czytnik kart psuje zdjecia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yasin
    Początki nałogu
    • 2004
    • 420

czytnik kart psuje zdjecia

kupilem czytnik kart Hama w syfiastym media (gownie) markt'cie, i po zgraniu zdjec na kompa czesc jest zepsuta, zmienione kolory, pol zdjecia, albo inne szopki, czy to wina czytnika, zakladam ze to czytnik ale wole sie upewnic zanim tam pojade, te same zdjecia czytane po kablu z aparatu sa normalne
    czytnik Hama usb2.0 9in1
  • Aszu
    Uzależniony
    • 2004
    • 707

Ale checa,
    Jak dla mnie czytnik to czytnik - czysta mechanika.
    Ja na poczatek sprawdziłbym, czy nie mam wirusa, potem przeinstalował sterownik do USB (chyba że sam czytnik ma swój sterownik - to trzeba przeinstalowac najpierw jego).
    Jeśli masz możliwość sprawdź u kolegi/koleżanki jak działa u niego. Jak to nie pomoże wal z maczugą do Media (Syf) Marketu i zrób mały porządek. Zostaw Panie przy kasie bo one niczemu nie sa winne. :wink:
    //mj

Komentarz

• yasin
      Początki nałogu
      • 2004
      • 420

dzieki za re, wirusa nie mam, chyba ze sie kryje jutro sprawdze u kumpla, ale cos czuje ze bede musial uderzyc do mm, jak juz cos tam kupuje i sa problemy (zazwyczaj sa) to nigdy z kasjerkami nie gadam :P nigdy wiecej MM nigdy

Komentarz

• Arturc

Mam dokładnie taki sam efekt, czytnik Hama USB2.0 9in1 z MM, zdjęcia podzielone i przesunięte połówki, zniekształcone kolory. Coś mi się wydaje, że to jednak wina czytnika, choć sterowników nie instalowałem, działa ze standardowymi z XP, ale może w tym jest problem.

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

a masz porawnie zainstalowane sterowniki do USB 2.0 w XPku + ServicePack 1 ??

Komentarz

• Aszu
            Uzależniony
            • 2004
            • 707

Do kosza z czytnikiem!!!!!!!!!!!!!!!!!
            //mj

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Do kosza z XP !!!!!!!

Komentarz

• Aszu
                Uzależniony
                • 2004
                • 707

do kosza z forum :wink:

Zapędziłem się!!!!!!!!!!!!!!!!!
                //mj

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Zamieszczone przez Vitez
                  Do kosza z XP !!!!!!!
                  To nie jest metoda...
                  ...bez urazy Vitez ale jak ktos pisze "Do kosza z XP" (i zapewnie klika na win98 ) to po prostu dla mnie nie ma zielonego pojecia o tym systemie albo nawet wogole o komputerach
                  tym bardziej ze mowimy o obsludzie USB...

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
                    ]
                    ...bez urazy Vitez ale jak ktos pisze "Do kosza z XP" (i zapewnie klika na win98)
                    Teraz klikam na 2000Pro , w domu mam ladnie poustawiane win ME (troche sie nameczylem by dobrze dzialal ale dziala).

to po prostu dla mnie nie ma zielonego pojecia o tym systemie albo nawet wogole o komputerach
                    tym bardziej ze mowimy o obsludzie USB...
                    Nie trafiles z tym pojeciem o komputerach. Mam po prostu inne zdanie, na podstawie byc moze innych potrzeb czy wrazen.
                    Czyjes odmienne zdanie raczej powinno sie szanowac niz szykanowac w stylu "bez urazy ale sie nie znasz" . To ze ktos, z wlasnych powodow nie lubi XP wcale nie jest dowodem na to ze nie zna sie na komputerach... jest jedynie odmiennym zdaniem wobec twojego.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Zamieszczone przez Vitez
                      Teraz klikam na 2000Pro
                      noo to co innego

Zamieszczone przez Vitez
                      w domu mam ladnie poustawiane win ME (troche sie nameczylem by dobrze dzialal ale dziala).
                      Gratuluje dokonania rzeczy prawie niemozliwej

Zamieszczone przez Vitez
                      Nie trafiles z tym pojeciem o komputerach. Mam po prostu inne zdanie, na podstawie byc moze innych potrzeb czy wrazen.
                      Czyjes odmienne zdanie raczej powinno sie szanowac niz szykanowac w stylu "bez urazy ale sie nie znasz" . To ze ktos, z wlasnych powodow nie lubi XP wcale nie jest dowodem na to ze nie zna sie na komputerach... jest jedynie odmiennym zdaniem wobec twojego.
                      No tak pewnie to kwestia gustu - ale je po prostu nie trawie ludzi, ktorzy maja nadal klapki na oczach i wywyzszaja win98 ponad wszystko.

Komentarz

• Aszu
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 707

Ludzie, o czym wymówicie, Windows XP, 2k, ME?
                        Na laptopie mam XP, bo taki był, a na stacjonarnym mam 2k OEM.
                        Oczywiście mam nadzieję, że rozmawiamy o legalnym oprogramowaniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Przecież taki soft kosztuje!
                        //mj

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

oczywiscie ze kosztuje ...gdybym tylko mogl zrezygnowac z oprogramowania, ktorego uzywam to podziekowal bym za wspolprace z panem Billem :/

P.S.
                          a windowsa mam legalnego oczywiscie :wink:

Komentarz

• Aszu
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 707

Zawsze można mieć LINUXA. Ale nie widziałem sterowników pod LINUXA do Canona 10D.
                            //mj

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Zamieszczone przez Aszu
                              Zawsze można mieć LINUXA. Ale nie widziałem sterowników pod LINUXA do Canona 10D.
                              a po co sterowniki ?? (choc pewnie w nowych dystrybucjach bedzie dzialal) skoro mozna podlaczyc czytnik

Komentarz

Pracuję...