[Hallgerd] moje zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hallgerd
    Coś już napisał
    • 2005
    • 67

[Hallgerd] moje zdjęcia

Jestem nowa tutaj, jak któryś z przedmówców (przedpiśców) zauważył, że po przywitaniu należałoby pokazać parę zdjęć.

Ostrzeżenie dla wszystkich: nie są to przepiękne krajobrazy ani rzadkie zwierzęta ani inne ciekawe tematy tylko moje dzieciaki, jak ktoś nie lubi zdjęć, które jak chyba Vitez napisał kiedyś, należałoby głeboko chować w albumie to niech lepiej nie wchodzi. Odważnych i cierpliwych proszę o krytykę dopiero się uczę i bardzo mi na niej zależy
    Niestety aparat to nie canon (na razie) tylko najprostsza małpka travellera (taka z Aldika)
    Ostatnio edytowany przez Hallgerd; 2383.
    canon

dreamstime, istockphoto, shutterstock, fotolia, bigstockphoto, stockxpert
  • Hallgerd
    Coś już napisał
    • 2005
    • 67

Dzięki od godziny szukam jak to zrobić, wiem że czytałam coś takiego w którymś wątku a teraz nie potrafię go odnaleźć
    canon

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Hallgerd
      Ostrzeżenie dla wszystkich: (...) moje dzieciaki, jak ktoś nie lubi zdjęć, które jak chyba Vitez napisał kiedyś, należałoby głeboko chować w albumie to niech lepiej nie wchodzi.
      I zdania nie zmienilem (pisalem o tym tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=3433 ).
      Dlatego nie odwazylem sie zajrzec.

Komentarz

• Scaramanga
        Początki nałogu
        • 2004
        • 272

Jestem nowa tutaj, jak któryś z przedmówców (przedpiśców) zauważył, że po przywitaniu należałoby pokazać parę zdjęć.

Ostrzeżenie dla wszystkich: nie są to przepiękne krajobrazy ani rzadkie zwierzęta ani inne ciekawe tematy tylko moje dzieciaki, (taka z Aldika)
        Chej!
        Mam nadzieje,ze juz niedlugo kupisz sobie jakiegos prawdziwego Canona.
        Piszac prawdziwego,mam na mysli to samo jesli chodzi o np.prawdziwego Forda.Prawdziwy Ford to taki wyprodukowany do 1982 roku.Pozniej zaczeli produkowac juz tylko "smietniki".Prawdziwy,a wiec manualny Canon da Ci wiele radosci.Nie zgodze sie z Vitezem,ze nie nalezy publikowac zdjec swoich dzieci.Oczywiscie sfotografowana corka ma dla nas osobista wartosc i na ogoole ogladajacych moze nie zrobic zadnego wrazenia.Jesli jednak dziecko traktujemy jak modela do ilustrowania "glebszej idei" nie ma w tym nic "zdroznego".Najczesciej jest to chetny model do wspolpracy i na dodatek pracujacy za zwyklego Snickersa,a nie horendalne sumy z agencji reklamowych...
        Twoje zdjecia sa interesujace i nie tylko dlatego,ze urodzilas sie w tym samym dniu co ja
        Jako Twoje najlepsze z galerii wybralbym trzy.
        Pierwsze to bardzo ladna "scenka rodzajowa" na kanapie,"lesnne uroczysko"
        i calkiem udany panning dziewczynki na hulajnodze...
        Ostatnio edytowany przez Scaramanga; 515.
        Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Komentarz

• Hallgerd
          Coś już napisał
          • 2005
          • 67

Dzięki za słowa otuchy, już myślałam, ze nikomu się nie chce tam zajrzeć, albo te moje "dzieła" są tak okropne,że nawet nikomu krytykować się nie chce. Z tą hulajnogą to problemów trochę było. Nie da się u mnie ustawić czasu (to taka prawdziwa małpka pstryk i już) więc trzeba było poczekać, aż światło będzie odpowiednie, żeby sobie ustawił odpowiednio długi, a później według starych podręczników najpierw prosić Julkę, żeby stanęła nieruchomo w miejscu gdzie chciałam jej zrobić zdjęcie i wciskanie do połowy przycisku, migawkę zwalniałam jak była w ruchu ( AF wogóle nie łapie ruchomych przedmitów)
          Co do aparatu to najpierw chyba syfra, zbyt dużo zdjęć robię (i zbyt dużo psuję na razie) potem komplet obiektywów no i może jak już się czegoś nauczę to analog, ale to takie odległe plany.
          canon

