nasza "słowikowa" gwiazda :D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
od dawna wiadomo ze marketing wszystko sprzeda, z "muzyki" byly juz przecieki enrique (czy jak to sie pisze) teraz TO
Canon 30DKomentarz
-
-
-
Jestem totalny antytalent jeśli chodzi o śpiewanie, ale zaśpiewałbym to napewno lepiej.
Marketing to naprawdę potęga.Komentarz
-
Ponoć w Sopocie - specjalnie z okazji tego mptrójkowego nagrania - Mandaryna ma śpiewać na żywo, niby chce udowodnić, że umie śpiewać. Widzę problem taki: każdego artystę poznać - że śpiewa na żywo - po tym, iż popełnia błędy, znaczy chwilami fałszuje. Wiem to od mego domowego fachowca - jest realizatorem dźwięku w Radiu Gdańsk i chyba zna się na rzeczy. Otóż - mam zagwozdkę: jak ona chce udowodnić, że śpiewa na żywo, skoro fałszuje zawsze i wszędzie?? Przecież będzie chciala jak najlepiej wypaść - znaczy zaśpiewać czysto. Śpiewać czysto umie jedynie z playbacku. Na żywo fałszuje. Jak będzie fałszowała, upewni ludzi w przekonaniu, że utworek, którym od kilku dni można sobie szlifować słuch, jest prawdziwy. No i ma dziewczyna trudne zadanie przed sobą
))
Komentarz
-
Kyliks - jeśli masz w domu realizatora dźwięku, to zapytaj się go o to:
1. jak wygląda sprawa odsłuchu przy śpiewaniu live i z playbacku,
2. jaki wpływ na poprawne śpiewanie ma brak odsłuchu,
3. ile jest różnych czynników, które podczas koncertu live mają wpływ na to jak wokalista słyszy własny głos i w związku z tym jak śpiewa.
Mniemam, że wiesz co to jest odsłuch...Komentarz
-
hej, chyba nie chcesz powiedziec, ze to pomrukiwanie mandaryny, ktore niestety mialem okazje uslyszec jest wynikiem nieprawidlowego/braku odsluchu na scenie?Zamieszczone przez AngmarKyliks - jeśli masz w domu realizatora dźwięku, to zapytaj się go o to:
1. jak wygląda sprawa odsłuchu przy śpiewaniu live i z playbacku,
2. jaki wpływ na poprawne śpiewanie ma brak odsłuchu,
3. ile jest różnych czynników, które podczas koncertu live mają wpływ na to jak wokalista słyszy własny głos i w związku z tym jak śpiewa.
Mniemam, że wiesz co to jest odsłuch...
Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.Komentarz
-
tak jak znana pani z przeróbki hymnu Polski, powiedziała że "wzmacniacze były za wolne", dosłowna wypowiedź dla mnie jako człowieka zajmującego się również nagłośnieniem było tak zabawne że się popłakałem ze śmiechu :-)Komentarz
-
ja sie tylko zastanawiam... jak na festiwalu w Sopocie moze występować to COŚ???? Przeciez tyle znanych i szanowanych wykonawcow tam występowało... jak mozna porownywac ten 'owoc' do naprawde wielkich ludzi.
Obawiam sie tylko ze za niedlugo do Sopotu beda zapraszani DJe techno albo wykonawcy hiphopu. I tu nie chodzi wcale o wstret (lub jego brak) do konkretnego rodzaju muzyki, chodzi tutaj o pewien poziom ktory zawsze byl moim zdaniem utrzymywany na tym festiwalu.Komentarz
-
[DoMiNiQuE] - Nie, wcale nie zamierzam jej bronić - to takie samo beztalencie jak 3/4 polskiej sceny. Co nie zmienia faktu, że wiele czynników niezależnych od talentu ma wpływ na fałszowanie podczas koncertu.
Zresztą zrób sobie test - puść jakąś muzykę i nagraj sam siebie, nucąc ją do mikrofonu. Potem ją wyłącz i spróbuj zanucić jeszcze raz, tym razem dokładnie zasłaniając sobie uszy.
Wynikami eksperymentu najlepiej się pochwal na forum, wspólnie się pośmiejemy ;-)Komentarz
-
racja ale [DoMiNiQuE] nie śpiewa publicznie, nie zarabia na tym i to nie jest jego główne zajęcieZamieszczone przez Angmar[DoMiNiQuE] - Nie, wcale nie zamierzam jej bronić - to takie samo beztalencie jak 3/4 polskiej sceny. Co nie zmienia faktu, że wiele czynników niezależnych od talentu ma wpływ na fałszowanie podczas koncertu.
Zresztą zrób sobie test - puść jakąś muzykę i nagraj sam siebie, nucąc ją do mikrofonu. Potem ją wyłącz i spróbuj zanucić jeszcze raz, tym razem dokładnie zasłaniając sobie uszy.
Wynikami eksperymentu najlepiej się pochwal na forum, wspólnie się pośmiejemy ;-)5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Ja doskonale zdaje sobie sprawe co to znaczy brak odsluchu bo zdarza mi sie plumkac na basieZamieszczone przez AngmarZresztą zrób sobie test - puść jakąś muzykę i nagraj sam siebie, nucąc ją do mikrofonu. Potem ją wyłącz i spróbuj zanucić jeszcze raz, tym razem dokładnie zasłaniając sobie uszy.
ale w 100% jestem przekonany, ze w przypadku mandaryny nie to bylo powodem 
O niee! Nie dam Wam tej satysfakcjiZamieszczone przez AngmarWynikami eksperymentu najlepiej się pochwal na forum, wspólnie się pośmiejemy ;-)
Edit:
A niech to...! Tysieczny jubileuszowy post zmarnowalem na manadryne, ehh
Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.Komentarz
Komentarz