[GoRo3]Kwiatki makro, początkujący.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GoRo3
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 29

[GoRo3]Kwiatki makro, początkujący.

Witam

Przedstawiam kilka moich prac, jestem początkujący więc konstruktywna krytyka mile widziana

1.

2.

3.

4.
    Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro
  • arturro
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 42

Pierwsze w pionie i bez tych much chyba byłoby lepsze, drugie i czwarte bardzo fajne, trzecie chmmm... za duża GO jak dla mnie. ALE JA SIE NIE ZNAM ;-)
    Dużo chęci, mało czasu..
    http://arturo-foto.blogspot.com/

Komentarz

• Anka
      • 2007
      • 1

Mi najbardziej podoba się groszek. Jeśli mogę coś doradzić staraj się nie fotografować w południowym słońcu bo wtedy zdjecia mają nienaturalne kolory ( żółtawy zafarb) . Najlepiej jest focić rano lub po południu, kiedy światło jest bardziej delikatne , miękkie.
      http://www.makrofotografia.ovh.org/
      Canon 40D, Tamron 17-50 f/2.8, Tamron 90/2.8 Di, Canon 70-300 IS + szkła m42

Komentarz

• GoRo3
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 29

hmm....zdjęcia były robione około godziny 15, ponieważ wcześniej było tak silne słońce że kontrast był zamały. Ten kolor może być spowodowany tym iż wywoływałem zdjęcia z RAW'a i mogłem przesadzić z temperaturą obrazu.

Pozdrawiam
        Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro

Komentarz

• Robson01
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1574

Moim zdaniem ostatnie zdecydowanie najlepsze - między innymi za brak "śmieci" w tle:-)
          Canon
          Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

Pracuję...