canon ef 24-70 f2.8 wart swojwj ceny ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hoody
    Zablokowany
    • 2005
    • 205

canon ef 24-70 f2.8 wart swojwj ceny ?

Witam wszsyskich.
    Od niedawna jestem użytkownikiem lustrznaki i zastanawiam sie bo mam 17-85 IS ale jest ciemniejszy za to o przeszło połowę tańszy od 24-70 , coś ktoś wie bo paru znajomych mi go polecało ale wszyscy są z daleka i nie mogłem się nim osobiście pobawić. Warto dać 4999 ? czy zostać przy moim i sie dalej cieszyć ?
  • GoTo
    Bywalec
    • 2005
    • 163

zostać i się cieszyć
    ewentualnie nabyć Tamrona 28-75

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

O, to ten Hoody co FZ20 sprzedawał i wkleił Stiwa Digicama do allegro :P
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Hoody
        Zablokowany
        • 2005
        • 205

:-d
        jak tak twierdzisz ....
        tak na marginesie pytanie bo chiałem 5D ale tem coś zmeinili w mocowaniu obiektywu czy jak bym zmeiniał aparat te dwa co mam bedą pasować ?

Komentarz

• Hoody
          Zablokowany
          • 2005
          • 205

ta wkalił bo był dal żony a jej nie potrzebny , dpview ma inaczej zkonstruowaną stronke i nie dało się wkleić a stiva 123 i był. najważniejsze zę się sprzedał :-)

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

w 5d nic nie zmienili w mocowaniu. to w 300d,350d i 20d zmienili :>

17-85 jet EF-S wiec nie bedzie pasowac, ale 75-300 to zwykly EF i bedzie pasowal.

Pamietaj, ze 5d nie ma cropa.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez Hoody
              ta wkalił bo był dal żony a jej nie potrzebny , dpview ma inaczej zkonstruowaną stronke i nie dało się wkleić a stiva 123 i był.
              Przepraszam, ale po jakiemu to jest? Czy ja przez tak krótki okres za granicą aż tak zapomniałem języka??

Nie ma sensu porównywanie 24-70 i 17-85. Jeśli już to 24-70 vs. Tamron 28-75. Mi się wydaje, że jeśli ktoś nie czuje wyraźnej potrzeby wydania 2x tyle na przysłowiową "jakość wykonania" i superszybki focus, to chyba lepiej kupić chwalonego wszędzie Tamrona a za resztę urządzić sobie ze dwie ciekawe wycieczki, na których można tego sprzętu poużywać. Aczkolwiek posiadanie naraz 17-85 i 28-75 jest jakieś takie... dziwne :-) (choć może nie pozbawione kompletnie sensu)
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• pazurek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1294

A jak sie sprawuje Tamron 28-75 na fullframe?
                http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• Tytus
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1358

Zamieszczone przez muflon
                  Przepraszam, ale po jakiemu to jest? Czy ja przez tak krótki okres za granicą aż tak zapomniałem języka??

Nie ma sensu porównywanie 24-70 i 17-85. Jeśli już to 24-70 vs. Tamron 28-75. Mi się wydaje, że jeśli ktoś nie czuje wyraźnej potrzeby wydania 2x tyle na przysłowiową "jakość wykonania" i superszybki focus, to chyba lepiej kupić chwalonego wszędzie Tamrona a za resztę urządzić sobie ze dwie ciekawe wycieczki, na których można tego sprzętu poużywać. Aczkolwiek posiadanie naraz 17-85 i 28-75 jest jakieś takie... dziwne :-) (choć może nie pozbawione kompletnie sensu)
                  Muflon, przecież to kolekcjoner...
                  20Dset
                  maj łeb...

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez pazurek
                    A jak sie sprawuje Tamron 28-75 na fullframe?
                    Arkan, do tablicy!

