Spot w 20D - gdzie?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • allan
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 35

Spot w 20D - gdzie?

Czesc, dostalem od kumpla 20D na weekend do obejrzenia sobie i wlasnie mam pierwszy problem - gdzie w 20D mozna ustawic pomiar swiatla na spot?
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Nie ma takiej mozliwosci ... spota maja tylko jedynki
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Kubaman
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4709

no sorki, ale to jakieś fatalne nieporozumienie. Spota rozumianego sensu stricte nie ma w 20D, Canon wyposaża w niego tylko serię PRO.

Jeśli chodzi o wielkiego spota, czyli pomiar centralny, to wciśnij przycisk ISO obok górnego panelu LCD i tylnim kółkiem nastaw wybierz "kółko bez kropki"
      Zadziała jedynie w trybie twórczym.
      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• pn_
        Zablokowany
        • 2005
        • 857

Zamieszczone przez allan
        Czesc, dostalem od kumpla 20D na weekend do obejrzenia sobie i wlasnie mam pierwszy problem - gdzie w 20D mozna ustawic pomiar swiatla na spot?
        Nie ma. Canon robi FFy i nie ma czasy na takie *******y jak spoty, lepszy czas synchronizacji z lampa, posrednie ISO, wiekszy zakres korekcji ekspozycji czy porzadna automatyke balansu bieli w sztucznym swietle...

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

Zamieszczone przez pn_
          Nie ma. Canon robi FFy i nie ma czasy na takie *******y jak spoty, lepszy czas synchronizacji z lampa, posrednie ISO czy wiekszy zakres korekcji ekspozycji...
          sorki, ale ty naprawdę trollujesz juz któryś wątek.... a czasami tak sensownie gadasz
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• pn_
            Zablokowany
            • 2005
            • 857

Zamieszczone przez Kubaman
            sorki, ale ty naprawdę trollujesz juz któryś wątek.... a czasami tak sensownie gadasz
            Przepraszam. Nie ma, po prostu nie ma spota w Canonach. Dla mnie przykladowo to brak, bo czesto uzywam.

Ale tekst byl faktycznie ponizej pewnego poziomu sformulowany przeze mnie, oki, poprawie sie.

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

W Canonie 20D nie ma spota. Zamykam wątek.
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...