Canon PIXMA IP4000 czy IP4200? ktory wybrać?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg801
    Coś już napisał
    • 2005
    • 62

Canon PIXMA IP4000 czy IP4200? ktory wybrać?

witam
    mialem na oku drukarke canon IP4000 ale ostatnio Canon wypuscil nowy model IP4200 i na stronie producenta jest tylko ten model a wczesniejszego nie ma
    i nie mam jak to porownac
    chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma taka drukarke, jakie sa opinie czym sie roznia i jak wyglada sprawa z jakoscia i ktory bardziej sie oplaca kupic
    z gory dziekuje za informacje
  • Jurek Plieth
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2087

Zamieszczone przez greg801
    witam
    mialem na oku drukarke canon IP4000 ale ostatnio Canon wypuscil nowy model IP4200 i na stronie producenta jest tylko ten model a wczesniejszego nie ma
    i nie mam jak to porownac
    chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma taka drukarke, jakie sa opinie czym sie roznia i jak wyglada sprawa z jakoscia i ktory bardziej sie oplaca kupic
    z gory dziekuje za informacje
    Ja mam od pół roku IP4000 i jestem bardzo zadowolony. IP4200 ma chyba inne katridże, podczas gdy te do IP4000 można kupić za psi grosz (oczywiście niefirmowe).
    http://plieth.com

Komentarz

• GoTo
      Bywalec
      • 2005
      • 163

Zamieszczone przez Jurek Plieth
      (oczywiście niefirmowe).
      Czy jakość wydruków z użyciem tych niefirmowych jest OK? Mam złe doświadczenia (co prawda z drukarkami HP) - o ile do grafiki tzw. prezentacyjnej nadawały się świetnie, to jednak wydruki zdjęć różniły sie na niekorzyść od oryginalnych.
      Szczególnie zależy mi na opinii o kartridżach właśnie do IP4000, bo jestem coraz bliższy jej zakupu

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

no wlasnie tez sie do takiego zakupu sklaniam, pod warunkiem, ze bedzie to troche ekonomiczniejsze niz 1,25 za w sumie znaczek pocztowy (10x15 to d... nie zdjecie, ale czasem wystarczy i to).

czy jakosc wydruku jest warta zachodu?
        www albo tez flickr

Komentarz

• Jurek Plieth
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2087

Zamieszczone przez GoTo
          Czy jakość wydruków z użyciem tych niefirmowych jest OK?
          Szczególnie zależy mi na opinii o kartridżach właśnie do IP4000, bo jestem coraz bliższy jej zakupu
          Podobno wszystko zależy od źródła zakupu. Ja kupuję tylko z jednego źródła, które oczywiście mogę zapodać, ale nie chcę uprawiać kryptoreklamy, tym bardziej, że do jej szefa mam dużo osobistych zastrzeżeń. No więc z tegoż źródła kolory są jak najbardziej OK; jedyne zastrzeżenie budzą we mnie "odbitki" cz.b. na których czerń jest wyraźnie czarna inaczej niż na oryginalnym kartridżu canonowskim.

Komentarz

• Jurek Plieth
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2087

Zamieszczone przez akustyk
            czy jakosc wydruku jest warta zachodu?
            Jest na tyle dobra, że zdjęcia kwalifikują się wręcz na wystawę, gdyby nie ten mały format ;-)

Komentarz

Pracuję...