sigma 55-200

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jadu

sigma 55-200

Witam, czy ktoś uzywa tego obiektywu do eosa 300D ?
    mam dobra cene za niego i zastanawiam sie czy go nie kupić, a generalnie wiecej niz 800 złotych nie moge dać (tego mma za 699)

dzieki za pomoc

JD
  • Polaco
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1135

Mysle ze za taka cene warto, ale jak mozesz to przetestuj go, zobacz jakie zdjecia robi, czy wszystko, dziala, itp.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Komentarz

• Mac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2063

Kiedyś myślałem o tym szkle ale Vitez mi to skutecznie wypersfadował piszą "pod względem jakości to szkło puka o dno kosza na śmieci od dołu". Zawsze jednak możesz spróbować szczęścia. Być może my mamy za duże wymagania.
      EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Polaco
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1135

Mac, za taka cene nie mozna wymagac za duzo...
        Troche moich knotow

Komentarz

• Arkan
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1401

Zamieszczone przez jadu
          Witam, czy ktoś uzywa tego obiektywu do eosa 300D ?
          mam dobra cene za niego i zastanawiam sie czy go nie kupić, a generalnie wiecej niz 800 złotych nie moge dać (tego mma za 699)

dzieki za pomoc

JD
          kup Canona 55-200 USM lepszy ponoć od tej Sigmy i ma USM. Żona używa z 350D i jest to najlepszy obiektyw na świecie, zaraz po 85/1.8 który mi ukradła
          Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

Zamieszczone przez Polaco
            Mac, za taka cene nie mozna wymagac za duzo...
            za taka cene mozna prawie kupic Sigme 70-300 DL Macro. a jeszcze lepiej dociulac i kupic 70-300 APO DG. 55-200 to sztuczna oszczednosc, ktora koniec koncow sie zemsci. lepiej zacisnac pasa i poczekac, ale kupic cos porzadniejszego.
            www albo tez flickr

Komentarz

• jadu

tzn potrzebuje obietywu, który byłby db przedłużeniem kit'a (18-55) i w sumie brakuje mi tej różnicy 55 do 70 ...

Komentarz

• Alzail
                Uzależniony
                • 2005
                • 574

heh... na papierze... bo napewno nie w praktyce :P
                350D

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Zamieszczone przez jadu
                  tzn potrzebuje obietywu, który byłby db przedłużeniem kit'a (18-55) i w sumie brakuje mi tej różnicy 55 do 70 ...
                  Nie przesadzaj 15mm to jest zadna strata. Nawet tego nie odczujesz Co maja powiedziec ludzie, ktorzy uzywaja wylacznie stalek?

Komentarz

• jadu

no niby tak, ale np 70 musze sie juz oddalić od obiektu

Komentarz

• Polaco
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1135

Dobrze gadaja, jesli mozesz dodac troche kasy to bierz lepsze szklo, a co do tych brakujacych mm to nie ma cos sie martwic, przy szerokim kacie mocniej bys to odczul
                      Troche moich knotow

Komentarz

• gr86
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 328

Zamieszczone przez Polaco
                        Dobrze gadaja, jesli mozesz dodac troche kasy to bierz lepsze szklo, a co do tych brakujacych mm to nie ma cos sie martwic, przy szerokim kacie mocniej bys to odczul
                        święta racja, mam porównanie między Tokiną 28-70 i Canonem 18-55, nieby przy szerokim kącie niedużo tylko 10mm ale bardzo zauważalne w pomieszczeniach

Komentarz

• jadu

czyli uważacie, że np stawiając sigmę 55-200 razem z Sigma 70-300mm f/4-5,6 DL DG Macro Super II to lepeij jest brać tą drugą ?

Komentarz

• Polaco
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1135

Zamieszczone przez jadu
                            czyli uważacie, że np stawiając sigmę 55-200 razem z Sigma 70-300mm f/4-5,6 DL DG Macro Super II to lepeij jest brać tą drugą ?
                            Jesli chodzi o jakosc na pewno lepiej brac ta druga, ale jak jest Ci potrzebny zakres 300-500 mm to nie masz za bardzo wyjscia. Zdecydowac musisz sam.
                            Troche moich knotow

Komentarz

Pracuję...