Komentarz

• Scaramanga
            Początki nałogu
            • 2004
            • 272

Dzięki za słowa otuchy,. Nie da się u mnie ustawić czasu (to taka prawdziwa małpka pstryk i już) więc trzeba chciałam jej zrobić zdjęcie i wciskanie do połowy przycisku, migawkę zwalniałam jak była w ruchu ( AF wogóle nie łapie ruchomych przedmitów)
            Co do aparatu to najpierw chyba syfra, zbyt dużo zdjęć robię (i zbyt dużo psuję na razie) potem komplet obiektywów no i może jak już się czegoś nauczę to analog, ale to takie odległe plany.
            Jak na posiadaczke "idioten kamery" to niezle "kombinujesz"....
            Ja z uporem maniaka po raz tysieczny ktorys powtorze,ze fotografii cyfrowej moga nauczyc sie ci,co znaja fotografie analogowa i poznaja tajniki tej nowej.
            Jesli ktos chce przeskoczyc pewien etap,to jak chciec kierowac tirem z przyczepa,nie jezdzac przedtem nawet maluchem.Nie w ilosci sila...
            Szacunku i wartosciowania swoich zdjec nauczy Cie wlasnie analog,gdzie kazde zdjecie "kosztuje" i trzeba bardzo uwazac na wszystko.
            Kiedy pstrykasz nonszalancko setki zdjec i uwazasz,ze wybierzesz to najlepsze,to owszem moze uda Ci sie znalezc cos sensownego,ale bedzie to raczej tylko kwestia przypadku,a nie inteligentnej dyskryminacji i przemyslonego dzialania...
            Bedziesz dalej robila duzo miernych zdjec jak wszyscy.
            Tu w Polsce jest najwieksza ilosc sprzedajacych sie komorek w Europie.
            Idac za tym nalezaloby sie spodziewac rowniez duzej ilosci sprzedawanych aparatow cyfrowych na niekorzysc tych z "celulojdem" w srodku.
            Tak nie jest,ale nie dlatego,ze tak by nie moglo byc,ale dla tego,ze mamy ubogie spoleczenstwo...
            W kraju Albionu na ten przyklad notuje sie powrot do klasycznych lustrzanek z lat osiemdziesiatych.Pokazanie sie z takim aparatem na szyi jest w dobrym tonie i swiadczy o tym,ze wlasciciel jest koneserem.Zachod juz sie zadlawil tymi nowosciami i wraca do starych sprawdzonych zabawek.Oczywiscie postep technologiczny jest nieunikniony,ale w obecnej dobie jest on podyktowany raczej "ruchem" akcji danego producenta na gieldzie niz rzeczywista potrzeba klientow.Klientow stwarza sie sztucznie wmawiajac im,ze potrzebuja ciagle czegos nowego.Slepa masa podarza za sloganami i
            wszystko sie kreci...Gdy jednak nad tym wszystkim sie glebiej pomysli to powstaje jedyna konkluzja:"Nie dajmy sie zwariowac"...czego rowniez i Tobie zycze.
            Powodzenia!
            Ostatnio edytowany przez Scaramanga; 515.
            Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Komentarz

• Hallgerd
              Coś już napisał
              • 2005
              • 67

ostatnie zdjęcia - jesienne popołudnie

Ostatnio zrobiona seria zdjęć mojej córki. Co o nich sądzicie?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: IMG_0635.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 357,4 KB
ID: 2086898

XF10_24F4.4.JPG

RfslOg.jpg
              canon

Komentarz

• madallenka
                Początki nałogu
                • 2005
                • 361

Jak dla mnie, a też dopero zaczynam zabawę z fotografią i też mam zamiar dopiero kupić Canonka.. (na dziś foce Zenitkiem 12XP) to to pierwsze zdjęcie bardzo mi się podoba.
                "I love You Cię" Lisku...
                Galeria

Komentarz

• Jurek Plieth
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2087

Ostatnio zrobiona seria zdjęć mojej córki. Co o nich sądzicie?
                  Bardzo nastrojowe. Myślę, że trzecie najlepsze.
                  http://plieth.com

Komentarz

• mxdanish
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 632

Zamieszczone przez Jurek Plieth
                    Bardzo nastrojowe. Myślę, że trzecie najlepsze.
                    Jurku a nie razi Cię troszkę ta świetlistość tła?

IMHO pierwsze
                    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Jurek Plieth
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2087

Zamieszczone przez mxdanish
                      Jurku a nie razi Cię troszkę ta świetlistość tła?

IMHO pierwsze
                      Ale na trzecim "modelka" się lepiej ustawiła
                      http://plieth.com

Komentarz

• mxdanish
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 632

Ojej... A ja myślałem że to nie pozowane
                        5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                        RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Reno
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 271

Bardzo mi się podobają! I kolory i światło, naprawdę jest fajnie.

Komentarz

• Robson01
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1574

Moim skromnym zdaniem nr.1 najfajniejsze.
                            Canon
                            Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• mxw
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2315

a moim skromnym - nr 3. the best - kontra światła fajnie wyszła ;-)
                              pozdro.,
                              m.

Komentarz

Pracuję...