[Kito] Extremalnie rowerowo

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kito
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 47

[Kito] Extremalnie rowerowo

Witam.
    Jako że moją drugą pasją jest Freeride rowerowy, chciałbym się podzielić z Wami tym co udaje mi się ustrzelić podczas Naszych rowerowych wybryków.

1. ryzykowałem życiem kładąc się pod ...

2. ale przeżyłem i zrobiłem jeszcze jedną

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. i na koniec dzisiejszej wstawki - moje ulubione ...
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu
  • shutter
    Bywalec
    • 2007
    • 123

3, 5 i 6 bardzo dobre i fajowe- takie mi właśnie mi się podobają.
    1 i 2 byłyby też dobre, zwłaszcza 1, ale ucięty roweru wg. mnie psuje efekt (wiem, było ekstremalnie niebezpiecznie ). Dodatkowo 2 za długi czas. Natomiast pomysł i tło kapitalne.
    4 nie ostra.
    7 za długo i trochę ujęcie nieciekawe.
    8 też bardzo fajna, ale koło ucięta - wiem, czepiam się
    9 i 10 - ciekawy zamysł.

Generalnie podoba mi się i pełen szacunek, bo wbrew pozorom temat nie łatwy. Sam ostatnio próbowałem robić wieczorną porą chłopaków na bmx skaczących na ulicy (nie wiem jak się teraz nazywa ta odmiana rowerowania) i była totalna porażka.
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Komentarz

• LORD
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 18

5 zdecydowanie wpada w oko, na pierwszych szkoda ucietych fragmentów

Komentarz

• merger
        Uzależniony
        • 2006
        • 619

szkoda, ze lampa na wprost i uciete kadry psuja efekt. dodatkowo las jest srednim tlem.
        5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
        430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Kito
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 47

na wiosnę będę testował 3 lampy wyzwalane Photixami. Na razie myślę jak je ustawić żeby nie było za dużo cieni i jak daleko. Ale powoli opanuję ten temat. Targanie parasolek itp raczej będzie chyba bez sensu ?? Co myślicie ? Może macie jakieś podpowiedzi jak ustawić lampy, ja myślałem o ustawieniu 2 po bokach miejsca gdzie będzie robiona fota i jedną z przodu i delikatnie z boku.

Komentarz

• merger
            Uzależniony
            • 2006
            • 619

na poczatek lampy po bokach, bez zadnych dyfuzorow, bo bedzie ci zalezec na zarysowaniu krawedzi i zmrozeniu dizeki temu ruchu. lampa z przodu generalnie jest zlym pomyslem, lepiej juz uzyc ja do doswietlenia tla.
            5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
            430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Kito
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 47

troszkę czasu upłynęło od ostatniego mojego posta w tym temacie.
              Photixy o których wspominałem za bardzo się nie sprawdziły. Kiepski zasięg i niepewne działanie bardzo mnie wkórzały. Zakupiłem Yongnuo RF-602 - i powiem szczerze że z Chińszczyzny sprzedawanej na naszym rynku to RF-602 działają jak dla mnie idealnie w tym przedziale cenowym.
              Ale do rzeczy - zdjęcia. Lampki 2x Canon 430ez (zoom spisuje się idealnie do tego rodzaju zdjęć) ustawione jakieś 6-8 metrów od siebie i skierowane oczywiście w miejsce skoku i z 1m wyżej żeby mi nie świeciło po igliwiu :-)
              11.
              12.
              13.
              14.
              15.
              16.
              17.
              18.Ekipa

Więcej zdjęć z tej imprezki leśnej w większej rozdzialce na https://picasaweb.google.com/kitopch/PiATeam#

Komentarz

• Kito
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 47

Nie chcę mieszać i umieszczać różnych zdjęć w jednym poście więc piszę drugi z imprezy THULE 2010 Chodzież.
                Tutaj lampy podobnie 2 oddalone o kilka metrów od siebie z jednej strony a potem 2 po dwóch stronach ścieżki (to te robione z przodu)
                zapraszam.
                19. Roman K. nasz Mistrz. Wygrywa większość imprez rowerowych w Polsce w swojej kategorii.
                20.
                21.
                22.
                23.
                24.
                25.
                26.
                27.
                28.
                29.
                30.
                31.

Więcej z tej imprezy na https://picasaweb.google.com/kitopch/Thule2010Chodziez#

Przepraszam za podpis ale musiałem wstawić. Zawodnikom i organizatorom oczywiście zdjęcia się podobały, oczywiście chcieli je mieć, oczywiście że nie wspomnieli o żadnej zapłacie (chociażby na czyszczenie matrycy po takiej zakurzonej imprezie by rzucili) więc ja oczywiście jak najbardziej ale w takiej formie jak w linku czyli mała rozdziałka i wielki podpis. następnym razem walnę znak wodny przez środek :-) może to organizatorów czegoś nauczy :-)

Komentarz

• theda bara
                  • 2010
                  • 14

Podoba mi sie 7, 9, 11 i 15 zdjęcia, widać fajny dynamizm i prędkość, udało ci się uchwycić dobry moment moim zdaniem. Ogólnie zdjęcia bardzo fajne, niektóre bardzo dobre, niektóre trochę mniej

Komentarz

• zonk
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 203

jak dla mnie deko za ciemno. Szkoda, że zdjęcia panoramowane za bardzo poruszone.
                    Znak wodny przesadzony i to grubo! Warto to robić w PS na warstwach i zmniejszać krycie.
                    Pozatym wydaje mi się, że po zmniejszeniu nie ostrzone nic a i obróbki nie zauważam.
                    Ogólnie w lesie ciężko się fotografuje.
                    Pozdrawiam
                    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

Pracuję...