Ile zdjęć można zrobic na akumulatorze 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LFB
    Początki nałogu
    • 2005
    • 372

Ile zdjęć można zrobic na akumulatorze 350D

Witam
    Mam pytanko do posiadaczy 350D, ile zdjeć z wbudowaną lampą a ile całkowicie bez lampy można zrobić na standardowym całkowicie naładowanym akumulatorku 350D ?
    http://www.tomasz-studio.pl
  • Maku70
    Coś już napisał
    • 2005
    • 66

Według dokumentacji: bez błysku ok 600, z błyskiem 50% około 400. W sumie nie liczyłem czy to się zgadza na 100%, ja po prostu wkładam nowy akumulatorek i korzystam z zew. lampy. Jednak wydaje się że są to dane bardzo zbliżone do stanu faktycznego.
    coś o mnie http://web.mac.com/tmaku/

Komentarz

• Grzdyll
      Bywalec
      • 2005
      • 135

Potwierdzam, nie liczyłem również ale pstrykałem spokojnie na jednym naładowaniu mając praktycznie cały dzień włączony aparat (łącznie około 500 zdjęć, większość z lampą) i korzystając do woli z podglądu zdjęć.

Ogólnie polecam dokupić dodatkowy akumulator (zamienniki nie oryginalne na Allegro już od 25 zł - a jakość podobna jak oryginałów) i można wtedy praktycznie nie martwić się o zasilanie
      Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Komentarz

• Kaper
        • 2005
        • 13

Tak jak wyżej, zgadza się też mi tak wyszło
        50D + troszkę czasami potrzebnych części

Komentarz

• ms714033
          Bywalec
          • 2005
          • 176

Zamieszczone przez LFB
          Witam
          Mam pytanko do posiadaczy 350D, ile zdjeć z wbudowaną lampą a ile całkowicie bez lampy można zrobić na standardowym całkowicie naładowanym akumulatorku 350D ?
          A jest w czymś problem? Za dużo? Za mało? Czy może sprawdzasz bo przeczytałeś jakąś NOWINKĘ w necie? :wink:

Komentarz

• ripek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1486

Zdaje mi sie ze wiele osob martwi sie wszystkim tylko nie "gdzie by tu jechac zeby fajne zdjecia robic"

Kupilem sobie ten aku za 25 zl i mialem problemy z jego rozladowaniem przy pierwszych "formatowaniach". Trzyma niezle. Szkoda tylko ze nie ma jakiegoś miernika poziomu naładowania. Im większa bateria tym latwiej zapomnieć kiedy się ostatnio ładowało co może skonczyc się zonkiem typu c[ -] na wyswietlaczu aparatu (to ikonka baterii hehe)
            Ostatnio edytowany przez ripek; 2691.
            Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• LFB
              Początki nałogu
              • 2005
              • 372

Dzięki wszystim, dokładnie tyle chciałem wiedzieć.
              http://www.tomasz-studio.pl

Komentarz

• GaGacek
                Bywalec
                • 2005
                • 235

Czy akumulatory Li-Ion maja efekt pamieci? (czytam sprzeczne inforamcje)
                Are you brave enough?

Komentarz

• Jurek Plieth
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2087

Zamieszczone przez GaGacek
                  Czy akumulatory Li-Ion maja efekt pamieci? (czytam sprzeczne inforamcje)
                  Nie, nie mają.
                  http://plieth.com

Komentarz

• kocis
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 472

Ale na wszelki wypadek lepiej rozładowywać na maksa i dopiero wtedy ładować "do pełna".
                    300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez kocis
                      Ale na wszelki wypadek lepiej rozładowywać na maksa i dopiero wtedy ładować "do pełna".
                      Nie, nie trzeba. Skoro nie maja efektu pamieci.
                      chyba ze jestes urodzonym paranoikiem i nikomu nie wierzysz w takie zapewnienia - wtedy rob co chcesz.

Komentarz

• tadek
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 468

Zamieszczone przez Vitez
                        Nie, nie trzeba. Skoro nie maja efektu pamieci.
                        chyba ze jestes urodzonym paranoikiem i nikomu nie wierzysz w takie zapewnienia - wtedy rob co chcesz.
                        majac 2 sztuki nie trzeba byc paranoikiem zeby je po kolei i zawsze rozladowywac
                        a tak na marginesie to mialem kiedys nokie banana nie pamietam numeru tam w standardzie byl aki li-ion i po kilku latach dalo sie zauwazyc wyrazny spadek pojemnosci
                        350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• PALOMBO
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 136

PRZEZORNY ZAWSZE UBEZPIECZONY - noś dodatkową baterie
                          ( akumulator ) koszt niewielki a ile strsu mniej !!!??
                          aku. do body i paluchy do lampki ( jeśli masz )
                          20D , latarka i jakieś szkło

Komentarz

• GaGacek
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 235

dzieki za info; przyjmuje do wiadomosci

Zamieszczone przez tadek
                            a tak na marginesie to mialem kiedys nokie banana nie pamietam numeru tam w standardzie byl aki li-ion i po kilku latach dalo sie zauwazyc wyrazny spadek pojemnosci

no sie zyje i laduje sie do konca za pare lat............."kied bede dziadkeim to co bede mogl dac swojemu wnuczkowi"
                            Ostatnio edytowany przez GaGacek; 2991.
                            Are you brave enough?

Komentarz

• MarekC
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 647

Przed sobotnim piknikiem firmowym, na którym fociłem i bez lampy i z lampą (w tym nieszczęsne zdjęcia teatru Ognia Mandragora) założyłem świeżo naładowany akumulatorek. jakież było moje zdziwienie, gdy padł po ok 260 zdjęciach. Udział lampy szacuję na ok. 60% wszystkich zdjęć.

Zastanawiam się jaki aku kupić jako zapasowy. Oryginał pewnie sporo kosztuje, a chyba są tańsze i "żywotniejsze"

Acha - podgląd fotek mam ustawiony na 4 sekundy, po wykonaniu większości zdjęć właczałem podgląd. Nie kasowałem, ale też foty oglądali ze mną czasem inni ludkowie

EDIT: Jak długo po raz pierwszy ładowaliście aku ?? Do zapalenia zielonej diody w ładowarce, czy kilkanaąscie godzin ??
                              Ostatnio edytowany przez MarekC; 2175.
                              Pozdrawiam
                              Marek

Komentarz

Pracuję...