szybki sprawdzian

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shutterblade
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 33

szybki sprawdzian

w jaki sposób sprawdzić na szybko w obecności kuriera obiektyw
    jutro dostanę 50mm f/1.4 - jak na szybko sprawdzić autofocus i BF oraz FF
  • Biperek
    Uzależniony
    • 2007
    • 593

Trzeba zacząć od zgrzewki piwa dla kuriera żeby zechciał poczekać
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Komentarz

• shutterblade
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 33

szybki sprawdzian

w jaki sposób "na szybko" sprawdzić obiektyw W OBECNOŚCI KURIERA
      jutro dostanę 50mm f/1.4 - jak na szybko sprawdzić autofocus i BF oraz FF ---> trochę o tym poczytałem na forum ale chciałbym poznać szybki i w miarę miarodajny sposób na rozpoznanie "nieostrego" czy "trefnego" egzemplarza, z którym będę się bujał tygodniami po serwisach ...

co nagle to ..... wiadomo, ale chcę mieć czyste sumienie, że wykonałem chociaż plan minimum
      Ostatnio edytowany przez shutterblade; 26517.

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Ale po co ? Naprawde myslisz ze kurier przyjmie to spowrotem ze wzgledu na jakis BF/FF ?? ROTFL!
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• Elmarqo
          Bywalec
          • 2007
          • 245

Weź pod uwagę, że kurier ma zapłacone za kurs w jedną stronę... Twoją
          mareksliwinski.pl

Komentarz

• zbyszekjan
            Początki nałogu
            • 2007
            • 348

Zakupując obiektyw przez internet masz 10 dni na zwrot towaru. Także nie musisz sprawdzać obiektywu przy kurierze.
            pozdrawiam

Komentarz

• tplewa
              Bywalec
              • 2009
              • 135

Zamieszczone przez shutterblade
              jutro dostanę 50mm f/1.4 - jak na szybko sprawdzić autofocus i BF oraz FF ---> trochę o tym poczytałem na forum ale chciałbym poznać szybki i w miarę miarodajny sposób na rozpoznanie "nieostrego" czy "trefnego" egzemplarza, z którym będę się bujał tygodniami po serwisach ...

co nagle to ..... wiadomo, ale chcę mieć czyste sumienie, że wykonałem chociaż plan minimum
              Ja ci powiem krótko nie testuj - tylko idź fotografuj (na różnych przesłonach)... jak nie będziesz miał zastrzeżeń i fotki ci się będą podobać to ok... jak zaczniesz fotografować kreski to popadniesz w paranoje i żadnego szkła nie kupisz.

Komentarz

• trampek
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1546

ja tez uwazam po WILEU dosiwadczeniach ze szklo mozna przetestowac jedynie w pracy. u mnie po 2-3 slubach jestem cos w stanie powiedizec nt szkla.
                R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• shutterblade
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 33

Zamieszczone przez tplewa
                  Ja ci powiem nie testuj - tylko idź fotografuj (na różnych przesłonach)... jak nie będziesz miał zastrzeżeń i ci się będą podobać to ok... jak zaczniesz fotografować kreski to popadniesz w paranoje i żadnego szkła nie kupisz.
                  :-? za późno ... już popadłem w paranoję ... na dodatek poczytałem trochę o 85mm f/1.8 i mam wymieszane jak w betoniarce :-?
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Zamieszczone przez trampek
                  ja tez uwazam po WILEU dosiwadczeniach ze szklo mozna przetestowac jedynie w pracy. u mnie po 2-3 slubach jestem cos w stanie powiedizec nt szkla.
                  ok, masz rację ... doczytałem regulamin sklepu - mam magiczne 10 dni na testy :-D więc spoko, nie było tematu :-D
                  Ostatnio edytowany przez shutterblade; 26517. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• tplewa
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 135

Kwestia ogniskowej to już inny temat i sam musisz stwierdzić które szkło będzie dla ciebie lepsze i pozwoli ci na większą kreatywność.

Co do zakupu w internecie to regulaminy sklepów są mało istotne
                    tutaj masz jakie ci przysługują prawa i żaden sklep nie ma prawa jakimś regulaminem tego zmieniać:

Komentarz

• wojkij
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1915

Zamieszczone przez shutterblade
                      Ale jaki to ma sens? Każesz wypisywać kurierowi protokół z powodu bf/ff? On Cie przecież śmiechem zabije(a przynajmniej powinien)...

Sprawdzić to możesz czy coś nie jest fizycznie uszkodzone w transporcie, problemy z działaniem to już musisz sobie załatwiać z sklepem(10 dni na zwrot itd itp).
                      www.kwapisz.org

Komentarz

Pracuję...