images" i mozna tam wrzucic co sie zywnie podoba.
    Pozostawiam w gestii moderatorow czy usuna ten watek czy zostawia potomnym ;-)

EDIT3:
    Chyba mnie rodzinka znienawidzi jak przyjade i zapuszcze pare tysiecy (bo tyle sie miesci) fotek. hłehłehłe
    Pozdrawiam
    Wojtek
    Ostatnio edytowany przez gonzo44; 1042.
    Moje zdjęcia na CB
  • Kubaman
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4709

nie wiem jaki masz tam telewizor, ale zazwyczaj jakość jest dramatycznie niska. Poza tym ekran drga (cholera wie czemu - jakiś przeplot chyba) i tym bardziej rozmazuje się obraz.
    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

No... Jakosc taka sobie... Ale da sie ogladac. Lepsze to jak nic
      ...

Komentarz

• gonzo44
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1304

No jakiejs xxxx calowej plazmy to nie mam, tylko starego curtisa. Jak sie siadzie na koncu pokoju to da sie ogladac ;-)
        Zreszta lepsze to niz nic
        Moje zdjęcia na CB

Komentarz

Pracuję...