[Carry] Pierwsza taka zabawa :P

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Carry
    • 2026

[Carry] Pierwsza taka zabawa :P

Naszło mnie dzisiaj kilka pomysłów, chociaż mam słabe zaopatrzenie w takie rekwizyty, to coś wyszło :razz:.
    1.
    2.
    3.

Liczyłabym na jakieś dobre rady, zwłaszcza od tych co focą w tym "temacie"...

Edit: Chodziło by mi o to, jak pokazać ciekawie taki samochód, czyli uwydatnić jego detale etc.
    Ostatnio edytowany przez Gość; 26345.
  • pank
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1502

Nie wiem w jakim temacie mam być, ale jak robisz takie ustawianki, warto by było pamiętać o zasadach kompozycji, złotego podziału, mocnych punktach i takich tam.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• lajf_entusiast
      Coś już napisał
      • 2009
      • 73

Jedynka zdecydowanie najciekawsza. Zagrała ci tutaj dobrze głębia ostrości i kontrast kolorów desek z samochodzikiem.
      W pozostałych przypadkach już nie jest tak interesująco.
      Ustawianie obiektu na tle mało przyjemnego dla oka nieba nie jest dobrym pomysłem, podobnie zresztą z kompozycją zdjęcia ostatniego. Kompozycja może nietypowa, ale nietrafiona.

Komentarz

• zeflik
        Coś już napisał
        • 2009
        • 52

Na każdym zdjęciu samochodzik ma inny kolor ;p

Jak dla mnie najlepsza 1.
        20d + BG-E2 + T17-50 2.8 + 50 1.8 + S8 + Nissin Di622

Komentarz

• Canonborg
          • 2009
          • 6

Zamieszczone przez zeflik
          Na każdym zdjęciu samochodzik ma inny kolor ;p

Jak dla mnie najlepsza 1.
          na 1 i 3 kolory sa zbliżone
          Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 IS USM, Canon 50/1:1,4 USM

Komentarz

• Canon-nonaC
            • 2009
            • 4

Dwojeczka najbardziej mi sie podoba. Na pierwszej fotce probowalbym ustawic samochod rowno z torami, zeby - nie wiem jak to okreslic - "wydluzyc" perspektywe. Probuj, eksperymentuj :-) (sorki teraz widze, ze to raczej murek a nie tory, mimo wszystko...)
            Canon 450D |C EF-S 18-55 IS| C EF-S 55-250 IS| C 50 1.4 USM| + filtry HOYA, etc.

Komentarz

• poszukiwacz2006
              Uzależniony
              • 2007
              • 824

1 i 2 do zaakceptowania.
              Na 3 za duży bałagan - nie wiadomo na czym skupić wzrok.
              Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
              hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

Pracuję...