Canon S1 IS - nowy firmware

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yasin
    Początki nałogu
    • 2004
    • 420

Canon S1 IS - nowy firmware

pojawil sie nowy firmware do S1
  • santiblue
    Początki nałogu
    • 2004
    • 322

Tylko dlaczego jak go sprzedalem 2 tyg. temu :P
    dSLR + coś tam...

Komentarz

• Aszu
      Uzależniony
      • 2004
      • 707

Poszło Ci na dobre.
      Choć w zimię, zamiast z 300D mozna by ryzykować z S1
      //mj

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Aszu
        Choć w zimię, zamiast z 300D mozna by ryzykować z S1
        A ja sie ciesze jak dziecko bo jutro siostrze zabieram Kieva (wprawdzie z mocowaniem Nikona ale ciii ) i bedzie jak znalazl na zime (choc i tak nie robie fotek w tej mojej znienawidzonej porze roku).

Komentarz

• Aszu
          Uzależniony
          • 2004
          • 707

A ja sie ciesze jak dziecko bo jutro siostrze zabieram Kieva (wprawdzie z mocowaniem Nikona ale ciii ) i bedzie jak znalazl na zime (choc i tak nie robie fotek w tej mojej znienawidzonej porze roku).
          Tak, Pora roku każda dobra, szczególne tego "lata".
          Zima jest dobra - ja jestem maniakiem narciarstwa.
          Bez zimy ani rusz. Dużo śniegu, mało jedno-deskarzy na stokach -ależ oni muldy robią.
          A foty też ok. Mam kilka z Palenicy (FIS) ale jakieś różowe wyszły. Robione były TRUSTEM z Biedronki.
          //mj

Komentarz

• santiblue
            Początki nałogu
            • 2004
            • 322

Ja zimy tez nie trawie. Narty raz w zyciu na nogach mialem i jakos mnie nie ciagnie do nich. A co do foto zima to kupie jakas analogowa lustrzanke - Canonka oczywiscie i bede sie zabawial.
            dSLR + coś tam...

Komentarz

• yasin
              Początki nałogu
              • 2004
              • 420

oby canon dzialal tak dalej i w nastepnym biosie dal nam RAW i brak freez'owania w trybie zdjec seryjnych, a moj kazdy nastepny aparat to bedzie canon

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez yasin
                oby canon dzialal tak dalej i w nastepnym biosie dal nam RAW i brak freez'owania w trybie zdjec seryjnych, a moj kazdy nastepny aparat to bedzie canon
                Nie musisz tak uzalezniac. Wiele Canonow ma te cechy o ktorych piszesz i mozesz zmienic sprzet bez obaw rowniez na Canona z tak pozadanymi przez ciebie cechami (ot np G5... ).

Komentarz

• yasin
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 420

hehe, pewnie, ale chodzi o polityke firmy i podejscie do klienta, wcale nie musieli wypuszczac biosu usprawniajacego S1, bo i bez niego byl oki, ale to dobry gest ze strony firmy, zdaje sobie tez sprawe, ze dzialaja w obliczu nadchodzacej konkurencji w postaci Z3, ale to tez dobrze co do G5 to mialem okazje sie nim ostatnio pobawic i kompletnie mi nie lezy w dloni, design mi sie nie podoba, chyba za bardzo sie przyzwyczailem do S1, jezeli juz to wolalbym zamienic S1 na 300D ale to jeszcze nie teraz :wink:

Komentarz

• _Bunio_

witam.

wlasnie rozpakowalem swojego nowego S1 i pobieglem na stronke canona w celu pobrania firmware..
                    po podaniu seriala apratu pojawila sie stronka z info iz aparat ma juz wgrany najnowszy firmware i nie trzeba nic wgrywac..
                    co ciekawe nie ma ów magicznej czarnej kropki na sciance klapki na karte CF o ktorej to na sotrnie canona jest info ....
                    wiec teraz nie wiem.... ufac www canona ze jest nowy firmware czy nie

aparacik lezy w dloni rownie wygodnie co A40 a jak tylko uda mi sie cos godnego uwagi pstryknac to nie omieszkam wrzucic do galerii...

Komentarz

• yasin
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 420

czytalem o przypadkach ze kropki nie bylo, a firmaware byl nowy - aparat funkcjonowal jak z nowym, ale oznaczony byl 1.0, jezeli chcesz to mozesz wgrywac ten ze strony canona, nic nie powinno sie stac, jezeli postapisz zgodnie z instrukcjami, bedziesz mial wieksze cyferki :] ja bym zostawil jak jest teraz, jezeli strona mowi, ze jest oki

Komentarz

• Coglin

moze ktos mi napisac po polskiemu co zmienia to nowe firmware??

Komentarz

• _Bunio_

thx yasin...
                          wole jednak nic nie mieszac skoro stronka mowi ze jest ok.

Add : 18-07-2004 :
                          zoom browser podaje mi wersje 1.0.1.0 wiec jest najnowszy firmware pomimo braku czarnej kropki na klapce od pamięci....

Komentarz

• yasin
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 420

kolejny update 1.0.2.0

tym razem poprawa wspolpracy z kartami CF

Komentarz

• plluszak
                              Dopiero zaczyna
                              • 2004
                              • 37

Ciekawe czy bedzie S2 IS. Przeszukujac google natnałem sie na jakies domniemania ze bedzie miał 4 mpix. W sumie Z3 własnie tyle ma. Nawet na stronie steva są na ten temat gdybania.

Komentarz

Pracuję...