[wizja] Wrota Dantego

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wizja
    Bywalec
    • 2004
    • 116

[wizja] Wrota Dantego

hej, nie jestem do końca przekonany co do końcowego efektu, ale zobaczmy

"i choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulęknę..."

Ostatnio edytowany przez wizja; 412.
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
  • Eloi
    • 2010
    • 6

Dla mnie to jest obrazek bardziej dokumentalny niż krajobrazowy, bowiem poza przedstawieniem bramy w jakimś wąwozie to nie oferuje żadnych pozytywnych odczuć estetycznych. Zwalista, brunatna i żwirowata ziemia wygląda przeokropnie, no po prostu poza pokazaniem bramki to nie widzę żadnych specjalnych atrakcji wizualnych na tym zdjęciu.
    http://cezarmart.zenfolio.com/
    Like Me on Facebook: http://www.facebook.com/cezar.mart.photography

Komentarz

• wizja
      Bywalec
      • 2004
      • 116

cytat i tytuł nie są tu bez znaczenia różnie się to ludziom kojarzy, np. z bramą Mordoru (można i tak), więc są tacy, co widzą tu coś dla siebie. A to, że piszesz "przeokropnie" to już jakaś emocja - i o to chodzi

dzięki za komentarz!
      "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

tytuł "wrota Dantego" kojarzy mi sie majestatycznie i dumnie, tymczasem patrząc na zdjecie mam wrażenie, że oglądam fotke jakieś makiety w skali 1:1000 sfotografowanej w domu
        Moje wątki na forum: sport | fashion
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• josif
          Początki nałogu
          • 2008
          • 380

poległeś

Komentarz

• Canonborg
            • 2009
            • 6

Zdjęcie niesie potencjał ja bym kompozycje zbudował troszkę inaczej. Mianowicie stawiając na motyw drogi na końcu której rzeczona brama. Druga wizja gdzie na 1 planie brama za którą widać drogę, wszystko w proporcjach mniej więcej 1:3.
            Obecnie wygląda to jakoś centralnie.
            Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 IS USM, Canon 50/1:1,4 USM

Komentarz

• deffik
              Coś już napisał
              • 2010
              • 54

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że to jest makieta, wycinek z większej makiety terenu pod bitewniaki na przykład, a nie faktyczne miejsce gdzieś na świecie, (a to chyba dlatego, sam grałem w bitewniaki i od czasu do czasu tworzyło się tereny).

Przynajmniej w moim odczuciu, stworzyłeś tu jakąś iluzję.
              A co do aspektów technicznych, to nie mnie o to pytać

Pozdrawiam.

Komentarz

• zaitsev
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1660

Nie mniej samo miejsce wygląda ciekawie. Gdzie to? Czy to faktycznie makieta?

Komentarz

• mc_iek
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 790

Mnie to zalatuje renderingiem 3D...
                  Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• MatusP
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 442

a na nikoniarzach się podobało ciekawe, czy to oni się nie znają (bo tam prawie wszystko się podoba), czy to wy (my?) jesteście wymagający?
                    BLOG

Komentarz

• Eloi
                      • 2010
                      • 6

Zamieszczone przez MatusP
                      a na nikoniarzach się podobało ciekawe, czy to oni się nie znają (bo tam prawie wszystko się podoba), czy to wy (my?) jesteście wymagający?
                      Nie ma znaczenia jaki odbiór był na jakim forum. Obrazek jest tragiczny i ja osobiście bym go skasował jeszcze w aparacie. Nie mówiąc o tym że nawet bym nie naciskał spustu.
                      Na Nikonie widziałem ten obrazek, ale po prostu go zignorowałem.
                      http://cezarmart.zenfolio.com/
                      Like Me on Facebook: http://www.facebook.com/cezar.mart.photography

Komentarz

• wizja
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 116

Zamieszczone przez zaitsev
                        Nie mniej samo miejsce wygląda ciekawie. Gdzie to? Czy to faktycznie makieta?
                        Zamieszczone przez mc_iek
                        Mnie to zalatuje renderingiem 3D...
                        zastanawiałem się, czy nie napisać, że robione titl-shiftem... faktycznie brakuje tu trochę punktu odniesienia, odpowiedniej skali - chętnie widziałbym tu osobę z zadartą głową stojącą przed bramą, ale cóż, była zamknięta i w zasadzie nijak wejść do środka.

tak, to realne miejsce - najdalej wysunięty na płn.-zach. punkt na Teneryfie (Punto de Teno). Miejsce postało po wybuchu wulkanu i będąc na miejscu miało się wrażenie, że to brama piekła (coś jak wielkie żwirowisko) Straszliwie wiało, dość kiepskie słońce (po 14-tej) i na dodatek brama zamknięta (ma około 3m). Tu skąd zrobiłem fotę to wulkaniczna hałda zakończona skarpą. No cóż, taki miałem pomysł na to

MIEJSCE

Zamieszczone przez Eloi
                        Nie ma znaczenia jaki odbiór był na jakim forum. Obrazek jest tragiczny i ja osobiście bym go skasował jeszcze w aparacie. Nie mówiąc o tym że nawet bym nie naciskał spustu.
                        Na Nikonie widziałem ten obrazek, ale po prostu go zignorowałem.
                        oczywiście, że nie ma znaczenia, chociaż może tu bardziej reporterka. Natomiast w ogóle nie mogę się z Tobą zgodzić to do "tragiczności" i usuwania... różnimy się i tyle. Być może inna obróbka wydobyłaby więcej z tego, być może...

wszystkim dzięki za dyskusję, również tym, którym się podoba
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        punta del teno, pomyliłem nazwę
                        Ostatnio edytowany przez wizja; 412. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• trothlik
                          Uzależniony
                          • 2004
                          • 782

Zamieszczone przez sebcio80
                          tymczasem patrząc na zdjecie mam wrażenie, że oglądam fotke jakieś makiety w skali 1:1000 sfotografowanej w domu
                          Mam dokładnie to samo odczucie. Jakoś nie porywa...
                          trothlik
                          "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• smigaczka
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 148

Zdjęcie nie porywa, ale same wrota i owszem. Swietnie projektowo pomyślona konstrukcja.
                            Nie jest to kolejna z czapy zaporka, ale prawdziwe dzieło sztuki.
                            Lubię to!

Komentarz

Pracuję...