Arkan, rzucił tu kiedyś wyzwanie dla 24-70L wystawiając fotkę kobiety zrobioną Tamronem [email protected] zakręconym na 1Ds. Jak ją zobaczyłem to tylko się utwierdziłem, że dobrze zrobiłem spuszczając moją kopię tej boskiej elżbiety
                    Oczywiście trzeba powiedzieć jasno i wyraźnie: nie widziałem konkurencji dla 24-70L jeśli idzie o wierność barw i kontrast!
                    Jak trafisz na dobry egzemplarz nie sprzedasz go, żeby niewiem co. Choć trochę ciemne ;-)
                    Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
                    the silence is deafening

Komentarz

• iczek
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 711

Gietrzy: wez pod uwage zarowno Ty, jak i koledzy, ze porownywanie szkiel podpietych do roznych cyfrowych korpusow jest rownie bez sensu, co porownywanie 1Ds z 10D....

Jesli widziales zdjecia Arkana z 1D, to zapewniam Cie, ze COKOLWIEK zalozysz do tego body, to padniesz na podloge! Podkreslam - cokowiek. Nawet przez butelke od coli ten aparat robi super fotki. Po prostu nie jest to smietnik z filtrami AA

Tak wiec spokojnie z tymi podnietami. Wcale nie zrobiles dobrze sprzedajac szklo z literka L, a zwlaszcza 24-70, ktory jest naprawde bardzo dobrym obiektywem i nie wiem skad na tym forum wzielo sie ogolne mniemanie o jego "niesotrosci" , czy tez o nieostrych egzemplarzach...!?
                      Byc moze wielu z Was mialo wiele takich szkiel i wyciągnęli średnią statystyczną ... ja mialem jedno i nigdy nie narzekalem, ani z EOS3, ani z 10D...

W kazdym razie: ja osobiscie odradzam wszelkie cuda typu Sigma, Tamron i inne.
                      Stac Cie na 20D lub 1dmkII to kup sobie profesjonalne szklo Canonna.

A testy z cyfrakami logiczne sa jedynie przy zastosowanie tych samych aparatów z dokladnie tymi samymi parametrami oraz obrabianymi plikami w takich samych programach !!
                      FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                      Ptaki
                      Portrety
                      Pejzaż

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Zamieszczone przez iczek
                        Jesli widziales zdjecia Arkana z 1D, to zapewniam Cie, ze COKOLWIEK zalozysz do tego body, to padniesz na podloge! Podkreslam - cokowiek. Nawet przez butelke od coli ten aparat robi super fotki. Po prostu nie jest to smietnik z filtrami AA
                        No, Arkan, na takie dictum... ;-)

BTW, nie wiedziałem, że 1Ds nie ma filtra... bo z tego co kojarzę, to markiII (obydwa) już chyba mają?
                        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Jurek Plieth
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2087

Zamieszczone przez muflon
                          BTW, nie wiedziałem, że 1Ds nie ma filtra...
                          Jak może w ogóle nie mieć? Przecież to bez sensu. Może mieć co najwyżej inaczej ustawioną częstotliwość graniczną, czy inną stromość nachylenia zboczy, ale filtr AA jest na 100%.
                          http://plieth.com

Komentarz

• iczek
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 711

a ja napisalem , ze nie ma !?
                            Gdzie?

Ma tylko "normalny" a nie zmiekczajacy
                            Zreszta Panowie, kupcie, pożyczcie i zrobcie tym aparatem fotke najgorszym kitem Canon (czyli 17-40 ) a sami zobaczycie
                            FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                            Ptaki
                            Portrety
                            Pejzaż

Komentarz

• Krzychu
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3611

Zamieszczone przez Jurek Plieth
                              Jak może w ogóle nie mieć? Przecież to bez sensu. Może mieć co najwyżej inaczej ustawioną częstotliwość graniczną, czy inną stromość nachylenia zboczy, ale filtr AA jest na 100%.
                              Z strony Kodaka dotyczącej Pro SLR/c :

"Does the DCS Pro SLR/c use an anti-aliasing filter?
                              No. The DCS Pro SLR/c does not have an anti-aliasing or "blur" filter. Consequently, the DCS Pro SLR/c yields images that are sharper than most other digital SLR cameras."
                              Pozdrowienia,
                              KZ
                              KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...