nasza "słowikowa" gwiazda :D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyTheCat
    Bywalec
    • 2005
    • 222

nasza "słowikowa" gwiazda :D

nie trzeba nic pisac, warto posluchac
    Canon 30D
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

no co? tak sobie dziewczyna podspiewuje przy goleniu
    www albo tez flickr

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

mialem juz okazje wczesniej posluchac (11MB) warto bylo to pociagnac :-)
      Instagram

Komentarz

• TommyTheCat
        Bywalec
        • 2005
        • 222

od dawna wiadomo ze marketing wszystko sprzeda, z "muzyki" byly juz przecieki enrique (czy jak to sie pisze) teraz TO
        Canon 30D

Komentarz

• thorin
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1990

no przeciez trudno tak skakac i krecic tyleczkiem, zasapala sie dziewczyna, coz trudno jednak to komentowac wiec - bez komentarza
          (oni ja oklaskuja czy wygwizduja? )
          Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• GaGacek
            Bywalec
            • 2005
            • 235

respekt; show biznes uszkodzil "mozk"
            Are you brave enough?

Komentarz

• Nemeo
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1757

Jestem totalny antytalent jeśli chodzi o śpiewanie, ale zaśpiewałbym to napewno lepiej.

Marketing to naprawdę potęga.

Komentarz

• Kyliks
                Coś już napisał
                • 2005
                • 54

Ponoć w Sopocie - specjalnie z okazji tego mptrójkowego nagrania - Mandaryna ma śpiewać na żywo, niby chce udowodnić, że umie śpiewać. Widzę problem taki: każdego artystę poznać - że śpiewa na żywo - po tym, iż popełnia błędy, znaczy chwilami fałszuje. Wiem to od mego domowego fachowca - jest realizatorem dźwięku w Radiu Gdańsk i chyba zna się na rzeczy. Otóż - mam zagwozdkę: jak ona chce udowodnić, że śpiewa na żywo, skoro fałszuje zawsze i wszędzie?? Przecież będzie chciala jak najlepiej wypaść - znaczy zaśpiewać czysto. Śpiewać czysto umie jedynie z playbacku. Na żywo fałszuje. Jak będzie fałszowała, upewni ludzi w przekonaniu, że utworek, którym od kilku dni można sobie szlifować słuch, jest prawdziwy. No i ma dziewczyna trudne zadanie przed sobą ))

Komentarz

• Angmar
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 105

Kyliks - jeśli masz w domu realizatora dźwięku, to zapytaj się go o to:
                  1. jak wygląda sprawa odsłuchu przy śpiewaniu live i z playbacku,
                  2. jaki wpływ na poprawne śpiewanie ma brak odsłuchu,
                  3. ile jest różnych czynników, które podczas koncertu live mają wpływ na to jak wokalista słyszy własny głos i w związku z tym jak śpiewa.

Mniemam, że wiesz co to jest odsłuch...

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Zamieszczone przez Angmar
                    Kyliks - jeśli masz w domu realizatora dźwięku, to zapytaj się go o to:
                    1. jak wygląda sprawa odsłuchu przy śpiewaniu live i z playbacku,
                    2. jaki wpływ na poprawne śpiewanie ma brak odsłuchu,
                    3. ile jest różnych czynników, które podczas koncertu live mają wpływ na to jak wokalista słyszy własny głos i w związku z tym jak śpiewa.

Mniemam, że wiesz co to jest odsłuch...
                    hej, chyba nie chcesz powiedziec, ze to pomrukiwanie mandaryny, ktore niestety mialem okazje uslyszec jest wynikiem nieprawidlowego/braku odsluchu na scenie?
                    Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• gr86
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 328

tak jak znana pani z przeróbki hymnu Polski, powiedziała że "wzmacniacze były za wolne", dosłowna wypowiedź dla mnie jako człowieka zajmującego się również nagłośnieniem było tak zabawne że się popłakałem ze śmiechu :-)

Komentarz

• Venio
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1084

ja sie tylko zastanawiam... jak na festiwalu w Sopocie moze występować to COŚ???? Przeciez tyle znanych i szanowanych wykonawcow tam występowało... jak mozna porownywac ten 'owoc' do naprawde wielkich ludzi.
                        Obawiam sie tylko ze za niedlugo do Sopotu beda zapraszani DJe techno albo wykonawcy hiphopu. I tu nie chodzi wcale o wstret (lub jego brak) do konkretnego rodzaju muzyki, chodzi tutaj o pewien poziom ktory zawsze byl moim zdaniem utrzymywany na tym festiwalu.

Komentarz

• Angmar
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 105

[DoMiNiQuE] - Nie, wcale nie zamierzam jej bronić - to takie samo beztalencie jak 3/4 polskiej sceny. Co nie zmienia faktu, że wiele czynników niezależnych od talentu ma wpływ na fałszowanie podczas koncertu.
                          Zresztą zrób sobie test - puść jakąś muzykę i nagraj sam siebie, nucąc ją do mikrofonu. Potem ją wyłącz i spróbuj zanucić jeszcze raz, tym razem dokładnie zasłaniając sobie uszy.

Wynikami eksperymentu najlepiej się pochwal na forum, wspólnie się pośmiejemy ;-)

Komentarz

• mxdanish
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 632

[DoMiNiQuE] - Nie, wcale nie zamierzam jej bronić - to takie samo beztalencie jak 3/4 polskiej sceny. Co nie zmienia faktu, że wiele czynników niezależnych od talentu ma wpływ na fałszowanie podczas koncertu.
                            Zresztą zrób sobie test - puść jakąś muzykę i nagraj sam siebie, nucąc ją do mikrofonu. Potem ją wyłącz i spróbuj zanucić jeszcze raz, tym razem dokładnie zasłaniając sobie uszy.

Wynikami eksperymentu najlepiej się pochwal na forum, wspólnie się pośmiejemy ;-)
                            racja ale [DoMiNiQuE] nie śpiewa publicznie, nie zarabia na tym i to nie jest jego główne zajęcie
                            5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                            RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Ja doskonale zdaje sobie sprawe co to znaczy brak odsluchu bo zdarza mi sie plumkac na basie ale w 100% jestem przekonany, ze w przypadku mandaryny nie to bylo powodem

O niee! Nie dam Wam tej satysfakcji

Edit:
                              A niech to...! Tysieczny jubileuszowy post zmarnowalem na manadryne, ehh
                              Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

Pracuję...