Świetna okazja do zdjęć - ALE ...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ripek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1486

Świetna okazja do zdjęć - ALE ...

Jest wątek o najlepszych zdjęciach. To ja was zapytam na fali mojego zdenerwowania niewykorzystaną okazją:

Czy zdażyło się wam że była świetna okazja do zdjęć ale nie mieliście ze sobą aparatu / nie było was bo nie mogliście / nie było was bo się nie chciało tyłka ruszyć ?

Moja wczorajsza:

1. Akcja antyterrorystyczna w Tarnowie (symulacja). Wyciek chemikaliów z zakładów azotowych. Byli AT-ecy i kilka super akcji.

POWÓD NIEOBECNOŚCI: 4 zajęcia na uczelni w Krakowie których nie mogłem opuścić :-(

Kilka fotek które MÓGŁBYM zrobić :
    Ostatnio edytowany przez ripek; 2691.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
  • Follman
    Bywalec
    • 2005
    • 188

Tak mnie na przykład omineły plenery w białowieży z powodu mojego gapiostwa.

:
    KLIKNIJ

Komentarz

• Mac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2063

Czasem się tak zdarza, mnie się zdarza tracić wiele więcej okazji. Dużo podrózuję i mam wiele ciekawych plenerów ale nie mam możliwości się zatrzymać bo gdzieś z kimś jestem umówiony....
      EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Venio
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1084

tak to zawsze jest ze najciekawsze zdjęcia mozna by zrobić wtedy jak sie nie ma aparatu

Komentarz

• minek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1386

Taaaa... zrobił bym zdjęcie życia, tylko, cholera, NIE MIAŁEM APARATU!

Komentarz

• ripek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1486

No ale Panowie - szczegóły. Wiadomo że komuś sie nie trafiło - ale mówcie co by było na fotce

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Demonstracja gornikow jakis czas temu w Warszawie (udana choc okupiona bijatyka i zniszczeniami).
              Miala byc w godz 7-12 mniej wiecej.
              Ja ok 14 wracam do domu, wysiadam na przystanku a tu demonstracja dookola mnie, jakies swiece dymne leca (dobrze ze nie geaz), bojowkarze wtargneli na ulice (Trasa Lazienkowska) i stamtad ich Policja ostrym biciem palami przeganiala, za chwile tuz obok mnie (prawie mnie rozdeptali) dwoch policjantow mocno pobitego i krwawiacego chlopaka ciagnie gdzies...
              Aparatu oczywiscie nie mialem.

Komentarz

• Mac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2063

Zamieszczone przez ripek
                No ale Panowie - szczegóły. Wiadomo że komuś sie nie trafiło - ale mówcie co by było na fotce
                Bez przesady, ma być lista czy opis tej sytuacji, której najbardziej się żałuje?
                EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• ripek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1486

Jak wolisz

Komentarz

• minek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1386

Też opowiem.
                    Wyszkoczyłem na chwilkę z pracy, do sklepu po bułkę czy jakoś tak.
                    Przechodziłem akurat koło kościoła - jakaś msza bardzo uroczysta była, uczniowie czy też poczty uczniów ze sztandarami szkolnymi.
                    I trójka biegła spóźniona - wiadomo, to są zawsze wybierani piątkowi i najwyżsi uczniowie ze szkoły, tacy do dźwigania sztandaru, jeden chłopaczek i dwie dziewczyny.
                    I tak jak oni biegli, niemal zaplątali się w ten sztandar, który gość trzymał jak pikę przed sobą, wiatr im nie pomagał, przezabawnie to wyglądało z ich minami... no i oczywiście nie miałem aparatu, a reporterka była by przednia!

Komentarz

• kocis
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 472

Mieszkam 200m od autostrady A4. W tym miejscu biegnie sobie w głębokim wąwozie z dość ostrym zakrętem (jak na autostradę). I średnio raz na miesiąc mam do dyspozycji makabryczny "plener fotograficzny" w postaci kraksy . Wyobraźcie sobie, że jeszcze nigdy z tego nie skorzystałem.
                      Latem gość latał na golasa po rynku. Sytuacja była i komiczna i groteskowa. Reakcje ludzi wymarzone do zrobienia serii na wystawę. I co? Aparat w bagażniku na parkingu 20minut od centrum.
                      I jeszcze jedna ze straconych okazji. Babeczka tłucze torebką takiego robokopa ze straży miejskiej. Ponoć założyli jej blokadę na koła, a ona tego nie zauważyła, wsiadła do auta i chciała jechać. Jak nadszedłem to była kulminacja, a świadkowie prawie się ze śmiechu turlali. No i co? Aparat w bagażniku.
                      Tak sobie myślę, że byłby ze minie niezły fotoreporter ;-) . Tylko jeszcze bym musiał nauczyć się aparat nosić ze sobą.
                      Ostatnio edytowany przez kocis; 1467.
                      300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

A mój szef (były) kiedyś opowiadał, że jadąc samochodem napotkał ciągnięty przez konia wóz drabiniasty (taki stuprocentowo oryginalny) na którym jechała sobie syrenka. Od tamtej pory zawsze ma aparat przy sobie :-)
                        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• przemo_21
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 120

A ja kiedyś szedłem sobie rano szlakiem w górach a tu z lasu w odległości 15 metrów wychodzą na szlak dwa potężne jelenie z pięknym porożem. Przechodzą dostojnie na drugą stronę. Ja w tym czasie, chyba najszybciej w życiu, torba z pleców na ziemie, aparat z torby wyciągam, włączam go, pozbywam się dekieleka z obiektywu i szybko na cel owe jelenie a tu d........ nie ma ich :-(. Znikły.
                          Często mam reakcję spóźnioną gdy widzę pewne gesty u ludzi i chcę je uchwycić, ale zawsze jest za póżno, albo AF jest za słaby albo ludzie widząc aparat zaraz nakładają maskę :-(

Komentarz

• C41photocrew
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 528

mi sie trafilo cus jak mialem aparat....sredni format contax 645...cel stara walaca sie chara dziury bajka doslownie sniezek itd..b. fajny klimacik!! rozstawiam statyw i aparacik przymocowalem patrze w wizjer a tu leci z tej chay dziad z laska na mnie!! no BAJKA UJECIE....pstryk psrtyk a tu kuwa nie nic.......nie bylo kiedy wyciagnac plytki odslaniajacej klisze!! no kuwa musialem zbierac sprzet i uciekac bo dziadzuio byl mega blisko!!!!!! kurde tego sobie w zyciu nie wybacze
                            Ostatnio edytowany przez C41photocrew; 2397.

Komentarz

• ripek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1486

Kolejna sytuacja dziś. Jechałem na uczelnie. 5 metrow od mojego domu (Słowackiego-Krakow) stala policja która obstawiała kolesia z kryminalnej - ciagal odciski palców. Ja oczywiscie nie wzialem aparatu. Oglądajcie TVN dzis - bo widzialem kolesi z kamerą.

Komentarz

Pracuję...