[wizja] Zagubieni w czasie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wizja
    Bywalec
    • 2004
    • 116

[wizja] Zagubieni w czasie

głowę dałbym, że jechali na akcję

konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
  • jacapa
    Początki nałogu
    • 2007
    • 453

Intrygujący tytuł , zdjęcie nie , raczej przypadkowy pstryk. Pojazd ładny , ale zdjęcie nie ostre. Gdyby nie to i kawałki innych pojazdów w kadrze byłoby lepiej.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• wizja
      Bywalec
      • 2004
      • 116

Dzięki. to nie są przypadkowe kawałki pojazdów - to odniesienie do innych czasów, dlatego też tytuł. Co do ostrości, to lekkie rozmycie wskazuje na ruch, dynamikę - pędząca na akcję straż.

Zdjęcie oczywiście z zaskoczenia, bo trudno było przewidzieć taki pojazd w tym momencie
      "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Komentarz

• jacapa
        Początki nałogu
        • 2007
        • 453

To takie buty , tak to sobie to wykombinowałeś :-D
        Urzekła mnie Twoja historia , ale nie do końca bo to powinno opowiadać samo zdjęcie nie autor , a zdjęcie do mnie tego nie mówi.
        Brak ostrości na całym zdjęciu dla mnie wskazuje na brak ostrości , nie na dynamikę.
        No ale ja nie jestem żadną wyrocznią , może inni poczują się zagubieni w czasie, ja jakoś nie.
        Jacek Paduszyński
        40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• wizja
          Bywalec
          • 2004
          • 116

Zamieszczone przez jacapa
          to powinno opowiadać samo zdjęcie nie autor , a zdjęcie do mnie tego nie mówi.
          abstrahując od tego akurat zdjęcia, to czasem jest to kwestia wrażliwości i umiejętności słuchania

a historia jak historia dzięki!

Komentarz

• trothlik
            Uzależniony
            • 2004
            • 782

Zdjęcie nieostre, nie pokazuje ruchu. Jak dla mnie statyczne. Pokazałbyś ruch leciutko panoramując. Wóz byłby ostry reszta tła leciutko rozmazana i by było git. Sam to przerabiam, kwestia wprawy. Czasem mi wychodzi, czasem nie. A to lusterko po prawej... tez zamierzone?
            trothlik
            "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• jaś
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 2601

Zamieszczone przez trothlik
              Zdjęcie nieostre, nie pokazuje ruchu. Jak dla mnie statyczne. Pokazałbyś ruch leciutko panoramując. Wóz byłby ostry reszta tła leciutko rozmazana i by było git. Sam to przerabiam, kwestia wprawy. Czasem mi wychodzi, czasem nie. A to lusterko po prawej... tez zamierzone?
              zgadzam się, panoramowanie ruch by pokazało
              Jestem szumofobem
              S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
              Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• eryk_g
                Coś już napisał
                • 2007
                • 85

Tak jak inni napisali, zdjęcie nie oddaje ruchu wozu strażackiego. Wygląda bardziej jak przypadkowa fotka na ulicy.
                400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB

Komentarz

• smigaczka
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 148

Bankowo jechali na akcję
                  Ciekawy samochodzi.
                  Ciekawie tez kolorystycznie podkręciłeś fotkę. Nabrała dzięki temu jakiegoś artyzmu nawet, także dobra twoja :P

Komentarz

• wizja
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 116

dzięki!

Komentarz

• poszukiwacz2006
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 824

Co do odniesienia do innych czasów, to efekt wzmocniłoby pokaznie większej ilości nowych pojazdów ( choć rozumiem, że mogło nie byc czasu i miejsca, skoro gdzies jechali). Moim zdaniem oczywiście. Co do reszty, to trudno mi coś powiedzieć. Pozdrawiam.
                      Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
                      hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Nie zaciekawiło mnie to kompletnie. Przypadkowy strzał. Jakbyś pociągnął temat prawidłowo - dowiedział się gdzie wóz stacjonuje i zrobił o nim fotoreportaż... Można by było pomyśleć o jakimś oglądaniu zdjęć. A tak to raczej niee...

Komentarz

• C80
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 855

He, a ja powiem że gdyby autor zdjęcia miał "nazwisko" to kto wie czy nie zahaczył by o "sztukę". Jakoś mi to podpada pod amerykański styl fotografii ulicznej z lat 60-70tych.

Co do ostrości... Proszę... Sporo zdjęć uważanych za sztukę jest na bakier z podstawami fotografii. Jak nie walnięta ostrość, to leży kontrast albo są przepały. I całkiem sporo wygląda jak przypadkowy pstryk zza pazuchy. Np. autor zdjęcia Ron Galllea Jacqueline Kennedy na tym forum za swojego pstryka zostałoby zjedzony z butami. Podobnie Cartier-Besson za to czy to .

Zdjęcie autora tematu dobrze wygląda dzięki pokręconym kolorom. Winieta fajnie wzbogaca zdjęcie. Może i było przypadkowe i niezamierzone, ale efekt jest całkiem niezły.
                          [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

Pracuję...