Porównanie 1Dxxx vs. D2x

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p13ka
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1013

Porównanie 1Dxxx vs. D2x

Dla zainteresowanych tu znalazłem ciekawe porównanie. Co prawda z tekstu guzik rozumiem ale wiadomo o co chodzi: ostrość, kolory, szumy...
    Różnica w oddaniu barw jest spora! A te szumy w N. very nice
  • Arkan
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1401

1ds rulez
    Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• djtermoz
      Uzależniony
      • 2004
      • 995

Nikon jakos ladnie oddaje barwy (ktos moze powiedziec ze ociepla) bo te z 1Ds Mk II sa takie troche wyblakle ale to akurat latwo poprawic.

Natomiast jesli chodzi o szumy i rozdzielczosc to przepasc miedzy D2X a 1Ds MkII jest gigantyczna. Ale takie porownanie chyba nie bardzo ma sens bo jednak D2X matryce to ma juz troszke stara...
      djtermoz@pbase

Komentarz

• Arkan
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1401

Zamieszczone przez djtermoz
        Nikon jakos ladnie oddaje barwy (ktos moze powiedziec ze ociepla) bo te z 1Ds Mk II sa takie troche wyblakle ale to akurat latwo poprawic...
        W 1ds jest 5 profili barwnych: 1 neutral i 4 symulacje (min. vivid, portret). Nikon wygląda jakby był w trybie "vivid" a Canon "neutral"
        Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• pn_
          Zablokowany
          • 2005
          • 857

Zamieszczone przez djtermoz
          Natomiast jesli chodzi o szumy i rozdzielczosc to przepasc miedzy D2X a 1Ds MkII jest gigantyczna.
          Nie odleccie z zachwytu :-)

Tutaj wybralem sobie D2X i 1Ds, oraz pierwsze z brzegu foto i szumy odwrotnie byly, znaczy w 1Ds byly, a w D2X nie - zyleta.

Tak wiec nie wiem co gora, golonka czy schabowy, chyba zalezy od jedzacego, dnia tygodnia i cisnienia atmosferycznego :-)

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez pn_

Tutaj wybralem sobie D2X i 1Ds, oraz pierwsze z brzegu foto i szumy odwrotnie byly, znaczy w 1Ds byly, a w D2X nie - zyleta.

Tak wiec nie wiem co gora, golonka czy schabowy, chyba zalezy od jedzacego, dnia tygodnia i cisnienia atmosferycznego :-)

wiesz, mam d2x i eosa 350; zgadnij, ktory mniej szumi?

Komentarz

• Arkan
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1401

Zamieszczone przez pn_

Przeczytaj jakie aparaty porównuje djtermoz, to się okaże, że nie potrafisz menu przeczytać i dlatego Cie wozi od golonki do schabowego
              Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• pn_
                Zablokowany
                • 2005
                • 857

Zamieszczone przez sven
                wiesz, mam d2x i eosa 350; zgadnij, ktory mniej szumi?
                Znajac Ciebie, to Smiena

Komentarz

• pn_
                  Zablokowany
                  • 2005
                  • 857

Zamieszczone przez Arkan
                  Przeczytaj jakie aparaty porównuje djtermoz, to się okaże, że nie potrafisz menu przeczytać i dlatego Cie wozi od golonki do schabowego
                  Zamieszczone przez Arkan
                  1ds rulez
                  ?!?!?

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez pn_
                    Znajac Ciebie, to Smiena
                    nie zgadles. nie wygrales arbuza. mniej szumi oczywiscie EOS 350.

Komentarz

• pn_
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 857

Zamieszczone przez sven
                      nie zgadles. nie wygrales arbuza. mniej szumi oczywiscie EOS 350.
                      Niemozliwe, mniej od Smieny?!?

Komentarz

• pn_
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 857

Sven, tak w ogole, czemu meczysz sie z produktem ciemnej strony mocy, zamiast zatrudnic boskiego Marka?

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez pn_
                          Sven, tak w ogole, czemu meczysz sie z produktem ciemnej strony mocy, zamiast zatrudnic boskiego Marka?
                          bo d2x ma inne zalety, ale niskie szumy do nich nie naleza. poza tym ja nie mam nic przeciwko nikonowi nie lubie tylko nawiedzonych, ktorzy sa na tyle ograniczeni, ze poza swoim d70 juz nic nie sa w stanie zobaczyc. przyklady znajdziesz na forum d70 (znaczy nikona

Komentarz

• Arkan
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1401

Zamieszczone przez pn_
                            ?!?!?
                            "Cytat:
                            Napisał djtermoz
                            Natomiast jesli chodzi o szumy i rozdzielczosc to przepasc miedzy D2X a 1Ds MkII jest gigantyczna.

Nie odleccie z zachwytu

Tak wiec nie wiem co gora, golonka czy schabowy, chyba zalezy od jedzacego, dnia tygodnia i cisnienia atmosferycznego''

pn_ - głupa rżniesz, czy sam nie pamiętasz kogo cytujesz w komentowanej przez siebie wypowiedzi. Polemizujesz z wypowiedzią djtermoz, odnośnie 1ds mkII, ja natomiast mówiłem o 1ds mkI - to jakbyś nie wiedział (albo znów coś poplątał), to są dwa różne aparaty. Czytaj chłopie to co sam piszesz, bo się gubisz.
                            Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• pn_
                              Zablokowany
                              • 2005
                              • 857

Zamieszczone przez Arkan
                              głupa rżniesz (...) Czytaj chłopie to co sam piszesz, bo się gubisz.
                              Nie denerwuj sie. To tylko fotografia, nie pobijmy sie o przecinek...

Ciemna strona mocy oglasza pas :-)
                              Ostatnio edytowany przez pn_; 2892.

Komentarz

Pracuję...