Jaki lab w Krakowie do dużych odbitek?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kubaman
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4709

Jaki lab w Krakowie do dużych odbitek?

Witam,

czy ktoś wie i mógłby polecić w Krakowie lab do zrobienia odbitek z cyfry wielkości 60x40 w rozsądnej cenie i dobrej jakości?

Czy wiecie ewentualnie ile mogą kosztować? Potrzebuję zrobić 20 takich odbitek, wiec może będzie trochę taniej
    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com
  • Calliactis
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

1) - nie wiem, czy w Krakowie robią powiększenia w LAB'ach do tego formatu. To jest mniej więcej - A2 - więc raczej podchodzi pod ploter. Polecam pójść na ul. Piłsudzkiego, na wysokości budynku 'Sokoła' - i dokładnie na jego przciw jest zakład Copy-Mark (www.copy-mark.com.pl) jest tam ploter, jakość wyśmienita, na papierze foto wychodzi idealnie. Cena? - chyba Ci juz od metra bieżącego policzą Myślę, że w zależności od 'pokrycia danym kolorem' zapłacisz w granicach 20/25zł / sztukę - musisz się targowac. Pokaż co masz i Oni powiedzą Ci za ile. Wg. moich ustaleń - jak u nich drukowałem to rozdzielczość przy tym formacie powinna być na poziomie 240dpi - to już wystarczy. Przy 150dpi będzie widać pojedyncze piksele....

EDIT: Mały update - strona chyba im się zmieniła -> tutaj link do cennika: http://www.copymark.kki.pl/cennik.html
    5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Komentarz

• Kubaman
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4709

dzięki Calliactis, robiłem tam ploty na studiach

mam jedno pytanie, czy taki wydruk z plotera będzie wyglądał jak "normalne" zdjęcie? Nigdy nie robiłem takich zdjęć i trochę się obawiam. Odbitki muszą być takie, że powieszone w ramce będzie się dało oglądać z odległości około 1 metra bez odczucia, że sie nie partzy na normalne zdjęcie.
      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• gonzo44
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1304

Ja jestem bardzo zadowolony z http://www.fotograf.net.pl/ , chociaz nie maja tak duzego formatu zawsze mozna zadzwonic i zapytac.
        Zamieszczone przez Kubaman
        Odbitki muszą być takie, że powieszone w ramce będzie się dało oglądać z odległości około 1 metra bez odczucia, że sie nie partzy na normalne zdjęcie.
        A kiedy i gdzie sie wystawiasz ??
        Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

Zamieszczone przez gonzo44
          Ja jestem bardzo zadowolony z http://www.fotograf.net.pl/ , chociaz nie maja tak duzego formatu zawsze mozna zadzwonic i zapytac.
          Dzięki. Zanim jednak tam zadzwonię, chciałbym sie o coś spytać. Na stronie podają wymagania dotyczące rozdzielczości pików do zrobienia odbitek, i tak dla formatu 25x38 wymagają 3012x4512 pikseli. Kurczę, wszak to jest więcej, niż mój 20D daje z pełnej klatki Czegoś tu nie rozumiem.. :-?
          A kiedy i gdzie sie wystawiasz ??
          cicho..
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Keyna

3 razy TAK

Mam na wlasność drukarkę Epsona www.wielkiewydruki.pl i polecam.
            Nawet się nie zastanawiaj w wydrukiem wielkoformatowym. Zrobiłem już ponad 90 metrów wydrukow czy to zdjęć czy grafik z photoshopa. NIezmywalne i nieblaknace atrmenty.
            pozdrawiam
            Keyna

Komentarz

• ripek
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1486

20x30 za 11zl? :shocked:

Przeciez chociażby w Fotojokerze mają za 1,99 !

Rozumiem że to inna technologia .. ale ..
              Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Calliactis
                Początki nałogu
                • 2005
                • 353

FJ robia straszną sieczkę jeśli chodzi o duże formaty i promocje... Nie wiem czy to sprawa chemii czy papieru, ale są kiepskie 'powiększenia'... Jeśli 20x30 wystarczy to robie na maszynach Fuji - jakością o wiele lepsze niż Agfy..

Komentarz

• Calliactis
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 353

BTW: Potwierdzam bardzo dobrą jakość z Epsonów. Ludzie mało ich mają, ale jednak to chyba najlepsze drukarki. Jeśli większy format i jest szansa na Epsonie - to polecam! Z HP - z odległości 1 metra na pewno będzie to wyglądało jak zdjęcie, szczególnie że papier ma taką fakturę jak papier światłoczuły błyszczący czarno-biały ... Tak przynajmniej to odczuwam.
                  Wydruki z D30 robiłem - duże - i wyglądają znakomicie...
                  Jeśli chcesz to na dłuższe lata - to naprawdę polecam Epsona!... To JEST JAKOŚĆ!

Komentarz

• CYNIG
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 694

Polecam do duzych wydrukow http://www.skanowanie.com.pl/ (jesli tylko budzet wytrzyma) Jakosc jest super (robilem tam wydruki na swoja wystawe)
                    https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• Kubaman
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4709

witam ponownie, zrobiłem pewne kroki i chcę je opisać, bo może się komuś przydadzą.

Po szczegółowej analizie rynku zdecydowałem się na www.copymark.co.pl na ul. Piłsudskiego.
                      Pozostałe oferty okazały się jednak zdecydowanie droższe, a do tego częściowo bez możliwości sprawdzenia efektów (w moim przypadku w każdym razie)

Cena za wydruk wynosi 105PLN brutto za 1m2 przy czym przy tej ilości, którą ja chcę zrobić dali mi upust i mam cenę 95PLN brutto z 1m2. (nicałe 23 PLN za 60x40)

Pojechałem dzisiaj z pierwszym zdjęciem na próbę jak wyjdzie i wyszło bardzo dobrze. Dobre kolory, kontrast, przejścia tonalne - jakość w zasadzie taka jak odbitki. Fotkę próbną dopstałem już ze zniżką, co jest bardzo miłe 8) Wydruk był gotowy po około 30 minutach, większe zlecenia robią na drugi dzień na rano.

Jedna sprawa do poprawki - mają badziewny czytnik CD, musiałem wracać do domu Można za to przesłać mailem i przyjechać dopiero po gotowe - w sumie bardzo poręczne.
                      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Rootsman
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 61

[QUOTE=Kubaman]

Po szczegółowej analizie rynku zdecydowałem się na www.copymark.co.pl na ul. Piłsudskiego.
                        Pozostałe oferty okazały się jednak zdecydowanie droższe...QUOTE]

A na czym robia wydruki? Drukarka czy ploter?

Komentarz

• Kubaman
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4709

ploter "atramentowy"
                          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• kedar6890
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 107

najczęściej epson 7600 lub 9600.50x60 to koszt około 30 zł

Komentarz

• Luca
                              Dopiero zaczyna
                              • 2004
                              • 24

Zamieszczone przez Kubaman
                              (nicałe 23 PLN za 60x40)
                              A w jakiej rozdzielczości oddawałeś pliki do takich odbitek?

Komentarz

Pracuję...