[Malinowy] Gliniana fabryka...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • malinowy
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 48

[Malinowy] Gliniana fabryka...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Można usunąć, w związku z ucieczką niektórych zdjęć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jednak, wszystko powróciło do normy
    Ostatnio edytowany przez malinowy; 17794. Powód: Automerged Doublepost
    Powoli się wyprzedaję...aktualnie tylko 5d MKII | 24-105 f4,0 |
  • lajf_entusiast
    Coś już napisał
    • 2009
    • 73

Temat ma w sobie potencjał, ale moje pytanie brzmi: co chciałeś pokazać tymi zdjęciami? Czy miało to być przedstawienie tego miejsca, jako po prostu fabryki glinianej, czy może coś więcej?
    Bo ja widzę, że ludzie pracujacy w tej fabryce nie są zadowoleni z tego, co robią. Robią to, bo muszą, bo jest to ich sposób zarobku na życie.
    Ale podoba mi się, że zrobiłeś przegląd tego miejsca i zrobiłeś zdjecia tak ludzi, jak i samych przedmiotów i przestrzeni, w której dzieje się akcja wyrabiania tych dzbanków z gliny. W reportażu jest bardzo ważne, żeby nie pomijać detali stanowiących sedno danego tematu.. To mi się podoba

Komentarz

• malinowy
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 48

Hmm... zdjęcia dokumentalne które przedstawiają pracę ludzi w fabryce gliny

Komentarz

• zabol
        Uzależniony
        • 2005
        • 643

mi tu brakuje emocji, poza tym jest ok. jest tez duzo zdjec mowiacych o tym samym.

Komentarz

• amphotos
          Coś już napisał
          • 2009
          • 67

hm, te zdjęcia są jakieś takie inne niż wszystkie. . może przez szkło, obróbkę - nie wiem, ale bardzo mi się taki odrębny styl podoba .

Komentarz

• x-mac
            Początki nałogu
            • 2009
            • 285

Zamieszczone przez malinowy
            Hmm... zdjęcia dokumentalne które przedstawiają pracę ludzi w fabryce gliny
            No, i przynajmniej wyszło zgodnie z zamierzeniem! Reportaż nie jest zły - chociaż lepiej, MSZ, byłoby uporządkować prezentację tak by stanowiła jakiś ciąg opowieści, tj. np. przedstawienie procesu twórczego rękodzieła: od miejsca, poprzez surowiec po wyrób końcowy.
            Sam tytuł wątku (gliniana fabryka) wydaje się być lekko przewrotnym - garncarzem nie jestem, ale glinę to się raczej wydobywa a nie produkuje, no chyba że konstrukcja samej fabryki jest tak egzotyczna. A właśnie - gdzie powstały te zdjęcia?

1 2 3

Komentarz

• malinowy
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 48

Powstały w mieście Fez, w Maroko.

Komentarz

Pracuję...