Karta pamięci do 7D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • do_urden
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 31

Karta pamięci do 7D

Jaką kartę pamięci polecacie do canona 7D. Jaka prędkość jest wystarczająca żeby uzyskać 8 kl/s + żeby nie ograniczała funkcji nagrywania filmów. Dzięki za pomoc, pozdraiwam
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Zamieszczone przez do_urden
    Jaką kartę pamięci polecacie do canona 7D. Jaka prędkość jest wystarczająca żeby uzyskać 8 kl/s + żeby nie ograniczała funkcji nagrywania filmów. Dzięki za pomoc, pozdraiwam
    Żadna karta nie ogranicza prędkości dopóki nie zapełni się bufor. A po jego zapełnieniu z kolei, nie ma takich kart, które by nie ograniczały. i to znacznie. Do nagrywania filmów, to spokojnie wystarczy Sandisk Extreme 3.

Komentarz

• jotes25
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3609

Pozostaje żałować, że Canon nie umiescił w tej stosunkowo dużej puszce dwóch gniazd pamięci CF. Wtedy w jednym możnaby mieć Ultra II 32 GB do filmów, a drugim jakąś szybką UDMA 600x do zdjęć, choćby tylko 4 GB... BYłoby nie tylko optymalnie z punktu widzenia koszt/prędkość, ale łatwiej także wtedy zapanować nad tym bajzlem. A tak mamy sieczkę zdjęcia/filmy wymieszaną jak ta lala
      Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• karolbe
        Coś już napisał
        • 2006
        • 54

Jesli chodzi o wideo, to kup Sandiska III. Dziala bardzo dobrze, czego nie moge powiedziec o Kingston Pro Elite x133. Do wideo sie nie nadaje (chyba, ze 720p).

Komentarz

• do_urden
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 31

Dzięki za sugestie.
          Podpowiedzcie proszę jaka wielkość pamięci będzie najbardziej optymalna w stosunku ceny do wydajności. W zapowiedziach czytałem że nagrywanie filmów w najbliższej jakości jest ograniczona czasowo. Czy chodzi tutaj o pojemność karty czy ograniczenia techniczne?

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

W zapowiedziach czytałem że nagrywanie filmów w najbliższej jakości jest ograniczona czasowo. Czy chodzi tutaj o pojemność karty czy ograniczenia techniczne?
            1 minuta filmu w najwyższej rozdzielczości zajmuje ok 285MB. Czyli karta o pojemności 4GB pomieści max. 15 minut materiału. Sam sobie policz, jakiej karty potrzebujesz.
            Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.

Komentarz

• Thomason2005
              Uzależniony
              • 2005
              • 507

Chyba nie planuje się wypuszczenie karty 600x o pojemności 4GB. Chyba najmniejsza to 16GB w cenie ok 800zł.

Komentarz

• Thomason2005
                Uzależniony
                • 2005
                • 507

Kolaj...chodziło mi o wypodzieć jotes25...

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Thomason2005
                  Kolaj...chodziło mi o wypodzieć jotes25...
                  W takim razie używaj tego przycisku: by dokładnie dać znać komu odpisujesz.

Komentarz

• Kolaj
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 3293

Skoro pomyłka wyjaśniona, proponuję wyczyścić z wyjaśnień Ja się sam wykasowałem.

Komentarz

• Pol
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 64

W swojej 7D mam Lexara Professional UDMA 8GB. Na same fotki spokojnie wystarcza na całą sesje około 1200 jpeg lub 500-800 Rawów. Przy serji 20-30 jpeg nie ma żadnych spowolnień w zapisie. Dla mnie jest wystarczająca. Polecam.

Komentarz

• Kolaj
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3293

Zamieszczone przez Pol
                        W swojej 7D mam Lexara Professional UDMA 8GB.[...]500-800 Rawów.
                        Może ja mam jakieś inne 7D ale u mnie 1 RAW to 20-30MB. Średnio ok 24MB. Nie wiem, jakim cudem upychasz na 8GB 500-800 RAW-ów?
                        Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Kolaj
                          Może ja mam jakieś inne 7D ale u mnie 1 RAW to 20-30MB. Średnio ok 24MB. Nie wiem, jakim cudem upychasz na 8GB 500-800 RAW-ów?
                          Pewnie mRAWy...

Komentarz

• Pol
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 64

Masz Racje mRawy i sRawy mają od 8 do 20MB. Pytanie co komu potrzebne?

Komentarz

• siudym
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2249

Zamieszczone przez karolbe
                              Jesli chodzi o wideo, to kup Sandiska III. Dziala bardzo dobrze, czego nie moge powiedziec o Kingston Pro Elite x133. Do wideo sie nie nadaje (chyba, ze 720p).
                              Wlasnie planuje kupic K.Elite Pro 133x 16GB i nie wiem czy jest sens. Wprawdzie temat jest o 7D, a ja chce do 5D2, jednak chodzi glownie o VIDEO.
                              Czy ktos ma problemy z tym modelem karty? Moge miec za 125zł, to tanio, a S.Extreme III 16 kosztuje prawie 3x tyle. Uzywam tylko kart S.EXTIII, jednak cena Kingstona robi swoje. :/

Komentarz

Pracuję...