View Full Version : Ba³tyk

nowy
14-09-2005, 10:13
Cze¶æ ! Mam zamiar wybraæ siê na odpoczynek na Ba³tyk. My¶la³em o Wolinie. Nigdy tam nie by³em (klify, ptaki, park narodowy). Chcê wyjechaæ w przysz³ym tygodniu, mo¿e ¶roda, czwartek. Proszê porad¼cie gdzie Waszym zdaniem warto siê wybraæ nad nasze morze (krajobraz, ptaki, mniej ludzie). Chodzi te¿ o to ¿eby by³o w miarê spokojnie i bezpiecznie. Jadê wypocz±æ, a nie uciekaæ przed oprychami. Mo¿e kto¶ siê do³±czy, zawsze ra¼niej. Ostatecznie nie musi byæ morze. Proszê o Wasze uwagi, co kilka g³ów to nie jedna.

nowy
14-09-2005, 15:00
Czyli rozumiem, ¿e nikt nad morze nie je¼dzi. Mo¿e jednak macie jakie¶ uwagi, gdzie warto jechaæ, itd. ?

sail0r
14-09-2005, 17:28
spokój i du¿o ptaków jest na wyspie sobieszewskiej... ale nie wiem czy to najlepsze miejsce na urlop, musisz ocenic sam.

Vitez
14-09-2005, 17:59
Czyli rozumiem, ¿e nikt nad morze nie je¼dzi. Mo¿e jednak macie jakie¶ uwagi, gdzie warto jechaæ, itd. ?

Forum to nie czat - pocwicz cierpliwosc :roll: .

Ryszard
14-09-2005, 18:53
Cze¶æ ! Mam zamiar wybraæ siê na odpoczynek na Ba³tyk. My¶la³em o Wolinie. Nigdy tam nie by³em (klify, ptaki, park narodowy). Chcê wyjechaæ w przysz³ym tygodniu, mo¿e ¶roda, czwartek. Proszê porad¼cie gdzie Waszym zdaniem warto siê wybraæ nad nasze morze (krajobraz, ptaki, mniej ludzie). Chodzi te¿ o to ¿eby by³o w miarê spokojnie i bezpiecznie. Jadê wypocz±æ, a nie uciekaæ przed oprychami. Mo¿e kto¶ siê do³±czy, zawsze ra¼niej. Ostatecznie nie musi byæ morze. Proszê o Wasze uwagi, co kilka g³ów to nie jedna.
Z Wolina nad samo morze jest jeszcze kilkanascie km, blizej jest juz Wiselka lub Kolczewo ktore sa prawie w Wolinskim Parku Narodowym. Mniejsze miejscowosci, zwlaszcza po sezonie sa i spokojne i bezpieczne. Sam tam czesto bywam : http://www.plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=58885

nowy
15-09-2005, 15:37
Dziêkuje wszystkim za podpowied¼. Dzi¶ kupi³em mapê Wolina, i jest tam kilka fantastycznych miejsc : Kêpa Karsiborska, zagroda z ¿ubrami, Jezioro Turkusowe, kilka miejsc widokowych z ptakami, jakie¶ ¶redniowieczne ruiny, nawet wyrzutnia V3. Sam miód. Nie ma co, jadê !!!
Vitez wiem, ¿e to nie czat, ale ju¿ mam tak± naturê, ¿e lubiê wiedzieæ od razu. Inaczej - "w gor±cej wodzie k±pany". Pozdrawiam

dazz
09-02-2006, 10:18

Wybierz siê do 3miasta. Na wyci±gniêcie rêki masz wyspê sobieszewsk± (rezerwaty ptasi raj, uj¶cie Wis³y), Rewê i okoliczne rezerwaty (Beka), Trójmiejski Park Krajobrazowy, W³adys³awowo i ca³y Hel. Poza tym wiele "nie ptasich" atrakcji :wink: