zakup 300d ...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czeredrecki
    Coś już napisał
    • 2005
    • 90

zakup 300d ...

witam
    mam zamiar zakupi 300d od TIP -a musi mie gwarancje i ..... paragon ...
    zeby w razie czego w serwisie naprawili ??
    - na co zerknac podczas zakupu ...co sprawdzic ??
    pozdrawiam
  • thorin
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1990

na wszystko w jakim stanie jest sprzet, czy nie jest to czasem egzemplarz "powystawowy" czy ma wszystkie akcesoria, z naprawami bedzie kicha, ja mam od tipa i tip nie daje znaku zycia, Bogu dzieki jeszcze sie nic nie zepsulo - strzel najlepiej kilka fotek testowych i po klopocie, a jesli chcesz sie targowac to zrob na miejscu szybki test FF/BF

Komentarz

• czeredrecki
      Coś już napisał
      • 2005
      • 90

znaczy sie co

Zamieszczone przez thorin
      na wszystko w jakim stanie jest sprzet, czy nie jest to czasem egzemplarz "powystawowy" czy ma wszystkie akcesoria, z naprawami bedzie kicha, ja mam od tipa i tip nie daje znaku zycia, Bogu dzieki jeszcze sie nic nie zepsulo - strzel najlepiej kilka fotek testowych i po klopocie, a jesli chcesz sie targowac to zrob na miejscu szybki test FF/BF

nie bedzie paragonu nie bedzie naprawy ??

czyli gwarancje moze sobie wcisnac w ..... ??

Komentarz

• thorin
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1990

no to zalezy od Tip-a paragon i gwarancja pewno bedzie ale gwarancja dystrybutora a nie producenta co oznacza ze naprawy w serwisie na zytniej pokrywasz Ty, lub Twoj tip jesli jest taki laskawy, reszta pozorow bezproblemoej sprzedazy powinna zostac zachowana

Komentarz

• cezner
          Coś już napisał
          • 2004
          • 73

A po ile u tego TIP-a ten 300D?

Komentarz

• thorin
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1990

najtansze na allegro okolo 2300

Komentarz

• czeredrecki
              Coś już napisał
              • 2005
              • 90

..

Zamieszczone przez cezner
              A po ile u tego TIP-a ten 300D?

czarne body 2100 ...

Komentarz

• czeredrecki
                Coś już napisał
                • 2005
                • 90

..

Zamieszczone przez mmsza
                Zazwyczaj gwarantem sprzętu zakupionego u TIPa jest on sam.
                Sprzęt dostępny u TIPów jest nie bez kozery tańszy - sprowadzany poza oficjalną siecią dystrybucyjną - czyli nie uznawany przez autoryzowany serwis.
                Wybierając w takim razie zakup sporo tańszego sprzętu u TIPa radzę korzystanie ze sprzedawców sprawdzonych i polecanych (nawet jeśli cena u niech nie jest najatrakcyjniejsza).

czyli trzezwo myslac nie ma gwarancji

to jaki jest ses kupowania u tipa jak mozna i taksamo kupic uzywany ??

to jak sam pojade w niemcy i kupie 300d sklep wystawi mi gwarancje i paragon .... wracam do Polski i gwarancja jest ??

Komentarz

• czeredrecki
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 90

..

Zamieszczone przez mmsza
                  jest - nawet 2 lata
                  jak kupisz w sklepie u nas masz jedynie 1 rok

ta jak gosc pojechal w niemcy i trafil promocyje -kupil 10szt

wraca do Polski i na allegro sprzedaje to tesz mam gwarancje ?? jak ja od niego kupie ... tez mam ??

,..............NO NIE kumam jak to jest ............i pewnie nie kupie 300D a tak mnie siem mazy .............

,.........................................hooolera jasna

Komentarz

• thorin
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1990

a ja zdradze, na forum mamu dwoch dystrybutorow, z tym ze jeden handluje raczej obiektywami a drugi rowniez aparatami, sam kupowalem u niego gripa i moge polecic... Cichy to jego nick na forum a tzw. łebsajt jego to www.negatyw.org jak pisze sam sprzedawaca
                    "Aparat jest wersją EUROPEJSKĄ, a nie jakąś Japońską czy Amerykańską . GWARANCJA REALIZOWANA JEST W KRAJU. .

NIE JEST to też aparat powystawowy ani żaden ponaprawowy. Jest to NOWY, PEŁNOWARTOŚCIOWY sprzęt."

ja mu wierze, bo transakcji dokonalismy poza allegro a sprzet doszedl na drugi dzien od zamowienia, a mogl poslac cegle
                    Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• kami74
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1492

Zamieszczone przez mmsza
                      jest - nawet 2 lata
                      jak kupisz w sklepie u nas masz jedynie 1 rok
                      2 lata pod warunkiem, że bedziesz naprawiał w Niemczech. O ile mi wiadomo to tzw eurogwarancja jest honorowana przez Canon polska ale tylko na 1 rok.
                      5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                      MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Ryszard

Zamieszczone przez czeredrecki
                        ta jak gosc pojechal w niemcy i trafil promocyje -kupil 10szt

wraca do Polski i na allegro sprzedaje to tesz mam gwarancje ?? jak ja od niego kupie ... tez mam ??

,..............NO NIE kumam jak to jest ............i pewnie nie kupie 300D a tak mnie siem mazy .............

,.........................................hooolera jasna
                        gwarancja jest wazna z dowodem zakupu - ale jak gosc ma tylko jedna zbiorcza ...

Komentarz

• TOKIN
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 353

Jak gośc ma tylko zbiorczy paragon/dowód zakupu w Niemczech to niestety serwis w Polsce Ci tego na gwaracji nie naprawi. Będzie trzeba sprzęt do sprzedawcy wysłać a on prawdopodobnie będzie go wiózł do Niemiec...Chyba że przywiózł 10 aparatów i na kazdy ma osobny paragon z niemieckiego sklepu i do tego gwarancję poprawnie wypełnioną - wtedy dostjesz od TIpa taki zestaw i w razie czego serwis na gwarancji w Polsce przez rok a potem drugi rok w Niemczech.
                          Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• TOKIN
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 353

a tak na gorąco - przejrzałam teraz ofertę w sklepie, gdzie miesiąc temu kupowałam 350d i powiem sczezrze nie ryzykowałabym żadnego zakupu u TIPa. oferta na dziś to 300d za 2639 i 350d za 3306 ( cholera przez ten miesiąc potaniał o 2 stówy!!!). Czasem (często) lepiej dopłacic te 200-300zł i miec pewnośc że nie będzie niespodzianek z gwarancją i będzie ona 100% bezpłatna - wysyłając za pośrednictwem TIPa do Niemiec musisz pokryc koszty kuriera do TIPa - no chyba że mieszka za rogiem.
                            Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• esenpe
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 173

Rozwiarze problem Kupilem w niemczech, uszkodzil sie - lustro, wyslalem dhl'em do sklepu gdzie kupilem na ich koszt po 3 tygodniach wrocil naprawiony i wszystko spokojnie mozna kupywac w Hamburgu jest serwis do nich tez bezposrednio na ich koszt mozna slac ale musi byc dowod zakupu.

Komentarz

Pracuję...