View Full Version : Jak rozreklamować forum ??

hazan
14-01-2004, 01:14
No własnie - czy macie jakies pomysly co mozna zrobic aby zebrac tu posiadaczyCanon-ów ??.To co zrobilem do tej pory to napisalem na grupy dyskusyjne na kazde forum o aparatach fotograficznych - ale to jest dobre tylko na poczatek

Vitez
14-01-2004, 21:51
Zeby nie przesadzic mozesz jeszcze ze dwa razy na grupach powtorzyc np co dwa tygodnie. Ale watek bez reklamy w tytule a tytul np "Do Canonierow" i dopiero w srodku informacje o forum. Poza tym mozesz ponegocjowac z osobami prowadzacym "portale" fotograficzne (cyfrowka.com , fotohobby.home.pl , fotogenia.info) by w njusach zamiescili informacje o tym ze to forum powstalo.

jast
15-01-2004, 15:52
Witam.Dobrym sposobem byłoby opracowanie kilku ciekawych zagadnień dostępnych na forum i podanie na grupach tematu z zaznaczeniem gdzie znajdą rozwiązanie :D .Pamiętacie "nieśmiertelny" temat na grupach jak z canona zrobic kamerę ?Taki poradnik ściągnął by pewnie trochę ludzi. Ale cały problem nie polega na ściąganiu ludzi nq forum ale w utrzymaniu ich na nim i zachęceniu do aktywności. 8)Na to już nie mam dobrego pomysłu. Chyba trzeba by publikowac jeden poradnik na tydzień aby przyniosło to skutek.Jeśli będzie takie zapotrzebowanie mogę się podjąć opisania sposobu nagrywania przez A60 filmików praktycznie dowolnej długości (oczywiście 320*240 i 15 klatek na sekundę).Pozdrawiam

hazan
15-01-2004, 16:01
Witam.Dobrym sposobem byłoby opracowanie kilku ciekawych zagadnień dostępnych na forum i podanie na grupach tematu z zaznaczeniem gdzie znajdą rozwiązanie :D .Pamiętacie "nieśmiertelny" temat na grupach jak z canona zrobic kamerę ?Taki poradnik ściągnął by pewnie trochę ludzi. Ale cały problem nie polega na ściąganiu ludzi nq forum ale w utrzymaniu ich na nim i zachęceniu do aktywności. 8)Na to już nie mam dobrego pomysłu. Chyba trzeba by publikowac jeden poradnik na tydzień aby przyniosło to skutek.Jeśli będzie takie zapotrzebowanie mogę się podjąć opisania sposobu nagrywania przez A60 filmików praktycznie dowolnej długości (oczywiście 320*240 i 15 klatek na sekundę).PozdrawiamSuper - w takim razie czekam na poradnik :) - stowrzymy forum "porady" w którym bedziemy utrzymywać takie poradniki - dla najaktywnijeszych pisarzy w nagrodę funkcja specjalna ranga !!

jast
15-01-2004, 22:03
Ok wrzuciłem do "Technika robiania zdjęć". Jak takich tematów nazbiera się więcej można będzie załozyć osobny dział a na razie chyba nie ma co. Kiepsko to wyglada jak jest dużo działów a w nich pustki :( .

hazan
18-01-2004, 20:23
Moze mały baner lub link ? - może kazdy kto jest na forum ( i sie na to zgodzi ) dodał by na swojej stronie maly baner lub link do naszego forum ?

Vitez
19-01-2004, 04:16
Moja stronka w przebudowie (dlatego nie mam linka w profilu). Najlepiej zlapac "najlepszych" Canonierow z grup foto/portali foto i ich poprosic o bannerki/linki :)

Irish
02-02-2004, 23:40
a moze reklama w jakiejs gazecie o tematyce fotograficznej , w zamian za rekalme ich gazety na forum np. , mysle ze to tez jest dobry pomysl

hazan
03-02-2004, 01:00
a moze reklama w jakiejs gazecie o tematyce fotograficznej , w zamian za rekalme ich gazety na forum np. , mysle ze to tez jest dobry pomysl

Hmmm - jesli ci sie uda bedzie super :)