Sigma czy Canon

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TOKIN
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

Sigma czy Canon

Witajcie,
    Jakiś czas temu pytałam Was w jakiej kolejności zaplanować zakupy obiektywów do mojego 350d. Przekonaliście mnie żeby zacząć od tele (szczerze mówiąc to mi tego najbardziej brakuje...) Wypytywałam wstępnie o sigmę 70-300 APO macro..... A teraz zatsanawiam się jeszcze nad dwoma innymi obiekktywami: Canon 55-200 USM (takie proste uzupełnienie KITa) i sigma 50-200/4-5,6 DC. Sigma tańsza i więcej zdjęć na pbase mozna obejrzeć - co dziwne niektóre całkiem dobre a niektóre masakra - ciekawe czy to egzemplarz obiektywu trafiony czy człowiek podpięty do aparatu jakiś nie tego??? Zdjęć z 55-200 canona jest malutko i wydają się słabsze od tych z sigmy za to niewatpliwie canon pewnie będzie szybszy i cichszy? No mozna tak bez końca... ZAtem który z tych dwóch lepszy??? A może oba do niczego i lepiej trochę poczekac dołożyc i kupic sigmę 70-300???
    Usmiecham się pięknie :smile: :smile: :smile: i liczę na Waszą pomoc.
    TOKIN(ka)
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!
  • TOKIN
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

uuups
    oczywiście chodzi o sigmę 55-200 /4-5,6 DC
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• GoTo
      Bywalec
      • 2005
      • 163

poczekac dołożyc i kupic sigmę 70-300
      Tzn. ja bym tak zrobił na Twoim miejscu, co piszę bazując na opiniach przeczytanych i zdjęciach znalezionych w sieci.

Komentarz

• TOKIN
        Początki nałogu
        • 2005
        • 353

o ale widze że masz sigme 18-125 DC - to mam dwa pytania: jak się sprawuje i DC - to symbol...?
        Dzięki za poradę

Komentarz

• GoTo
          Bywalec
          • 2005
          • 163

Tak, symbol - DC, wg Sigmy, cyt.:"Obiektywy specjalnie zaprojektowane z myślą o niesieniu radości w erze fotografii cyfrowej" a na nasze to nadają się tylko do cyfrówek z cropem 1,6.
          18-125, pełna nazwa: Sigma 18-125mm F3.5-5.6 DC IF ASP - motorek rzęzi jak mały traktorek uonaniści rzekną że mydło (i mają rację ) ale coraz bardziej ją lubię za b. wygodny zakres ogniskowych, a przede wszystkim za cenę
          Ostatnio edytowany przez GoTo; 2899.

Komentarz

Pracuję...