Netbook do zdjęć?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misieek
    Bywalec
    • 2009
    • 176

Netbook do zdjęć?

Witajcie!

Mam pytanie, bo chce kobiecie kupić netbooka i mam na oku Samsunga N510. Jak wiadomo jest on na Atomie N280 więc to szału nie robi i będzie się krztusił. Mimo 11,1" ma 1366x768 więc myślę że spoko. Ma również k.graficzną nVidia ION czyli nic innego jak GF 9400 który wspiera CUDA etc. Do rzeczy.

Czy w Photoshopie te wsparcie dla kart graficznych jest tylko przy grzebaniu w 3D czy przy zwykłej obróbce zdjęć również (czyli że za całość obliczeń odpowiada procesor graficzny)??

I tak samo jak ja mam w lapku HD3650 to powinien on to liczyć czy procek?
    GG: 538295
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane
  • airhead
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2495

procesor
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• kubaj
      Początki nałogu
      • 2008
      • 280

Ma również k.graficzną nVidia ION czyli nic innego jak GF 9400 który wspiera CUDA etc.
      akura ma ION LE a to duza roznica
      pewnie nawet CUDA brak

Mimo 11,1" ma 1366x768
      przy 11" to moze poprostu obrabiaj w picassie automatycznymi korektami, powaznie

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Na netbooku chcesz obrabiać zdjęcia CS4 ?

Wielokrotnie zapewnialiśmy na forum że nawet zwykły laptop ledwo się nadaj pod względem wydajności no i najlepiej do niego zewn monitor podłączyć: http://canon-board.info/showthread.php?t=15128

Na dowolnym netbooku będziesz miał: baaardzo wolną obróbkę (o ile w ogóle coś ruszy), niezależnie co tam marketingowcy za IONy powsadzali do środka. Do tego kolory z kosmosu i bardzo mógłbyś się zdziwić oglądając swoje zdjęcia na lepszym monitorze czy odbitkach...

Przenoszę do odpowiedniego podforum i zmieniam tytuł by kilka więcej osób wybiło Ci ten pomysł z głowy .

Komentarz

• Scorpion
          Coś już napisał
          • 2006
          • 55

Mam tego netbooka. Można pograć w Return to Castle Wolfenstein a nawet Far Cray, ale żeby instalować na nim CS4 to bym nawet nie wpadł. :-) Nie... :-)
          30D | 7D | 5DmkII | 6D | 17-40/4 L| 50/1.4 | 70-200/4 L | 100/2.8 IS L | 24/1.4 II L | 430 EX

Komentarz

• banan82
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1165

na moim dellu D430 przy matrycy 12 cali rozdzialka jest 1280x800, tak jak w standardowych 15tkach panoramicznych. Elementy systemu sa dosc male chodziac mozna poskalowac czcionki. Nie chce sobie nawet wyobrazic rozdzialki ponad 1300pix na 11 calach
            Netbook taki moze sie nadac tylko jako bank na zdjecia podczas podrozy. Obrobke raczej sobie odpusc.
            5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
            Crazy Apple Fanboy
            Ex Linux User

Komentarz

• Yumeka
              Zablokowany
              • 2009
              • 68

Toshiba NB100-śmiga na nim CS3-pozdrawiam tych co nie mają,a najwięcej mają do powiedzenia

Komentarz

• adi3124
                Bywalec
                • 2008
                • 122

Ogólnie lepiej zainwestować w normalną 13" np sony lub apple gdyż netbooki są naprawdę niewiele mniejsze a strasznie ciężko na tym sie cokolwiek robi ... no chyba że dla dziecka , pisze na przykładzie samsunga NC10 którego używałem , z photoshopem radził sobie nieźle , całkiem szybko ogarniał ale albo ja jestem niewymiarowy albo ten netbook był za mały bo ciężko mi sie cokolwiek na tym robiło ewentualnie myszka pomagała ale... gdzie w terenie z myszką ... nie ma to jak dobra 15
                Ostatnio edytowany przez adi3124; 14786.
                EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro

Komentarz

• mor_feusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1370

Na swoim DELL XPS 1530 instalowalem CS3 oraz CS4 i dalo sie na tym pracowac (mam podlaczony zew monitor). Niestety wersje problen wygasly i nie mam. Lightroom natomisat smiga bez problemow.

Komentarz

Pracuję...