Wlasnie mialem taka przygode kiedy robilem zdjecia na weselu ,na szynie mialem podpieta lampe a Qrna zapomnialem dokrecic srubke dociskowa i pech chcial albo Najwyzszy z gory ze facet w ferworze tanca palnal centralnie lokciem w lampeczke, wszystko sie dzialo w tedy jak w zwolnionym filmie, niestety rece mialem zajete lampa spadla na marmurowa posadzke ja wzrokiem łapałem odlatujace czesci-mysle sobie masakra , okazalo sie ze to co sie rozlecialo po sali to byly akumulatory i czerwona szybka emitera podczerwieni ktora mocowana jest na zatrzaski , az sie zdziwilem ze lampa cala bez sladow jakichkolwiek uszkodzen , ale jednak okazalao sie ze nie chodzi zoom palnika wiec po rozkreceniu okazalo sie ze palnik wyskoczyl z szyny prowadzacej po skreceniu lampa dziala bez zazutu bez sladow upadku a stracha mialem niesamowitego , jednak co firma to firma niezalowali dobrego plastiku
Co sie dzieje kiedy spadnie ci lampa 580EX
Zwiń
X
-
Co sie dzieje kiedy spadnie ci lampa 580EX
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXIITagi: Brak -
-
no to miałeś farta, niedawno na plfoto gość pokazywał zdjęcie które zrobił zaraz przed tym jak mu aparat wpadł do wody (Minolta 7Hi) w rozmowie wyszło że aparat po osuszeniu nadal robi zdjęcia, choć coś tam nie działa (już nie pamiętam co)
Komentarz
-
-
Mnie też nieraz coś spada, ale zawsze udaje mi się "zgasić" nogą. Grało się kiedyś w piłkę ...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
-
hehe ale z ciebie super fizykZamieszczone przez Jacszczesie i tyle... firma nie wplywa na grawitacje
wazniejsza jest predkos i kat pod jakim upadla... jesli dostala z lokcia to pewnie nie spadla pionowo w dol tylko z 'poslizgiem' co ja pewnie uratowalo...
bez zadnych wzorów i wiedzy o sytuacji potrafisz obliczyc tor lotu i pozycje lampy w chwili upadku
Komentarz
-
-
-
mozna by bylo ustalic np. udezenie z lokcia z polobrotu z przytupemZamieszczone przez PolacoJakies crash-testy chcecie na zlocie przeprowadzac ?
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXIIKomentarz
-
To ja od ciebie sprzętu nie kupujeZamieszczone przez CichyMnie też nieraz coś spada, ale zawsze udaje mi się "zgasić" nogą. Grało się kiedyś w piłkę ...
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
A ja lampek to niesprzedam juz do konca zyciaZamieszczone przez kami74To ja od ciebie sprzętu nie kupuje
-
Hehehe kto wytrzyma najwiecej błysków z 580EX przy pełnej mocy ;DZamieszczone przez PolacoJakies crash-testy chcecie na zlocie przeprowadzac ?
8) 8)
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
w ciemnym pomieszczeniu oczywiscieZamieszczone przez ripekHehehe kto wytrzyma najwiecej błysków z 580EX przy pełnej mocy ;D
8) 8)

-
Powaznie mowiac, 580EX jest dosc wytrzymalym kawalkiem tworzywa. Po wypadku jaki ja mialem ze swoja nawet nie musialem jej rozkrecac bo wszystko bylo OK. Newton chcial, ze spadla na schody na klatce w bloku.20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetówKomentarz
Komentarz