A60 + dodatki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin00ek

A60 + dodatki

Witam wszystkich forumowców!

Od kilku dni na poważnie noszę się z zamiarem kupna aparatu cyfrowego. Na jednej ze stron www sklepu internetowego moją uwagę przykuł aparat Canon Power Shot A60 w zestawie z futerałem, kartą pamięci Kingston Compact Flash 128MB, 4 akumulatorami AA o pojemności 1600 mAh i ładowarką GP Power Bank I. Wszystko to za ok tysiączek zł. Co do zakupu tego aparatu jestem już chyba przekonany w 100%. Z tego co się zorientowałem aparat ten cieszy się sporym uznaniem. Moje pytanie dotyczy karty pamięci, akumulatorków no i ładowarki. Czy parametry tych "dodatków" są wystarczające dla zwykłego użytkownika, który będzie wykorzystywał ten sprzęcik na wyjazdach oraz na imprezach u cioci? :-) Czy może zaopatrzyć się w lepsze, wydajniejsze dodatki? Jeśli tak to w jakie? Czekam na porady. Z góry thx.

Jeśli ten temat się pojawił już na forum, to sorki.
    ...pozdrawiam...
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Re: A60 + dodatki

Zamieszczone przez marcin00ek
    Na jednej ze stron www sklepu internetowego moją uwagę przykuł aparat Canon Power Shot A60 w zestawie z futerałem, kartą pamięci Kingston Compact Flash 128MB, 4 akumulatorami AA o pojemności 1600 mAh i ładowarką GP Power Bank I.
    (...)
    Czy parametry tych "dodatków" są wystarczające dla zwykłego użytkownika, który będzie wykorzystywał ten sprzęcik na wyjazdach oraz na imprezach u cioci? :-)
    Jest to zupelnie wystarczajacy zestaw z ktorego bedziesz bardzo zadowolony.

Komentarz

• santiblue
      Początki nałogu
      • 2004
      • 322

Ja bym tylko dokupil dodatkowe 4 akumulatorki co by na wymiane bylo jak sie rozladuja poprzednie a nie bylo gdzie naladowac.
      dSLR + coś tam...

Komentarz

• Przemek Białek
        Uzależniony
        • 2004
        • 832

sluszna racja - niewiadowo kiedy to moze sie przytrafic!, a mozna przez to stracic wiele;
        dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
        "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• santiblue
          Początki nałogu
          • 2004
          • 322

Ja zawsze mialem przy sobie 3 komplety naladowanych A teraz mam trzy akku zawsze
          dSLR + coś tam...

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez santiblue
            Ja zawsze mialem przy sobie 3 komplety naladowanych A teraz mam trzy akku zawsze
            trzy komplety aku IMO to moga sie przydac podczas focenia na pustyni :wink: ale w zasiegu cywilizacji 2 spokojnie wystarcza. w koncu ilez mozna robic tych fotek - moze lepiej isc na jakosc a nie na ilosc 8)

Komentarz

• santiblue
              Początki nałogu
              • 2004
              • 322

Czesto wyjezdzam i wtedy sie przydaja. Nie powiedzialem przeciez ze na wypad na miasto biore trzy akku plus wszystkie akcesoria ktore posiadam
              dSLR + coś tam...

Komentarz

• marcin00ek

Dzięki chłopaki. W drodze do domu wstępuję do banku, a zaraz po wejsciu do domu składam zamówienie :-)

Spoko forum, trzymać tak dalej.
                ...Pozdrawiam...

Komentarz

• walgula

W sklepach Vobisu mozna kupic aku 2300 GP po 12,50 za sztuke.

Komentarz

• egzor
                    Dopiero zaczyna
                    • 2004
                    • 40

Czy orientujecie się czy Canon zaprzestał produkcji Power Shot A60 ? Na ich stronie nie widziałem już odnośników dotyczących tego modelu. Jest za to Power Shot S60 (5 Mpix). Zauważyłem też że w internecie ciężko o ten model.
                    Pozdrawiam
                    Egzor
                    -----------
                    Ja mam: Canon A60; CF 16+64+256 MB; dobre chęci

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Zamieszczone przez egzor
                      Czy orientujecie się czy Canon zaprzestał produkcji Power Shot A60 ? Na ich stronie nie widziałem już odnośników dotyczących tego modelu. Jest za to Power Shot S60 (5 Mpix). Zauważyłem też że w internecie ciężko o ten model.
                      Canon S60 to jest zupelnie inna klasa aparatow...
                      ...ale A60 chyba juz nie produkuja.

Komentarz

Pracuję...