[Sober] martwe miasto

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sober
    Uzależniony
    • 2008
    • 513

[Sober] martwe miasto

Witam! Kilka fotek zrobionych we Vlkolíncu na Słowacji. Zależało mi na utrzymaniu mrocznego klimatu. Dlatego zdjęcia w dość ciemnej tonacji. Chętnie przyjmę uwagi na klatę

1.

2.

3.
  • caveman
    Bywalec
    • 2007
    • 239

Dziwna ta perspektywa na 3. Wydaje się że podszedłeś bardzo blisko i robiłeś na 17mm, tymczasem trzeba było odejść i ten sam kadr chwycić na 30mm lub więcej. Czy klimat mroczny...w moim odczuciu nie - po prostu mgła była

Komentarz

• Sober
      Uzależniony
      • 2008
      • 513

Dzięki za komentarz. No cóż - chciałem właśnie urozmaicić perspektywę. Bardziej portretową masz na fotce 1

Bardziej mnie martwi że nie jest mrocznie ;-)

Komentarz

• poszukiwacz2006
        Uzależniony
        • 2007
        • 824

Moim skromnym zdaniem, aby było "mroczniej" nie rysowałbym tak wyrażnie pierwszego planu. Ale jaki byłby efekt, to trudno powiedzieć.
        Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
        hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• Sober
          Uzależniony
          • 2008
          • 513

A jak ogólnie się podoba, coś byście zmienili?

Komentarz

• Boobsoon
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 37

zgadzam sie z kolegą powyżej. Mniej ostry pierwszy plan móglby dać bardzo ciekawe efekty . pozdro
            50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
            ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Komentarz

• tand1912

Dla mnie bomba! Niemniej jednak Twoje uzasadnienie dotyczące "mrocznego klimatu" jest wg.mojego skromnego zdania błędne. Raczej skupiam sie na figurach - to one sa głownym tematem i centrum zdjęc, tak więc Twoje zdjęcia raczej odbieram jako próba kontaktu rzeczywistości (chalupy w tle) z czymś..mistycznym, czymś co już przeszło. Mgła jest ku temu bardzo dobrym budulcem. Zdjecia sprawiają wrażenie zatrzymanych w czasie.. Podoba mi sie generalnie choć miałbym drobne uwagi co do charakteru kompozycji i złapania właściwego kadru. W skali od 1-6 za pomysł:5 (pomimo nietrafnosci tytułu) za kadr:3+.

Komentarz

• Sober
                Uzależniony
                • 2008
                • 513

Dzięki! To napisz jeszcze co jest nie tak wg Ciebie z kadrami.

Komentarz

• paatryk77
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 158

mnie sié calkiem podobaja. co do mrocznosci - zgodzie sie z kolegami przedmówcami ze mrocznie nie jest, bardziej tak "dreamy - basniowo". jezeli mialoby byc mrocznie to bym w BW zrobil, moze jakas winiete dorzucil. ale ogolnie bardzo pozytywnie.
                  "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Komentarz

• piotrek72t
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 380

W 100 % zgadzam sie z "przedmówcą", wszedłem tu bo zaintrygował mnie tytuł watku i będąc przekonany , że jak mrocznie to tylko BW , a tu kolorowo...
                    Kadry ciekawe, ale nie "mroczne"
                    Piotr Talarczyk
                    1ds III 1d

Komentarz

• mateuszw3
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 278

A będą kolejne ?
                      Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
                      www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Komentarz

Pracuję...