Zakupy w Niemczech

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bofoto1

Zakupy w Niemczech

Szanowni Koledzy i Koleżanki,
    czy znacie jakieś namiary na sklep/y w Niemczech gdzie można taniej niż u nas kupić sprzęt foto i kamery cyfrowe?
    Pzdr.
  • bonk
    Uzależniony
    • 2005
    • 636

niemcy są wielkie ;-)
    konkretntie o jakie miasto chodzi?

Komentarz

• bofoto1

Frankfurt, Berlin, raczj jak najbliżej naszej granicy.

Komentarz

• bonk
        Uzależniony
        • 2005
        • 636

jezeli wybierasz sie tylko po sprzet, to duzo taniej nie kupisz.
        podroz tam i tu tez trzeba doliczyc.
        to co u nas na allegro kosztuje 4000zl u nich 1000€
        ale warto zwiedzic komisy i flomarki, czasami mozna znalezc jakas perelke
        warto przesledzic oferte na www.ebay.de i zdecydowac
        (szczegolnie od sprzedawcow z honkongu)

JOKI-FOTO, Elsenstrasse 102A, BERLIN 12435

kiedys mial sklep z duzym komisem
        ale z tego co wiem to teraz juz chyba tylko online
        warto zadzwonic

CALUMET, Lützowstrasse 37, 10785 Berlin-Tiergarten tel +49 (0)30-264 43 50

no i tak jak juz wyzej pislaem warto przesledzic oferte na http://foto.ebay.de/

Komentarz

• RadiB
          Bywalec
          • 2005
          • 176

Sprawdz tez serwisy:
          www.guenstiger.de

Verbraucherportal mit Preisvergleich, Testberichte, Tipps, News und Bewertung für Produkte aus den Bereichen PC, Handy, TV, Foto, Haushalt und Navi
          Ostatnio edytowany przez RadiB; 3454.

Komentarz

• smedawa

Na tej stonie znajdziesz wszystko

Komentarz

• Elandril
              Bywalec
              • 2004
              • 136

http://www.hardwareschotte.de/ odpowiednik skapiec.pl . Ja swoj kupilem w Pixxass, sklep z Chemnitz. Mozna kupic u nich sprzet na fakture i wtedy odejmuja 16% ceny (MwSt, podatek). Jedynym haczykiem jest, ze trzeba zaplacic 34 euro za dowoz DHLem. Ale i tak sie oplaca. Za Canona 350D zaplacilem 700 euro. DHL dowozi towar do Polski.
              Portfolio, Blog

Komentarz

• Robson01
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1574

Czy aby jest tak jak piszesz, chyba odkąd weszliśmy do UE nie odliczymy sobie już tych %. Ale może się mylę.
                Canon
                Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Elandril
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 136

Wystarczy miec firme i podac NIP. Przesylka musi byc przeslana do Polski, wtedy dopiero to dziala. Do Polski albo do innego kraju, ktory nalezy do UE.
                  Portfolio, Blog

Komentarz

• bartolomic
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 164

hej, a czy ktos zna adresy dobrych sklepów z Hamburga? przymierzam się do 20d, no a że teraz jest Cash Back a ja siedzę w Niemczech przez semestr to grzechem byłoby nie skorzystać..!!!
                    40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Komentarz

• AGO
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 351

a ja dodam tyle:

www.google.de i wpisz: "preisvergleich" ... jako rezultat otrzymasz wszystkie wyszukiwarki niskich cen itp.

Komentarz

• bartolomic
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 164

Juz to zrobilem dawno. Tylko ze te wszystkie suchmasziny i prajsferglajchy nie chca mi posortowac po miejscowosciach... a naczytawszy sie o tych wszystkich krzywych display'ach itd itp chcialbym ogladnac aparat przed wydaniem takiej kasy (nie jest to mało...). Wiem ze mozna oddac sprzet do 14 dni, ale zawsze to jakis problem. No nic, pogoogluje jeszcze troszke, choc te tradycyjne sklepy maja towar drozszy przecietnie o 150-200 EUR.

dzieki i pozdro
                        40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Komentarz

• AGO
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 351

Zamieszczone przez bartolomic
                          Juz to zrobilem dawno. Tylko ze te wszystkie suchmasziny i prajsferglajchy nie chca mi posortowac po miejscowosciach... a naczytawszy sie o tych wszystkich krzywych display'ach itd itp chcialbym ogladnac aparat przed wydaniem takiej kasy (nie jest to mało...). Wiem ze mozna oddac sprzet do 14 dni, ale zawsze to jakis problem. No nic, pogoogluje jeszcze troszke, choc te tradycyjne sklepy maja towar drozszy przecietnie o 150-200 EUR.

dzieki i pozdro
                          Wiekszosc z tych tanich sklepow jest TYLKO internetowa i czasami nawet nie instnieje mozliwosc aby sprzet odebrac osobiscie.
                          Mozliwosc odeslania do 14 dni (niemcy) jest zawsze ... ale ponosisz 2*koszt wysylki.
                          Ja tam kupilem kilka razy z takiego sklepu lacznie z 350-ka ale nigdy obiektyw ...

Komentarz

• pn_
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 857

Zamieszczone przez AGO
                            Mozliwosc odeslania do 14 dni (niemcy) jest zawsze ... ale ponosisz 2*koszt wysylki.
                            Tylko przy zakupach do 40 euro. Powyzej tej sumy koszty przesylki ustawowo ponosi sprzedawca.

Oczywiscie sa nierzetelne sklepy, ktore usiluja sie od tego migac...

Ja odsylalem juz dwa razy do www.mediaonline.de i nie bylo problemu.

Komentarz

• AGO
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 351

Zamieszczone przez pn_
                              Tylko przy zakupach do 40 euro. Powyzej tej sumy koszty przesylki ustawowo ponosi sprzedawca.
                              Wcale nie! Nie ma zadnej ustawy narzucajacej kto ponosi koszty przesylki.
                              Zawsze jest taka zakladka/link versand i tam sa ceny wysylek.
                              Niw wprowadzaj ludzi w blad!

MediaMarkt online (twoj link) tez tak ma:
                              np. Kodak za 179 EUR

ponizej masz jak byk
                              inkl. gesetzl. MwSt. + 9,90 € Versand
                              co oznacza, ze cena zawiera podatek VAT i nalezy doliczyc 9,90 jako koszt wysylki
                              Ostatnio edytowany przez AGO; 1578.

Komentarz

Pracuję...